Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wrażenia po odwiedzeniu kilku salonów.
Autor Wiadomość
androzek 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-03-2013, 19:00   Wrażenia po odwiedzeniu kilku salonów.

Byłem i jeździłem - mazda cx-5 benzyna,Subaru VX diesel,Ford Kuga diesel 163 KM,Toyota Rav 4 ( nowa) diesel.Wszystka aby poszukać następcę Outka. I co...i na razie zostaję przy Outku.
Na pewno inne silniki z większą kulturą pracy,działająca klima,wyciszenie ale....
Mój Ursus najpiękniejszy. Kuga,VX,Rav 4 jakieś udziwnione,kanciaste,nieproporcjonalne.Może Mazda jest zgrabna ale w środku ten ekran na konsoli jakby wsadzić telewizor kineskopowy Szafir .
Mój Ursus najpojemniejszy - VX bagażnik na damską torebkę,inne niby większe ale...podłoga prawie do linii okien :D
Inne chwalą się ilością schowków - Ursusowi mogą naskoczyć,wiadomo gdzie...
Długość siedziska przednich foteli największa w Ursusie.Z tyłu wszędzie mniej miejsca.
Konsole dziwaczne,kosmiczne,niepraktyczne.Prostota wnętrza Ursusa - surowe piękno.
Ochłonąłem... i pewnie będę szukać dalej.Najlepsza cena Kugi z prawie maksem wyposażenia,dieslem 163 KM,webasto,keefree itd po zniżkach ok.118.000,reszta powyżej 130.000.Niemnej jeszcze przynajmniej rok jeżdżę Mitsu...

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 11-03-2013, 19:36   

Subaru XV to segment ASX'a, Kaszkaja, itd., więc nie porównuj tych aut pod względem wielkości do Outlandera. :wink:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 11-03-2013, 19:39   

KowaliK napisał/a:
Subaru XV to segment ASX'a, Kaszkaja, itd., więc nie porównuj tych aut pod względem wielkości do Outlandera.
No właśnie :)
Forestera nowego zobacz :!:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 11-03-2013, 19:44   

Muszę powiedzieć, że po oględzinach nowej Hondy CR-V miałem podobne odczucia. Siedzenie kierowcy (ci do dużo jeżdzą wiedzą że to najważniejsza część samochodu) bardzo krótkie, siedzi się jak na stołku. Ilość miejsca w środku, schowki, wielkość bagażnika - nie umywa się do Outka (jednak jakość plastików była na pierwszy rzut oka lepsza). Na koniec sprzedawca z widoczną dumą zaprezentował absolutną nowość - tylne siedzenia składane po wciśnięciu przycisku w bagażniku! :lol:
bonito

androzek 
Forumowicz

Wysłany: 11-03-2013, 20:43   

Nowy Forester to wnętrze VX,zmieniony dziób i nowe ceny.Wersja exclusive to 138.000 zł a oczko wyżej Platinum - ta by mnie rajcowała ok.157.000.Wiem że to Subaru ale trochę przesada w porównaniu do poprzednich cen.
A propos Hondy - nawet nie miałem zamiaru się przejechać.Pokraczność...

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 11-03-2013, 21:18   

Ale nowy Forester ma być w gabarytach OIII. Do tego boxer z CVT. Może być ciekawie.

androzek 
Forumowicz

Wysłany: 12-03-2013, 13:26   

Forester z benzyną 2.0 turbo na pewno zapewni przyjemność z jazdy natomiast kwestia ceny i spalania to druga sprawa.Ja gustuję w dislach bo do pracy mam 63 km w jedną stronę i robię 30000 km rocznie.Dzieci już duże to i bagażnik a'la Outek mi nie potrzebny - dlatego sprawdzałem VX.Gdybym miał tyle kasy to prawdopodobnie wygrałby Forester ale póki co Kuga w tej kwestii kładzie innych na łopatki.

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 05-07-2013, 09:00   

witam -Panowie - nie zakładam nowego tematu , bo wydaje mi się, że ten będzie właściwy - a więc powoli przymierzam się do zmiany auta - chce zachować dotychczasową przestrzeń, wyposażenie , ale kilka parametrów chcę "podnieść" , czyli skrzynia automat, mega wyciszenie, moc powyżej 200kucy.
Obecnie mam upatrzone takie auta:
Mazda cx9 od 2013r.
infiniti fx (po 2010r.
Nissan Murano - silnik benzynowy po 2012r.
jeep grand cherokee po 2012r z silnikiem 3.0 D

może ktoś z forumowiczów ma takowy model i może coś napisać , szczególnie o wadach, usterkach itd.
Powyższe auta nie są idealne, bo mazda to tylko v6 benzyna, infiniti ma mały bagażnik i ze względu na finanse wchodzi w grę 2-3 latek, Murano ma małe problemy z automatem , a jeep - niestety jest dopiero od kilku lat na rynku (mam na myśli modernizacje przez fiata) i narazie ma dobre opinie , ale czas resztę zweryfikuje.

Niestety mimo mojego sentymentu i przekonania do mitsu , to ten koncern nie jest w stanie mi zaoferować pojazdu który spełni moje oczekiwania . Nowy outek jest kaszaną, pajero sport - głośny , słabo się prowadzi , i słaby silnik, a pajero jest drogą terenówką - tego nie chcę...
proszę e o sugestie.

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Auto: Outlander II
Wysłany: 05-07-2013, 15:28   

To kup Outka po lifcie z 2011r. :) tylko silnik inny weź sobie.

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Wysłany: 05-07-2013, 15:40   

outek po lifcie jest "okaleczony" z urody - poza tym pozostaje nadal bez automatu i jest głośny -silników brak...

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 05-07-2013, 15:42   

masz jeszcze VW Touareg, Toyota Highlander.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 05-07-2013, 15:44   

Nowy Forester? Turbo-benzyna, 240 koni, bezstopniowy automat. W środku jest bardzo cicho, powiedziałbym nawet, że za cicho jak dla mnie. :wink: Biorąc pod uwagę moc samochodu.

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Wysłany: 05-07-2013, 19:01   

koncern VW mógłby dla mnie nie istnieć - toyoty nie uwzględniałem - zaraz zobaczę...
subaru oglądałem - super auto , super silnik/napęd ale... fantastik-plastik :rolleyes:
mierze trochę w polkę premium..

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 05-07-2013, 19:20   

IMHO tylko dwa pierwsze są sensowne przy takich oczekiwaniach. Znajomy - fan Jeepa - jeździł poprzednim GrandJerokee bodajże V8, po zakupie Compassa dla żony stwierdził, ze to był duży błąd, bo za często serwis musi odwiedzać. Wyciszenie FX jest bardzo dobre. BTW TOuareg ma bardzo dużo wspólnego z Cayenne

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Wysłany: 05-07-2013, 20:09   

nowy cherroke to ponoć zupełne odcięcie od poprzednika - jeździłem na jazdach testowych rocznikiem 2012 - mega,mega wypas...
wracając do VW touarega - jakie silniki można kupować??? generalnie teraz VW ma duże problemy z usterkami jednostek napędowych...

Odpowiedz do tematu