Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupowanie przez Autoscout24
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2005, 12:04   Kupowanie przez Autoscout24

chce kupic audi a6 z 2000r i sie juz prawie dogadalem ze sprzedajacym tylko ze on chce go sprzedac poprzez ten portal, poniewaz przebywa za granica i przyjechalby do niemiec tylko po to aby sprzedac auto.
od Autoscout24 dostalem maila ze sprowadza auto do nich do komisu w Hamburgu, sprawdza je, wystawia wszystkie dokumenty i dadza gwarancje na 30tys km.
Nigdy wczesniej sie z czyms takim nie spotkalem, ktos kupowal w ten sposob auto i moze mi doradzic? kto ponosi koszty sprawdzenia auta? co jesli nie kupie audi?
dzieki za wszelka pomoc, sprawa dosc pilna!

oryginalny tekst:
---------------------------------
We will offer you our support in order to close the deal in the best terms possible. In 2 Days the car will arrive in Autoscout24.de Garage in Hamburg for technical check. It will be checked by our Technical Support engineers and after that Autoscout24.de will offer to the buyer a 6 Months (or 30.000 km ) Warranty .

Please confirm if you want to reserve and buy this car, and if so, please send us your full name and address.We will start all procedures necessary for reserving the car . For a faster procession of your request please fax to

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2005, 13:43   

Oferujemy naszą pomoc/wsparcie w sfinalizowaniu transakcji w najlepszym możliwym terminie. W ciagu 2 dni samochód przybedzie do Autoscout24.de warsztatu w Hamburgu na badanie techniczne. Zostanie sprawdzony przez naszych bla bla mechaników (inzynierów hehe) abyśmy mogli (Autoscout24.de) zaoferować półroczną lub 30000 km gwarancję.

Prosimy o potwierdzenie czy chciałbyś zarezerwować/kupić ten samochód a jeżeli tak prosimy o wysłanie pełnego imienia i nazwiska i adresu. Rozpoczniemy procedury niezbędne do zarezerwowania samochodu. Dla szybszego przetworzenia Twojej prośby prosimy o fax do...

Mam nadzieję że to dokładne tłumaczenie - trochę zardzewiałem

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 27-07-2005, 14:10   

Generalnie bardzo ostrożnie. Gwarancja to pic na wodę (to samo dostaniesz u nas w Polsce w GE - w praktyce nie do wykorzystania), stan techniczny jak sam wiesz można ocenić w baaaaaaaardzo szerokiej skali czyli jak sam nie obejrzysz to i tak niczego nie wiesz. Przyznaję, że nie znam autoscaut i być może nieco ich krzywdzę ale zgodnie z zasadą : strzeżonego....Daj znać jak się sprawa rozwija.
Pozdrawiam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2005, 14:14   

no dokaldnie hubeeert, tez troche liznalem jezyka i zrozumialem tekst od autoscouta24.

wszytko rozbija sie o to ze czlowiek ktory sprzedaje auto przebywa aktualnie w usa i chce tylko przyjechac do niemiec specjalnie by sprzedac auto i ten autoscout jest czyms jakby zabezpieczenie abym sie nie rozmyslil, a on na darmo przyjechac.
mi tam wcale nie przeszkadza ze sprawdza auto i dadza gwarancje, interesuje mnie kto za to zaplaci no i najchetniej aby sie wpowiedziala osoba ktora juz kupila w ten sposob auto.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 27-07-2005, 20:29   

BTW domyslam sie ze to audi to w jakiejs zadkiej wersji :P

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 27-07-2005, 21:30   

Ja kupiłam moją Carismę właśnie za pośrednictwem AutoScout; w Dortmundzie - u dealera o nazwie Autopartner. Z giełdy online miałam namiary i telefony, zadzwoniłam i... żadna kwota za wstrzymanie auta przez jeden dzień od sprzedaży nie była wymagana, a mimo tego zarezerwowali je dla mnie. Wcale nie musiałam kupować. Po obejrzeniu auta jechałam jeszcze do Essen, do innego dealera, a i tak Carismę postanowiono na wszelki wypadek zatrzymać dla mnie jeszcze przez jakiś czas. Jedynie poproszono mnie o telefoniczne poinformowanie dealera w razie, gdybym nie była już nią zainteresowana.

Misiek był poza tym po generalnym przeglądzie (nawet i z wymianą sprzęgła włącznie), miał caluteńką dokumentację (trafiłam na egzemplarz serwisowany tylko i wyłącznie w ASO), dealer razem ze mną go zarejestrował, pomógł załatwić wszystkie formalności, dał półroczną gwarancję (fakt, że musiałabym jechać aż do Dortmundu w razie jakiejś usterki...) i nawet całe 700Euro rabatu na auto - choć nie było się do czego przyczepić. Ponoć takie upusty na "dzień dobry" nie są zbyt częste, a ja wtedy nie zaczęłam się jeszcze nawet targować.

Oczywiście razem ze mną był przy zakupie zaufany mechanik, więc wszystko sprawdził kilkukrotnie, zanim kupiłam samochód. I mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że byłam/nadal jestem w 100% zadowolona z transakcji.

No ale ja autko kupowałam tylko raz, nie wiem więc, czy tak jest zawsze.
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2005, 00:34   

efa tez tak chcialem zalatwic, tylko ze moja transakcja ma wygladac tak:

1 sprzedajacy wysyala majla do autoscout za ja chce kupic auto
2 autoscout wysyla do mnie maila abym podal namiary na siebie
3 jak wysle swoje dane oni rezerwuja auto i sprowadzaja je do hamburga
4 w okreslonym czasie sie wszyscy spotykam i kupuje auto

wlasnie ten autoscout jest mi do niczego nie potrzebny, z forum mkp dowiedzialem sie ze bede im musial wplacic zaliczke a to juz mi sie troche nie usmiecha.

kofi audi jest normalne: A6, tdi, czarne, prawie full wypas, dopiero do mnie i brata bedzie nalezalo zrobic z niego zadki okaz :-)

[ Dodano: Czw Lip 28, 2005 12:46 am ]
wlasnie dostalem maila od autoscouta ktory zajebiscie mi nic nie wyjasnil, dalej nie wiem kto bedzie na umowie jako sprzedawca itd
ponizej mail:
--------
Dear arturro2@2com.pl ,

We received your message . Seller pays for our service . Checking and inspection was finished by our team from Dekra*Tuv.

We guarantee for the car. A warranty of 6 months or 30 000km is given to the buyer once completed the transaction.

Transaction is supervised and managed by our law firm . All transactions are made securely.

Please confirm if you want to reserve and buy this car, and if so, please send us your full name and address.We will start all procedures necessary for reserving the car . For a faster procession of your request please fax to

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 28-07-2005, 00:52   

ale juz wiesz ze sprzedajacy placi za serwis, a sprzedaz jest kierowana przez ich firme prawnicza, a cala tranzakcja jest bezpieczna

a po co ci to kto bedzie na fakturze jako sprzedajacy??jest roznica w oplatach??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2005, 01:33   

roznica jest taka ze prywatna osoba moze wpisac jaka chce cene na umowie a komisy z regoly nie zanizaja faktur i trzeba by ja potem podrabiac, a niechce mi sie w to bawic.

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Wysłany: 28-07-2005, 01:44   

błąd :mrgreen: !!!
Komisy zaniżają faktury tak samo jak osoby fizyczne :roll: Zresztą im też nie zależy na wyższych podatkach od sprzedaży.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 28-07-2005, 09:26   

arturro napisał/a:
roznica jest taka ze prywatna osoba moze wpisac jaka chce cene na umowie a komisy z regoly nie zanizaja faktur i trzeba by ja potem podrabiac, a niechce mi sie w to bawic.

Arturro ja bym o takich rzeczach jak podrabianie faktur na forum nie pisał. Jak ci chyba wiadomo to niezgodne z prawem, a Forum jest dostępne dla wszystkich. :shock:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2005, 10:07   

napisalem ze niechce mi sie podrabiac faktury, wiec nie bede :D

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 28-07-2005, 10:15   

No i słusznie, ale z twojej wypowiedzi wynika że potrafiłbyś. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-07-2005, 10:33   

No cóż - każdy facet ma ze sobą sprzęt do gwałtów ale czy każdy to gwałciciel :?: :lol:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Wysłany: 28-07-2005, 13:46   

podrabiać faktury potrafi co dziesiąty nastolatek z komputerem :wink:

Odpowiedz do tematu