Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa. |
Autor |
Wiadomość |
andrzejski
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2010, 16:50 Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.
|
|
|
Witam,
Nosze sie z zamiarem zakupu outlandera (2.4 - cvt). Niestety lokalny dealer nie sprzedaje 7-mio miejscowych. W ogole takich modeli tutaj nie oferuja.
Mam pytanie, czy jest mozliwosc dostawienia tego 3-go rzedu foteli? Baaardzo by mi sie przydaly. Oczywiscie mam na mysli bezpieczne siedzenia, a nie taborety
Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tej materii?
Jak wyglad sprawa z przegladem, czy jezeli udaloby mi sie cos takiego technicznie zrealizowac, mialbym szanse na zarejestrowanie takiego samochodu?
Za wszelkie konstruktywne porady z gory dziekuje.
ps Oczywiscie chcialbym to zrobic po sprowadzeniu samochodu do Polski za jakis czas. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 25-09-2010, 10:04
|
|
|
Technicznie jest to jak najbardziej realne i dosyć łatwa rzecz do wykonania.
Musisz kolego zakupić cały komplet siedzeń 3 rzędu wraz z pasami bezpieczeństwa / wymontowywuja to z samochodu który ma homologacje ciężarową , samochód z kratką /.
Wymontować z samochodu zaślepki a w to miejsce w fabryczne otwory wmontować zakupione siedzenia.
Co do rejestracji zaciągnij języka najlepiej na stacji diagnostycznej ale myślę ze też jest to do przejścia. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
andrzejski
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-09-2010, 10:41
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Technicznie jest to jak najbardziej realne i dosyć łatwa rzecz do wykonania.
Musisz kolego zakupić cały komplet siedzeń 3 rzędu wraz z pasami bezpieczeństwa / wymontowywuja to z samochodu który ma homologacje ciężarową , samochód z kratką /.
Wymontować z samochodu zaślepki a w to miejsce w fabryczne otwory wmontować zakupione siedzenia.
Co do rejestracji zaciągnij języka najlepiej na stacji diagnostycznej ale myślę ze też jest to do przejścia. |
Racja, przeciez im juz ten rzad siedzen jest niepotrzebny.
Dzieki za rade.
Musze sprawdzic tylko, czy takie zaslepki beda w tym samochodzie. Moze w wersjach 5-cio miejscowych drugi rzad foteli jest bardziej odsuniety od pierwszego i przez to nie ma miejsca na 3-ci rzad. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 25-09-2010, 10:55
|
|
|
andrzejski napisał/a: | Moze w wersjach 5-cio miejscowych drugi rzad foteli jest bardziej odsuniety od pierwszego i przez to nie ma miejsca na 3-ci rzad. |
Drugi rząd siedzeń ma regulację w poziomie przesuwa się o jakiś 10 cm.
Samochód na pewno otwory technologiczne ma takie same mogą być tylko pozasłaniane zaślepkami,osłonami ,dywanikami.
Wiem co piszę bo sam mam wersje ciężarowa przerobioną z 7 osobowej na 5 osobowa.
A komplet siedzen 3 rzędu leży w garażu
[ Dodano: 25-09-2010, 11:44 ]
kolego musisz jeszcze wiedzieć że na ten trzeci rząd siedzen możesz raczej posadzić dzieci jest tam bardzo mało miejsca na nogi, no i prawie brak bagażnika. |
 |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 25-09-2010, 15:47
|
|
|
kup od kolegi "13" krzesełka, które mu zalegają w garażu i zleć serwisowi montaż |
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 25-09-2010, 20:13
|
|
|
regon napisał/a: | kup od kolegi "13" krzesełka, które mu zalegają w garażu i zleć serwisowi montaż |
Skąd ten pomysł , nie mam zamiaru się pozbywać.
Może się przydadzą ? |
 |
Ostatnio zmieniony przez 13zbyszek13 26-09-2010, 08:09, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 25-09-2010, 20:53
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | regon napisał/a: | kup od kolegi "13" krzesełka, które mu zalegają w garażu i zleć serwisowi montaż |
Z kąt ten pomysł,nie mam zamiaru się pozbywać.
Może się przydadzą ? |
żart? |
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

Auto: Outek
|
Wysłany: 25-09-2010, 22:19
|
|
|
13zbyszek13, zainstaluj sobie FF, albo pisz w Wordzie bo walisz byki jak trzecioklasista . |
_________________ 10.1s/100 km/h jak na serie całkiem znośnie
I'm lost control again
http://www.youtube.com/watch?v=QVc29bYIvCM |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 25-09-2010, 23:09
|
|
|
Na "kąty" nawet Word nie poradzi |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 26-09-2010, 08:11
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | 13zbyszek13, zainstaluj sobie FF, albo pisz w Wordzie bo walisz byki jak trzecioklasista . |
dzięki za zwrócenie uwagi
postaram się poprawić |
 |
|
|
|
 |
andrzejski
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-09-2010, 05:16
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | andrzejski napisał/a: | Moze w wersjach 5-cio miejscowych drugi rzad foteli jest bardziej odsuniety od pierwszego i przez to nie ma miejsca na 3-ci rzad. |
Drugi rząd siedzeń ma regulację w poziomie przesuwa się o jakiś 10 cm.
Samochód na pewno otwory technologiczne ma takie same mogą być tylko pozasłaniane zaślepkami,osłonami ,dywanikami.
Wiem co piszę bo sam mam wersje ciężarowa przerobioną z 7 osobowej na 5 osobowa.
A komplet siedzen 3 rzędu leży w garażu
[ Dodano: 25-09-2010, 11:44 ]
kolego musisz jeszcze wiedzieć że na ten trzeci rząd siedzen możesz raczej posadzić dzieci jest tam bardzo mało miejsca na nogi, no i prawie brak bagażnika. |
Dzieki Zbyszek. Jak tylko odbiore samochod, zaraz zajrze, czy sa zaslepki. Byc moze bede musial sie do ciebie zwrocic po jakies instrukcje, gdzie ich szukac. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-09-2010, 07:29
|
|
|
jestem ciekawy jak uda ci sie zamontowac pasy pod ich montaz powinny byc wykonany wzmocnione adaptacje, jesli twoja wersja auta ich nie ma (co jest mozliwe) to moze byc lipa... |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
andrzejski
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2010, 16:23
|
|
|
dab napisał/a: | jestem ciekawy jak uda ci sie zamontowac pasy pod ich montaz powinny byc wykonany wzmocnione adaptacje, jesli twoja wersja auta ich nie ma (co jest mozliwe) to moze byc lipa... |
Byc moze wszystkie modele maja takie same wzmocnienia.
Sprawdze te zaslepki, o ktorych wspomniach Zbyszek. Jezeli sa, bede sie zastanawial, jak przeprowadzic cala operacje. Jezeli ich nie znajde, dam sobie spokoj. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-09-2010, 17:44
|
|
|
Pracuje w branzy moto i adaptacj zawsze sie pod pasy wspawuje gdy sa potrzebne pod konkretny model...ale my jestesmy w Europie wiec kto tam wie jakimi zasadami kieruja sie "zoltki" |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 28-09-2010, 19:09
|
|
|
dab napisał/a: | jestem ciekawy jak uda ci sie zamontowac pasy pod ich montaz powinny byc wykonany wzmocnione adaptacje, jesli twoja wersja auta ich nie ma (co jest mozliwe) to moze byc lipa... |
Trzeba być optymistą , a może mają je wszystkie modele 5/7 osobowe |
 |
|
|
|
 |
|