[1.8] montaż haka |
Autor |
Wiadomość |
noulpa
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-08-2013, 18:25 [1.8] montaż haka
|
|
|
Witam forumowiczów
pokusiłem się i sam założyłem hak do mojego ASX
ale jak na razie tylko części do skręcania ( belka , hak i gniazdo z kablami )i tu mam pytanie
do bardziej wtajemniczonych w konstrukcje samochodu mechaników : czy jest jakaś kostka w instalacji samochodu
do podłączenia wiązki z kablami od haka tak aby nie wpinać się osobno do każdego potrzebnego pinu tylko do jednej konkretnej kostki z 7 pinami? |
_________________ nowy |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 30-08-2013, 20:47
|
|
|
Poszukaj kostki za tapicerką bagażnika nad lewym nadkolem, podobno jest w standardzie. Nie wiem czy przypadkiem nie jest potrzebne grzebanie w kompie auta. Zerknij do tematu o wolnej kostce w bagażniku w dziale Outlandera II. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 31-08-2013, 14:58
|
|
|
noulpa, masz hak ori czy inny? Jak ori z wiązką to szukaj kostki do podpięcia. Jak inny - łatwiej wpiąć się pojedynczo w kable z tyłu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
felix_x
Forumowicz
Auto: ASX Intense 1,6
|
Wysłany: 31-08-2013, 16:27
|
|
|
są kostki do podłączenia modułu w bagażniku i komorze silnika jedna a do lampy podłącza się za pomocą przejściówek... przynajmniej ja tak miałem, wszystkie kable były w zestawie, żadnego cięcia kabli... wszystko na wtyki. |
|
|
|
 |
noulpa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2013, 16:40
|
|
|
hak razem z wiązką kabli i modułem kupiłem na Allegro z marną instrukcją , a dziś szukałem tej kostki z lewej strony w bagażniku i znalazłem tylko małą kosteczkę z dwoma kablami nie podpiętą do niczego i pojedynczy kabel na słupku obok oparcia tylnej kanapy i nic po za nimi wolnego nie było , może jutro poszukam z prawej strony bo doczytałem się że tam też jest jakaś kostka |
_________________ nowy |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
|
|
|
 |
noulpa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-09-2013, 16:26
|
|
|
No więc kto szuka ten znajdzie - kostka do instalacji haka w ASX jest prawym tylnym słupku, obok mocowania pasa , a kostce wyprowadzenie kierunków , stop, pozycyjne, wsteczny i plus ale tyko po włączeniu zapłonu i jeszcze kilka innych kabli z tym , że nie wiem do czego , może do sterowania jakimiś urządzeniami w przyczepie podczas jazdy niestety nie znalazłem świateł przeciwmgielnych tylnych ale tym jednym kablem się wepnę w instalację.
Dziękuję wszystkim za pomoc i myślę , że temat jest zamknięty |
_________________ nowy |
|
|
|
 |
thingrim2
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID 2WD
|
Wysłany: 06-09-2013, 13:23
|
|
|
Montowalem hak kilka tyg temu , tak jak mowisz jedna kostka jest po prawej stronie.
Po lewej wpinalem sie w kolejna kostke aby po wpieciu wtyku w gniazdo haka rozlaczylo swiatla przeciwmgielne.
Oraz z przodu kolo akumulatora zasilanie do ogyginalej kostki.
Wiazke mialem dedukowana Westfalia. |
|
|
|
 |
Majron
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD RED
|
Wysłany: 06-01-2015, 12:13
|
|
|
Witam,
odgrzeje starego kotleta,
ja także przymierzam się do montażu haka najlepiej automat (ściągany)
Stąd mam prośbę do ich użytkowników, jak możecie to wstawcie zdjęcia swoich haków jak wygląda tył bez haka.
Zauważyłem ostatnio na znanym portalu aukcyjnym że używany fabryczny komplet można już kupić 1000zł, choć jest i za 400 ale bez kluczyka i tabliczki.
Co polecacie? czekam na opinie. |
|
 |
golden
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID LP Invite
|
Wysłany: 06-01-2015, 15:56
|
|
|
Witam
Montowałem w swoim i w kilku inny ASX i sprawa wygląda następująco. Jeżeli kupisz automat westfalia to nic kompletnie nie widać po zdjęciu kuli haka, ponieważ kula jes mocowana pionowo i wszystko znajduje sie za zderzakiem, a w zderzaku nic się nie wycina. Jeśli kupisz Thule bądź coś innego to niestety jarzmo musi wystawać spod zderzaka bo w naszych miśkach mocowaniehaka poziomo tak wwygląda. |
_________________ I Love This Game |
|
|
|
 |
Majron
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD RED
|
|
|
|
 |
felix_x
Forumowicz
Auto: ASX Intense 1,6
|
Wysłany: 06-01-2015, 18:37
|
|
|
Mam w swoim zamontowany hak automatyczny Thule (dawniej Brink)
Taki jak TU
Jak jest zdemontowany to nic nie widać, no chyba że się położysz na ziemi to zaślepkę ujrzysz...
Strona producenta - KLIK |
|
|
|
 |
dariopa
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 Blue Sky
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Posty: 39 Skąd: Trzebinia
|
Wysłany: 06-01-2015, 23:15
|
|
|
Ja mam hak firmy AUTO-HAK z Słupska z wiązką 13 pin możesz dokupić wiązkę dedykowaną
do ASX-a jaką chcesz, pooglądaj Z43A lub Z43V ceny rozsądne mają.Pozdrawiam |
_________________ Nie ma takiej RURY której się nie da wygiąć !! |
|
|
|
 |
mozzarella
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID 4WD Intense
|
Wysłany: 03-08-2016, 16:43
|
|
|
Koledzy, czy by zamontować hak w ASX (np AUTO-HAK) trzeba odkręcać zderzak(plastiki)? Czy belka haka trafia w miejsce belki zderzaka czy też jest poprowadzona poniżej, niezależnie od niej?
Zaglądałem pod samochód i wygląda, że punkty mocowania są stosunkowo łatwo dostępne
a belka haka nie zastępuje belki zderzaka, ale wole się upewnić.
Dzięki |
|
|
|
 |
mirekg9
Forumowicz

Auto: ASX 1,8 DID 150KM 2013r
|
Wysłany: 14-08-2016, 20:03
|
|
|
mozzarella napisał/a: | Koledzy, czy by zamontować hak w ASX (np AUTO-HAK) trzeba odkręcać zderzak(plastiki)? Czy belka haka trafia w miejsce belki zderzaka czy też jest poprowadzona poniżej, niezależnie od niej?
Zaglądałem pod samochód i wygląda, że punkty mocowania są stosunkowo łatwo dostępne
a belka haka nie zastępuje belki zderzaka, ale wole się upewnić.
Dzięki |
W zeszłym tygodniu montowałem tego typu hak do swojej Miśki (bo to ona ) Do montażu trzeba odkręcać i odpinać zderzak. Hak zastępuje miejsce belki. Mało tego, to musisz troszkę podciąć zderzak od spodu (zewnątrz jest to niewidoczne), więc na zdjętym będzie Ci wygodniej.
Mam fotki z montażu, więc jak chcesz to podaj mi swój e-mail i ci fotki prześlę.
Jeszcze mała uwaga. Ja zakładałem do swego wiązkę "pełną"13 PIN z dodatkowym "+". Wiązka do ASX musi byś obowiązkowo z modułem.
Ja czasami ciągam przyczepkę kempingową i niestety, ale po montażu nie miałem zasilania (po stacyjce) na lodówkę. Ten moduł jest przystosowany, gdy mamy dodatkowy aku w przyczepie. Jeśli go nie mamy, to trzeba trochę przerobić. Ponownie podjechałem tam gdzie montowano mi hak i trzeba inaczej podłączyć moduł oraz poprowadzić jeszcze jeden dodatkowy kabel "+" po stacyjce.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|