Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
05-04-2006, 16:38
Wady i zalety Colt
Autor Wiadomość
zachar
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 19:18   Wady i zalety Colt

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=67731099 interesuje mnie colt z tego rocznikia a dokladniej jego wady ( chociaz to mitsubishi i niema wad ) oraz jego zalety ( jest ich napewno wiele)

prosil bym w szczeoglnosci o wypowiedzi posiadaczy autek z tego rocznika

z gory dziekuje
i pozdrawaim Zachar

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 20:04   

Zalety (długo by wymieniać, napiszę więc o tych oczywistych):
oryginalny, śliczny, zwrotny, znakomicie się prowadzi, pakowny (dużo miejsca w środku), dobre osiągi, oszczędny (przy rozsądnej jeździe), wytrzymały (całokształt - silnik, karoseriam zawieszenie), dobre zabezpieczenie antykorozyjne, dobre wyposażenie (w zależności od wersji - ale i tak lepsze od konkurencji, szczególnie niemieckiej)
Wady:
Potrafi sporo (w stosunku do wielkości silnika) spalić przy deptaniu, drogie oryginalne części (ale jest duż dobrych zamienników), wielu mechaników się go boi, silnik nie przepada za instalacjami gazowymi i potrafi grymasić

Nie sądzę, by ten egzemplarz z Allegro był wersją Malibu. Z takim wyposażeniem - nawet bez obrotomierza?? Gdzie naklejka Malibu - powinna być na tylnej klapie po prawej. Zastanawia też znaczek trzech diamentów na śroidku pasa tylnego. Co on tam robi?? Gdzie oznaczenia Mitsubishi, Colt?? Silnik podejrzanie czysty. W przebieg 120.000 też nie wierzę.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 22:06   

a powiec mi jeszcze jedna rzecz czy to autko jest dobra baza do tuningu optycznego, car audio i silnika zeby ciutke go podkrecic ( tym bedzie jezdzila kobieta )
a to autko z allegor ty tylko przyklad nie mowie ze kupie akurat dokladnie tego colta ale chodzi mi o ten model
a co sie tyczy gazu nmigdy nie wsatwialem tego i niebede wstawial

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 22:22   

jak chcesz podkrecac silnik to kupuj 1.6 niewiele wiecej spali, co do tuningu optycznego CA0 ciezko bedzie, spojlerki to tylko z niemiec

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 22:25   

zachar napisał/a:
czy to autko jest dobra baza do tuningu optycznego, car audio i silnika zeby ciutke go podkrecic ( tym bedzie jezdzila kobieta )

Optycznie - jak najbardziej. Możliwości są bardzo szerokie. Car audio - praktycznie brak ograniczeń. Za nawet niewielkie pieniądze stworzysz system, który naprawdę ładnie zagra. I to z głośnikami zamontowanymi w fabrycznych miejscach! Ca0 to jedno z nielicznych aut, w którym seryjnie przewidziano możliwość montażu z przodu zestawu trójdrożnego (np. woofery 16 w drzwiach, głośniki średniotonowe 10 pod nawiewami bocznymi i tweetery np. w słupkach). Tuning mechaniczny - hmmm, to zależy, co byś chciał osiągnąć. Tak czy inaczej auto nie jest mułem. Ja ze swojego wycisnąłem bez wiekszych problemów 180 km/h (z silnika 1,3). Jeśli np. w Golfie IV 1,6 będą siedziały 2 bądź 3 dorosłe osoby, Misiek z jedną osobą na pokładzie może go spod świateł objechać. By troszkę podkręcić silnik, możnaby np. wymienić układ wydechowy, najlepiej z kolektorem. Chiptuning to raczej nierokująca sprawa, podobnie jak turbo. Musisz jednak wziąć pod uwagę, że tuning silnika to kosztowna sprawa. Jeśli uważasz, że 1,3 daje za małe osiągi, zdecydowanie lepiej byłoby kupić autko z silnikiem 1,6. Wyjdzie taniej i bezpieczniej (dla silnika).

[ Dodano: Czw Paź 20, 2005 10:27 pm ]
deenbe napisał/a:
co do tuningu optycznego CA0 ciezko bedzie, spojlerki to tylko z niemiec

A kto powiedział, że to muszą być graty ori do Miśka? Można przecież dopasować. Cimon102 ma (wprawdzie z CJ0) progi i spoilery dopasowane z innych samochodów. Wygladają piknie :)

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 22:40   

co sie tyczy car audio to zabudowa bagaznika tylko wchodzi w gre sprzodu srednio tonowki i syki
a chce cos takiego wsadzic do bagaznika jak ma kredens mojego kolesia http://www.rafi.szczecin.pl/fiat
a jesli chodzi o wizualke to w szczecinie mam paru kolesi magikow albo do berlina smigne do TIP auto bardzoladne i duze centrum tuningowe

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 22:50   

Zapomnij!! Bagażnika nie będziesz miał! Poza tym do takiego nagłośnienia należałoby wyciszyć CAŁY samochód - łącznie z podłogą i podufitką. No i trzeba będzie powalczyć z grającymi plastikami - no, chyba że Ci nie przeszkadza, gdy tapicera gra głośniej od muzyki. Po takich operacjach z kolei mocno się zwiększy masa auta, a to się bezpośrednio przełoży na osiągi i spalanie.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 23:25   

wiem ze bede musial wszystko wygluszyc a co sie tyczy plastikow to cos sie wymysli a co sie tyczy bagaznika tym bedzie jezdzila kobieta wiec wszystko bedzie na tylnije kanapie

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2005, 23:36   

wszystko mozna wyciszyc, zaden problem(jak sie juz robi kolejny raz :lol: ) co do masy i pogorszenia osiagow, ja nic takiego nie odczulem;)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2005, 00:30   

deenbe napisał/a:
co do masy i pogorszenia osiagow, ja nic takiego nie odczulem;)

Ale masz silnik 1,6 :lol: W 1,3 większe obciążenie niestety czuć. Wystarczy zapakować bagażnik i już przyspieszenie nie to :?

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2005, 07:38   

[ Dodano: Czw Paź 20, 2005 10:27 pm ]
deenbe napisał/a:
co do tuningu optycznego CA0 ciezko bedzie, spojlerki to tylko z niemiec

A kto powiedział, że to muszą być graty ori do Miśka? Można przecież dopasować. Cimon102 ma (wprawdzie z CJ0) progi i spoilery dopasowane z innych samochodów. Wygladają piknie :)

Dziekuje dziekuje :oops:
Pewnie ze trudniej dopasowac nieoryginalne spoilerki, ale na 100% wieksza satysfakcja jest tak auto upiekszyc by bylo inne od wszystkich.bazujac na gotowych podzespolach nie uzyskasz tego efektu.Wszystko i od wszystkiego mozna dopasowac :wink:

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2005, 08:23   

BTW. Zauwazcie ze kazda fura sprowadzona z niemiec z komisu jest wyglancowana na igłe, łącznie z komorą silnika.

paradox21
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2005, 18:42   

gregorbu napisał/a:
Nie sądzę, by ten egzemplarz z Allegro był wersją Malibu. Z takim wyposażeniem - nawet bez obrotomierza?? Gdzie naklejka Malibu - powinna być na tylnej klapie po prawej. Zastanawia też znaczek trzech diamentów na śroidku pasa tylnego. Co on tam robi?? Gdzie oznaczenia Mitsubishi, Colt?? Silnik podejrzanie czysty. W przebieg 120.000 też nie wierzę.

jest to wersja Malibu! mam identyczne autko, to znaczy ten sam kolor, a taki miala tylko wersja Malibu;) co do wyposazenia to u mnie tez jest skromnie, (poduszka, centralny, wspomaganie) a naklejki wygladaja okropnie wiec pierwsze co zrobilem to poodklejalem - wiec sie nie dziwie iz ktos sie ich pozbyl;)

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2005, 12:56   

a kto zna wlascicela tego Colta bo brzmi ineresujaco jako baza wyjsciowa na wyscigi na 1/4 mili http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C591169

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2005, 13:02   

lenio udzielal sie na mkp

Odpowiedz do tematu