Koła muszą być tylko orginalne? |
Autor |
Wiadomość |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2005, 12:54 Koła muszą być tylko orginalne?
|
|
|
Chodzi mi oto że w moim MSS są orginalne alumy 15" a na zimę chciałem zmienić opony więc chciałem kupić zwykłe felgi w warsztacie z oponami powiedzieli mi że niestety do Mitsubishi pasują tylko orginalne felgi i nic innego się nie dopasuje, a orginały są dość drogie i oni mogą mi takie załatwić. Myślałem bardziej że uda mi się kupić jakieś używane zwykłe felgi za odpowiednio niższą cene.Może mi ktoś poradzić? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 28-10-2005, 16:13
|
|
|
cfaniaki i tyle
chodzi o to aby był identyczny rozstaw śrób, średnica piasty i szerokość osadzenia, im się nawet nie chciało zobaczyćw katalogu, który wóz ma zbliżone wymiary...
ja np. dobrałem do swojej Cari felgi ze starego Galanta
a ile Ci krzyknęli za oryginały?
komplet nowych:!: felg stalowych to max 300 pln, używane są nawet po 40 pln |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
ryso
Mitsumaniak ryso
Auto: Carisma 1,6 16v automat HB
|
Wysłany: 28-10-2005, 16:25
|
|
|
Czesc,witam wszystkich,felgi pasuja od Astry lub Vectry,dokladnie nie pamietam,ale ze pasuja to pewne.
pozdrawiam |
_________________ Carisma 1,6 GLX automat 95r,HB. |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2005, 17:25
|
|
|
Chooper napisał/a: | a ile Ci krzyknęli za oryginały?
komplet nowych:!: felg stalowych to max 300 pln, używane są nawet po 40 pln |
Mówili że około stówki za sztuke |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-10-2005, 17:50
|
|
|
Siadajcie wygodnie wiecie ile zaspiewali mi za 15 stalowe do eclipsa w Norauto????? 310 PLN za szt. To jest cena. Jade teraz po oponiarzach tam znajde na 100% za tyle 4 szt. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 28-10-2005, 19:10 Re: Koła muszą być tylko orginalne?
|
|
|
Piotruś Pan napisał/a: | Chodzi mi oto że w moim MSS są orginalne alumy 15" a na zimę chciałem zmienić opony więc chciałem kupić zwykłe felgi w warsztacie z oponami powiedzieli mi że niestety do Mitsubishi pasują tylko orginalne felgi i nic innego się nie dopasuje, a orginały są dość drogie i oni mogą mi takie załatwić. Myślałem bardziej że uda mi się kupić jakieś używane zwykłe felgi za odpowiednio niższą cene.Może mi ktoś poradzić? |
Hehe .... ale ściema.
Ja np. kupiłem w zaprzyjaźnionym salonie Hondy, który to salon kupił fele i opony w sieci oponiarskiej mając tam odpowiedni rabat. Szukaj po firmach oponiarskich, podaj tylko odpowiednie dane a te znajdą przecież w katalogach.
Zastanów się czy nie warto pójść w kierunku kupna stalowych (lub alusów jeśli chcesz) ale w rozmiarze 14". Pozwoli Ci to dobrać opony troszkę węższe (po co na zimę 195) o wyższym profilu. Cała operacja powinna też być tańsza Proponowany rozmiar to 185/65 R14.
Zresztą porównaj jakiw zaproponują Ci ceny.
Aha, zwróć uwagę na nakrętki (inne do stalowych felg) i nie wiem dlaczego ale ja mam nakrętki zimowe na inny rozmiar klucza |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-10-2005, 01:54
|
|
|
W środę zapytam w zaprzyjaźnionym warsztacie oponiarskim ile by chcieli za komplet felg - nówek do twojego samochodu. Mam tam rabat więc coś taniej będzie na 100% - jakbys chciał opony to powiedz jakie ale to z kolei taniej przez internet kupisz pewnie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2005, 15:40
|
|
|
Chooper napisał/a: | komplet nowych:!: felg stalowych to max 300 pln, używane są nawet po 40 pln |
Gdzie tak jest Chooper? Ja też chcę zapalić to co Ty!! To wychodzi 80 PLN za nową felgę. Za tyle to da się kupić felgę po renowacji do popularnego modelu auta, ale nie mów mi, że nową... |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-10-2005, 16:37
|
|
|
jak szukałem w poprzednim sezonie opony zimówki i wreszcie znalazłem, to jak podstawiłem te od Galanta kolesiowi, aby założył na nie oponki, to ten wybuchnął śmiechem
poprosił mnie na magazyn a tam pośród wieeeelu kompletów różnych stalówek pokazał mi kompletnie nie jeżdżony komplet stalówek do Carismy, były oklejone i wszystko w jak najlepszym porządku. Chciał za nie właśnie 300 pln.
Ponadto nieraz na allegro pokazjuą się komplety w podobnej cenie. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2005, 17:08
|
|
|
Chooper napisał/a: | jak szukałem w poprzednim sezonie opony zimówki i wreszcie znalazłem, to jak podstawiłem te od Galanta kolesiowi, aby założył na nie oponki, to ten wybuchnął śmiechem
poprosił mnie na magazyn a tam pośród wieeeelu kompletów różnych stalówek pokazał mi kompletnie nie jeżdżony komplet stalówek do Carismy, były oklejone i wszystko w jak najlepszym porządku. Chciał za nie właśnie 300 pln.
Ponadto nieraz na allegro pokazjuą się komplety w podobnej cenie. |
To są felgi po renowacji. Sam takie kupiłem za 360 PLN. Ale to nie są nowe felgi w żadnym wypadku. Wyglądają bardzo dobrze, przyznaję. Mają nawet jakieś nalepki wskazujące do jakiego są samochodu. I w większości są proste, ale kto wie jaką miały historię... Dlatego są tanie. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-10-2005, 18:27
|
|
|
właśnie, nie...te były nowe, gdyż otworki na śruby nie miiały żadnego śladu, że dochodziła tam kiedykolwiek nakrędka..specjalnie patrzyłem, nic a nic..
Zadaję pytanie...
Coście sie tak uwiesili na mnie w podpisach????????hę ?? |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2005, 18:52
|
|
|
Chooper napisał/a: | właśnie, nie...te były nowe, gdyż otworki na śruby nie miiały żadnego śladu, że dochodziła tam kiedykolwiek nakrędka..specjalnie patrzyłem, nic a nic..
Zadaję pytanie...
Coście sie tak uwiesili na mnie w podpisach????????hę ?? |
Ale renowacja polega zapewne na piaskowaniu i potem nałożeniu od nowa tej czarnej farby, czy też lakieru. Moje też nie miały śladu żadnych śrób, a jestem pewien, że były używane, bo facet od którego kupowałem miał biznes polegający na sprowadzaniu z niemiec właśnie takich odświeżonych felg. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-10-2005, 20:16
|
|
|
ale z reguly przy otworach jest jakiś ślad, że wierciła tam śrubka |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2005, 11:01
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | W środę zapytam w zaprzyjaźnionym warsztacie oponiarskim ile by chcieli za komplet felg - nówek do twojego samochodu. Mam tam rabat więc Wink coś taniej będzie na 100% - jakbys chciał opony to powiedz jakie ale to z kolei taniej przez internet kupisz pewnie. |
Narazie rozeznaje temat i kompletuje gotówkę dzięki za zainteresowanie i podpowiedzi bo w naszym świecie dużo zakłamania i dorobkowiczów. Co ja bym bez Was kochani zrobił??? Jak ja mogłem wcześniej żyć nie znając Was moi kochani Mitsumaniaki. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-10-2005, 12:15
|
|
|
heheheheh ach Ty komplemenciarzu
Ja mnie tam osobiście nie przeszkadza, że mam gdzies lekko porysowaną, czy odrapaną felgę..kupiłem 2 sztuki za 80 pln ważne, że mam na czym zimą śmigać, teraz kupię jeszcze dwie i będzie komplet. Jak zaczną wyglądać faktycznie lichawo, to wtedy wypiaskuję za 25 pln za sztuke i będzie piknie |
|
|
|
 |
|