O III - zestaw glosnomowiacy - import kontaktow |
Autor |
Wiadomość |
Old JDM
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 TD GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2014, 21:36 O III - zestaw glosnomowiacy - import kontaktow
|
|
|
Witam
Czy ktos sobie poradzil z fabrycznym obslugiwanym glosowo - zestawem glosnomowiacym ?
Chodzi mi przede wszystkim o import kontaktow z tel do samochodu (niby jest glosowo opcja Import Contacts - All, ale po imporcie lista kontaktow w samochodzie pusta). Urzadzenie jest poprawnie sparowane (Nokia N8).
Nie mam problemu z Angielskim. Niemniej wprowadzanie glosowo numerow to jakas katorga. Komputer nie do konca zawsze rozpoznaje wymawiane slowa. (w sensie cyfry). Czy jest mozliwosc jakiegos ewentualnie wprowadzenia recznego (nie glosowego) numerow do pamieci zestawu w samochodzie ?
Bede wdzieczny za pomoc
Ps. Ewentualnie moze ktos posiada jakas instrukcje ? |
_________________ 02832/KMM
 |
|
|
|
 |
grzes
Mitsumaniak nawschod
Auto: OIII2WD, był Lancer
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Gru 2009 Posty: 122 Skąd: Jasło
|
Wysłany: 23-02-2014, 22:03
|
|
|
Mój ma problem z cyfrą 2, najczęściej rozumie jako 0 lub 4 . Z resztą cyferek ok.
Trochę pomógł trening mowy - jest taka funkcja.
Co do importu z telefonu to ja importowałem pojedyncze kontakty , łatwo, bez problemów. Z tego co pamiętam z instrukcji, to przy imporcie wszystkich zapisuje w innym miejscu, bo w książce samochodu jest miejsce na chyba 25 numerów. Problemem może też być, że wtedy on na podstawie zapisanych nazw sam je tłumaczy na wymowę angielską więc może być trudno znaleźć wybrany kontakt np Grzegorz Sprawdź w instrukcji auta, tam wszystko jest opisane. |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-02-2014, 22:38
|
|
|
Oki - poszukam. Bo dotychczas sprawdzalem - niemniej widocznie pobieznie, bo nie natrafilem na ten watek. |
 |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 24-02-2014, 13:31
|
|
|
grzes napisał/a: | Mój ma problem z cyfrą 2, najczęściej rozumie jako 0 lub 4 | .CZyli po staremu u mnie w II jest tak samo |
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2014, 14:02
|
|
|
OK Panowie. Przebrnalem przez instrukcje. Wiekszosc jest jasna. Niemniej wczesniej przeslalem wszystkie kontakty do tzw ksiazki telefonicznej interfejsu. I zdarza sie ze pomimo nr w ksiazce telefoniczej samochodu, system chce odczytuje nazwy jakby z ksiazki interfejsu. Jak mozna usunac cala ksiazke z interfejsu - bo w instrukcji o tym ani slowa (pisze tylko o imporcie kontaktow). Bede nizmiernie wdzieczny |
 |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 24-02-2014, 21:06
|
|
|
Old JDM napisał/a: | OK Panowie. Przebrnalem przez instrukcje. Wiekszosc jest jasna. Niemniej wczesniej przeslalem wszystkie kontakty do tzw ksiazki telefonicznej interfejsu. I zdarza sie ze pomimo nr w ksiazce telefoniczej samochodu, system chce odczytuje nazwy jakby z ksiazki interfejsu. Jak mozna usunac cala ksiazke z interfejsu - bo w instrukcji o tym ani slowa (pisze tylko o imporcie kontaktow). Bede nizmiernie wdzieczny |
Daruj sobie Ja używam książki w telefonie. |
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2014, 21:31
|
|
|
Emil chyba nie zrozumiales
Mitsu posiada 2 ksiazki telefonicze.
1. Ksiazka telefonicza samochodu - do 25 numerow mozna wpisac.
2. Ksiazka Interfejsu - miejsce na 7 ksiazek telefoniczych po 1000 kontaktow kazda.
Problem polega na tym ze po imporcie wszystkich kontaktow - np z telefonu, oficjalna ksiazka numerow jest pusta (ta 25 numerow) i on gdzies chowa w interfejsie te wszystkie kontakty z telefonu. Czemu chce to wywalic ? Ano dlatego, ze on wtedy po skopiowaniu - sam sobie przetlumacza wymowe nazw na anglosaski nijak niezgodny z polska wymowa.
Przyklad. Praca odczyta ci jako Prakaj. I w tym przypadku numeru nie znajdzie.
Mozesz mi wyjasnic jak korzystasz z ksiazki z telefonu zatem ? Bede wdzieczny. |
 |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2014, 21:44
|
|
|
Olałem import kontaktów i jak ktoś dzwoni to patrzę na telefon A jak chcę zadzwonić to klikam w klawiaturę telefonu |
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2014, 21:50
|
|
|
A ok rozumiem No obsluga dotykowca w trakcie jazdy - uciazliwa, bo nie ma klawiatury Jak juz rozwiaze ten problem z ksiazkami (bede walczyl na koniec tygodnia) to dam znac i opisze ci co i jak. |
 |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-02-2014, 21:57
|
|
|
Old JDM napisał/a: | A ok rozumiem No obsluga dotykowca w trakcie jazdy - uciazliwa, bo nie ma klawiatury Jak juz rozwiaze ten problem z ksiazkami (bede walczyl na koniec tygodnia) to dam znac i opisze ci co i jak. |
OK |
|
 |
kuroslaw
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 D-ID (MT)
|
Wysłany: 13-05-2014, 14:58
|
|
|
No i ? Też chcę mieć wszystkie kontakty w samochodzie... najlepiej nie mówione a pisane... nie mam kiedy studiować tej instrukcji...ech... Czy da się chociaż wpisywać ostatnio wybierane do książki samochodu? |
|
|
|
 |
VICpb
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 '17
|
Wysłany: 06-11-2018, 09:20
|
|
|
Ktoś sobie poradził z tematem? Jak sensownie tworzyć/aktualizować ksiązkę telefoniczna samochodu?
Ksiazka interfejsu po zaciagnieciu setek kontaktow i sposobie ich wyszukawania, wg mnei jest bezuzyteczna. |
|
|
|
 |
mrkowalski
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2017 Instyle Navi
|
Wysłany: 12-11-2018, 14:52
|
|
|
Długo próbowałem ten temat zgłębiać, ale jak ASO się poddało ja się też poddałem, wpisałem pojedynczo kilka numerów które często używam i tyle.
Jeśli chodzi o instrukcje głosowe u mnie tak sama jak u innych 2 czyta jako 0 |
|
|
|
 |
VICpb
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 '17
|
Wysłany: 12-11-2018, 17:15
|
|
|
wlasnie tego szukam. jak wpisales manualnie te kilka najczesciej wybieranych nr? ja mam tylko opcje importu..... |
|
|
|
 |
arokub
Forumowicz
Auto: OIII
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Mar 2017 Posty: 157 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 12-11-2018, 18:36
|
|
|
A próbowaliście wypowiadać cyfry krótko i zdecydowanie? U mnie 2 to przeważnie 2 a nie 0 choć potrafi się pomylić.
Wolę jednak po uruchomieniu voice control powiedzieć "call", potem nazwę kontaktu i przyznam, że to nawet działa.
https://youtu.be/alSAFt5LgLk
https://youtu.be/qhUQGO6x4fU |
|
|
|
 |
|