MITSUBISHI CONCEPT-SPORTBACK |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2005, 20:53 MITSUBISHI CONCEPT-SPORTBACK
|
|
|
MITSUBISHI CONCEPT-SPORTBACK
Firma Mitsubishi Motors opublikowała pierwsze zdjęcia najnowszego pojazdu koncepcyjnego o nazwie Concept-SportBack. Światowa premiera tego pojazdu odbędzie się podczas wystawy motoryzacyjnej we Frankfurcie, która rozpocznie się 12 września bieżącego roku.
Mitsubishi Concept-SportBack to prototyp 5-drzwiowego samochodu sportowego o nadwoziu typu hatchback.
Stylistyka auta podkreśla sportowe tradycje Mitsubishi Motors. Concept-SportBack jest pierwszym modelem tej marki zbudowanym na zupełnie nowej płycie podłogowej, zaprojektowanej przez inżynierów koncernu. Nowa płyta podłogowa to osiągnięcie o strategicznym znaczeniu. To właśnie ona posłuży za podstawę konstrukcji całej gamy nowych modeli Mitsubishi: od aut terenowo-rekreacyjnych (nowy Outlander), do modeli z segmentu C.
Kształty nadwozia koncepcyjnego modelu zdradzają kierunek, w jakim w najbliższej przyszłości będą podążali styliści Mitsubishi Motors. Sportowy, ostry profil, wyraziste linie karoserii, dynamiczna sylwetka oparta na umiejętnie dobranych proporcjach szeroko rozstawionych osi i kół, osłona chłodnicy z widocznym logo Mitsubishi Motors i niezwykle ekspresyjny, wysoko poprowadzony tył pojazdu: Concept-SportBack uosabia stworzoną przez MMC wizję sportowego sedana.
fotki do pobrania:
http://www.redorange.de/f...till_Silver.zip
http://www.redorange.de/f...S_Still_Red.zip
pozdro
Firek |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 22-08-2005, 21:24
|
|
|
Jak dla mnie przód kapitalny bok supeer ale tył trochę podobny do Seata.
Ogólnie 9/10 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
misia27
Mitsumaniak KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
|
Wysłany: 22-08-2005, 21:25
|
|
|
jak dla mnie bajer |
_________________ Monia
...
I used to have an open mind but my brains kept falling out.
17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 22-08-2005, 21:30
|
|
|
To mi sie podoba ostre a zarazem okragle linie to jest to na takie auta czekalem. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 22-08-2005, 22:11
|
|
|
Obramowanie chlodnicy jak w nowych Audi. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 22-08-2005, 22:21
|
|
|
wózek nie wejdzie:(
a tak z perspektywy "mitsumaniaka" to:
Przód rzeczywiście jest śliczny, ale nie z perspektywy "na wprost" czyli jak na pierwszym zdjęciu.. Patrząc na niego z przodu mam wrażenie, że ta atrapa mnie zaraz zje.. Jest taka wielka.. (może wózek wejdzie:P)
Patrząc z perspektywy lekko z boku (ostatnia fota) jest to totalny wypas i nie mam żadnych ale..
Z boku wypada najlepiej.. Wprost cudownie.. Jak przyczajony tygrys chcący rzucić się na upatrzoną zdobycz (moje punto?:P) Strasznie agresywnie wygląda i z tej perspektywy jest Świetnie.
Z kolei do tyłu nie przyczepię się, bo wg mnie pasuje do całości...
Pozdrawiam
Firek..
Jak to auto wejdzie do produkcji będzie to wielki krok naprzód... |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2005, 23:57
|
|
|
Firebee napisał/a: | wózek nie wejdzie:( |
A ja bym raczej nie pisał takich czarnych scenariuszy. Auto bardzo przypomina koncepcyjne Evolution X, które raczej wejdzie do seryjnej produkcji w proponowanym kształcie, więc może i ten koncept znajdzie się na taśmie produkcyjnej...
Firebee napisał/a: | Jak to auto wejdzie do produkcji będzie to wielki krok naprzód... |
Nic dodać, nic ująć. Mitsu wraca na światową arenę. Obecne autka z "nosem" a 'la Renault to strategia na przetrwanie kryzysu. Wzornictwo bez wyrazu, ale i bez ryzyka. Podobnie zachował się Citroen, wprowadzając w latach 90-tych model ZX. Kryzys został zażegnany, a Citroen powraca do wzorniczej oryginalności. Oczywiście tego samego życzę ze wszech sił Miciubisi! |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 23-08-2005, 01:20
|
|
|
Cos takiego by sie przydalo w sedanie...ale aby tyl takiego sedana byl tak samo ostry jak przod. REWELACJA. Jak zobaczylem w dzisiejszym autoswiecie sie ucieszylem niezmiernie. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 23-08-2005, 07:38
|
|
|
gregorbu - co do wózka to ja z żoną od czasu urodzenia małej myślimy tylko w jednej perspektywie i mówiąc "wózek" nie mam na myśli auta:)
a więc z moich badań wynika ze do punjero 2000 wózek nie wejdzie, do colta '91 wózek wejdzie (!), więc patrząc na budowę concepta zakładam, że w niego wózek NIE wejdzie:)
Poza tym jest fajny:)
Pozdro |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 23-08-2005, 07:45
|
|
|
bardzo ładne autko . Choć wolę bardziej tradycyjne kształty to postępu nie zatrzymam . Trzeba się dostosować . |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2005, 07:57
|
|
|
Podoba mi się, oby bez większych zmian weszło to jak najszybciej do seryjnej produkcji.
Czy ktoś mi powie do czego służą te "dziury" na masce? Stylistyka, czy coś więcej? |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 23-08-2005, 08:00
|
|
|
Zajefajny, gdzieś czytałem że takimi samochodami najczęściej jeżdżą panowie po 30.
Łapię się w grupę wiekową. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-08-2005, 08:24
|
|
|
Przód tragiczny - byłby fajny, gdyby nie ta wielka dziura na chłodnicy - jak w Audi. Wygląda, jakby miał zaraz silnik wyrzygać. Linia boczna możliwa - dlaczego pociągnęli ją tak, że jest lekko zaokrąglona ku górze???? - wygląda jak Fiat Siena - tak jak facet na czworaka, który przed chwilą dostał ostrego kopa w brzuch. Tył - ten zderzak i wielkie nadkola psują cały efekt.
Jedyne co mi się podoba to światła z przodu (same światła, bo ich osadzenie i okolice też są jakieś dziwne), reszta to klapa - znowu. Dlaczego nie mogą znowu zrobić coś takiego jak Galant EAx???? - jeżdżąc po Europie zauważyłem, że jest to najczęściej spotykane auto tego koncernu. Jest piękne - ba: najpiękniejsze na świecie - czy to zły powód, by je produkować? |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2005, 08:54
|
|
|
A mnie ciekawi coś innego. Mamy ostatnio prawdziwy wysyp Conceptów mitsubishi. To całkiem fajnie, ale wolałbym, żeby wreszcie w ofercie pojawiło się porządne, nowe, duże auto klasy średniej. |
|
|
|
 |
|