Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Paliwo w Łodzi

Na jakiej stacji tankujesz swoje auto ?
Orlen
9%
 9%  [ 2 ]
BP
4%
 4%  [ 1 ]
Shell
38%
 38%  [ 8 ]
Lukoil
14%
 14%  [ 3 ]
Lotos
9%
 9%  [ 2 ]
Inna
23%
 23%  [ 5 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
buhhu 
Mitsumaniak
GDI fanatic

Auto: Carisma 1.8 GDI 125 KM EXE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-10-2010, 02:36   Paliwo w Łodzi

Witam,

Gdzie tankujecie swoje Miśki ? Chodzi mi głównie o benzynę do mojego GDI ale opinie na temat ON też będą mile widziane.

Od siebie powiem tyle że w internecie aż huczy o tragicznym paliwie na BP przy Al. Palki (okolice Ronda Solidarności) więc omijam mimo,że mieszkam 50 m dalej :)

Gość poznaj historie mojej Carismy i oceń!

gringo66 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan
Wysłany: 17-10-2010, 07:54   

Ja tankuję na Shell-u przy ul. Traktorowej.

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2010, 19:00   

A ja tankuję wyłącznie na Lukoil na ul.Kilińskiego przy ul. Przybyszewskiego. Tanie paliwo i mało go bierze 7-7.5 po mieście. :mrgreen:

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 17-10-2010, 21:04   

A dlaczego w ankiecie zabrakło Statoila, Orlenu, i Lotosu? Wszystkie te zostały wrzucone do worka inne?
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

buhhu 
Mitsumaniak
GDI fanatic

Auto: Carisma 1.8 GDI 125 KM EXE
Wysłany: 18-10-2010, 00:14   

Dopisujcie proszę komentarze gdzie i dlaczego właśnie tam a których stacji sie wystrzegać.

Gość poznaj historie mojej Carismy i oceń!

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 18-10-2010, 11:09   

Przez 2 latka lałęm Luka i było oki na trasie do Łodzi :)potem rok na Schellu ale paliwo drogie i bywało że się przytykał, teraz od 3mc tankuje na Lukoil i jest ok nie przytyka pali miasto 9L i cena 98 4.79 czyli spox :mrgreen: pozdro

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Kameleon1986 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Wysłany: 21-10-2010, 07:27   

A ja tankuję zazwyczaj na automatycznych stacjach Neste. Nie narzekam na paliwo które leję. Silnik dobrze się na nim sprawuje. Leję zawsze 95, bo szczerze mówiąc nie widzę dużej różnicy w jeździe na 95 a na 98, no ale może dlatego, że mam tylko zwykły 1.6...

sionik bo

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 25-10-2010, 21:22   

Ja tankuję od jakiś dwóch lata na Łagiewnickiej w ST1. Cena chyba najniższa w mieście, co do jakości to nie miałem jakiś dziwnych problemów, a tankuję głównie bo mieszkam niedaleko. Kiedyś tankowałem na Neste przy Zgierskiej, też nie było problemu, ale później sporo podnieśli ceny i już nie się w ogóle nie opłacało.

Kameleon1986 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-10-2010, 15:55   

elektryk, mieszkasz gdzieś na, lub w pobliżu Radogoszcza? To witam kolegę, bo ja też z tych okolic. Ta stacja ST1, jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonała, ale mówisz, że nie ma problemu po zatankowaniu paliwa od nich?

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2010, 18:39   

Kameleon1986 napisał/a:
elektryk, mieszkasz gdzieś na, lub w pobliżu Radogoszcza? To witam kolegę, bo ja też z tych okolic. Ta stacja ST1, jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonała, ale mówisz, że nie ma problemu po zatankowaniu paliwa od nich?
Mieszkam na wysokości fotoradaru na Łagiewnickiej tyle że wgłębi osiedla. Samochód jeździ na tym paliwie bez problemu, w zeszłą zimę przy -20 trochę rzęził z powodu starego akumulatora, ale auto odpalało. Co do spalania samochodu nie wypowiadam się po moja żona ma ciężką nogę.

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2010, 21:19   

Cały czas na Neste na Zgierskiej, ale tylko 98, na 95 jakoś jednak muli przy większych obrotach, na ST1 raz zatankowałem, też 98, ale jakoś więcej spalił, przynajmniej tak mi się wydawało :) takie same wrażenia zrobiły na mnie czy tam na miśku 98 na Bliskiej w Zgierzu i przy M1.
No i jak zwykle 99+ z Shella - rewelacja, teraz takiej nie tankuję bo mam wolne ciastolinowe opony :)

Grid 
Forumowicz

Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
Wysłany: 10-11-2010, 09:05   

Neste A24 na Zgierskiej i na Jaracza przy Kopcińskiego. W trasie wyłącznie Orlen. Przejechałem już prawie 60kkm trzymając się tych zasad i nigdy nie miałem problemów z jakością paliwa.

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2010, 16:10   

A jakie ma to znaczenie kto gdzie tankuje, skoro importowanie paliwa do Polski jest nierentowne i wszyscy dostawcy kupują je od orlenu, z wyjątkiem V-Power racing shella?

reszta jest milczeniem.

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2010, 19:07   

Czarcik napisał/a:
A jakie ma to znaczenie kto gdzie tankuje, skoro importowanie paliwa do Polski jest nierentowne i wszyscy dostawcy kupują je od orlenu, z wyjątkiem V-Power racing shella?
Z tego co mi wiadomo to jest to paliwo bez dodatków "smakowych", a później każda firma chrzci go po swojemu.
Nie widzę problemu przy zakupie dużych ilości acetonu czy spirytusu i mieszaniu go wewnątrz firmy z paliwem :(

Kameleon1986 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2010, 16:19   

Zgadzam się z elektryk. W cysternie może przyjeżdżać wszędzie to samo, ale co się dzieje z tym paliwem już na miejscu, tego nie wie nikt.

Odpowiedz do tematu