Ilość danych na wyświetlaczu (typ 2 - monochromatyczny) |
Autor |
Wiadomość |
malot
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 2WD manual
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2015, 11:17 Ilość danych na wyświetlaczu (typ 2 - monochromatyczny)
|
|
|
Cześć wszystkim.
Dobijam właśnie do pierwszego 1000km moim Outlanderem III 2.0 manual 2WD City Style. Generalnie jestem zadowolony, ale w tej wersji brakuje mi danych na wyświetlaczu między zegarami. Praktycznie można wyświetalć tam tylko jedną wartość, czyli albo temperatura/przebieg/licznik dzienny/spalanie/serwis. Pomimo, że pozostaje na nim jeszcze dużo miejsca (zajmowanego przy włączeniu ogranicznika prędkości).
Czy można zmienić ustawienia wyświetlacza tak, żeby na przykład na górze cały czas wyświetlała się temperatura zewnętrzna? (coś takiego ma Colt chyba). |
|
|
|
 |
rogera
Nowy Forumowicz Rogera
Auto: Outlander III 2,0
|
Wysłany: 25-01-2016, 12:39
|
|
|
Podbijam temat.
Jak pokazać więcej danych jednocześnie na wyświetlaczu między zegarami, wyświetlacz typu2 ? |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 25-01-2016, 19:17
|
|
|
rogera napisał/a: | Podbijam temat.
Jak pokazać więcej danych jednocześnie na wyświetlaczu między zegarami, wyświetlacz typu2 ? |
A o co dokładnie Ci chodzi? Jeśli masz Navi to wszystkie info łącznie z bramkami na autostradach wyświetlają się na wyświetlaczu między zegarami. Otwarte drzwi czy otwarta maska również . Wiem, że ten wyświetlacz ma potencjał jeśli jest jakiś magik który umie to wszystko włączyć . Podejrzewam, że wiele zależy też od wersj wyposażenia. |
|
|
|
 |
malot
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-01-2016, 11:56
|
|
|
Kolega ma na myśli zapewna ładny, kolorowy wyświetlacz. W wersji 2.0 manual jest taki ubogi monochromatyczny, wielkości tego w colt-cie. Natomiast wyświetla bardzo mało danych, gdyż zdaje się górny rząd jest zarezerwowany pod tempomat (ograniczenie prędkości) i praktycznie wyświetlać można tylko jedno wskazanie. |
|
|
|
 |
rogera
Nowy Forumowicz Rogera
Auto: Outlander III 2,0
|
Wysłany: 28-01-2016, 13:46
|
|
|
Nie mam navi.
Mam wyświetlacz dotykowy - tylko obsługa audio, tel, cd, ...
Chodzi mi o to że po każdym przełączeniu oprócz ilości paliwa wyświetla tylko pojedyńcze dane - temp. zewnętrzna albo chwilowe zużycie albo odcinek A itp
Wg mnie np. temp. zewnętrzna powinna być zawsze widoczna a jednocześnie tez inne dane.
Ale lubi się to co się ma. |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
|
Wysłany: 12-03-2016, 08:52
|
|
|
Do autora wątku....mi tu kiedys ktoś odpisał ja byłem troche zdziwiony ze mam wewnętrzne klamki z czarnego plastiku ze jak kupiłem auto za blisko 100 tys żebym nie wymagał gadżetów auta premiom za ta kwote😜....wiec tez nie wymagaj rozbudowanego kompa za 100 tys😜😜😜 |
_________________ Mój OIII
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=43874 |
|
|
|
 |
malot
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-03-2016, 12:25
|
|
|
Fun napisał/a: | wiec tez nie wymagaj rozbudowanego kompa za 100 tys😜😜😜 |
Problem w tym, że komp jest pewnie rozbudowany jak w wyższych wersjach, tylko na "monitorku" przyoszczędzili |
|
|
|
 |
RedAxe
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2016 2.0 MT
|
Wysłany: 09-07-2017, 12:39
|
|
|
W związku z tym, że zastanawiam się nad wymianą licznika z monochromatycznego na kolorowy chciałbym się dowiedzieć czy przebieg zapamiętuje elektronika licznika czy samochodu? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 13-07-2017, 09:37
|
|
|
Przebieg zapamiętuje licznik i ecu silnika a w niektórych przypadkach nawet klimatronik.
Jeżeli masz auto na gwarancji to jedz do znajomego machera niech skręci licznik do wymaganej wartości a następnie udaj się do serwisu i poproś o wymianę licznika to nie utracisz gwarancji a będzie wpis z fv w systemie mitsubishi
Jeszcze jedno - każdy licznik posiada w sobie dwa Chiny. : z obecnego auta i z auta z którego został wyciągnięty |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
Auto: Outlander 2017 2.0 City Style,
|
Wysłany: 19-12-2017, 09:17
|
|
|
Przepraszam Panowie, że się wtrącam. Mam to samo autko i poradziłem sobie w najprostszy możliwy sposób. Allegro, licznik z kolorowym wyświetlaczem za 250 zeta. Przebieg na liczniku był w okolicy 5k. Przy tej wartości pojechałem do ASO w Bielsku, pokazałem co zrobię i mam i nowy licznik i gwarancję. I OIII City Style z ładnym wyświetlaczem. Wymiana zgodnie z sugestiami Tokyo to wypnij-wepnij i wszystko działa.
Pozdrawiam! Wesołych Świąt! |
_________________ grabolo,
Outlander, L200, Eclipse Cross |
|
|
|
 |
kropa
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6i 16v
|
Wysłany: 04-02-2018, 22:38
|
|
|
grabolo napisał/a: | Przepraszam Panowie, że się wtrącam. Mam to samo autko i poradziłem sobie w najprostszy możliwy sposób. Allegro, licznik z kolorowym wyświetlaczem za 250 zeta. Przebieg na liczniku był w okolicy 5k. Przy tej wartości pojechałem do ASO w Bielsku, pokazałem co zrobię i mam i nowy licznik i gwarancję. I OIII City Style z ładnym wyświetlaczem. Wymiana zgodnie z sugestiami Tokyo to wypnij-wepnij i wszystko działa.
Pozdrawiam! Wesołych Świąt! |
Mam ten sam pomysł - czy licznik musi być konkretnie od 2.0 benz. czy od DiD też pasuje ? |
|
|
|
 |
juliancarax1981
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 09-02-2018, 14:21
|
|
|
Wyświetlacz nie tylko kolorystycznie biedny. Jest średnie spalanie ale chwilowego już nie uświadczysz Szkoda.
Outlander III wersja city style. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 21-02-2018, 18:23
|
|
|
z diesla tez pasuje i dziala |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
RedAxe
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2016 2.0 MT
|
Wysłany: 21-02-2018, 19:41
|
|
|
A jak wygląda sprawa zakresu obrotów?
Obrotomierz w dieslu kończy się na 6 000, a benzyna na 8 000 (w rzeczywistości silnik odcina przy 6 500, ale zawsze to poza zakresem obrotów w liczniku z diesla). |
|
|
|
 |
Tom_alfik
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III-2,0, Grandis 2,4
|
Wysłany: 02-11-2018, 15:25
|
|
|
Witam,
mam problem z podmianą licznika - mam na zamianę licznik w wyświetlaczem kolorowym z anglika, ale z dostępnych mi źródeł wynika że potrzebny jest przycisk INFO (multi information display switch).
W moim egzemplarzu nie ma tego przycisku, a wg rysunku jest umieszczony z lewej strony.
Pytanie do znawców: czy można to jakoś rozwiązać, czy np. jest wiązka i wystarczy w miejsce zaślepki wstawić przycisk i wpiąć się w wiązkę, czy wymaga to innych zabiegów?
Druga rzecz: czy w liczniku da się zmienić jednostkę Odo z mil na km?
______________Wieczorem:_______________
Ogarnąłem to.
Licznik dał się podmienić i ładnie świeci. Miałem zamiar zmienić tarczę speed, ale ten zestaw jest ładniejszy.
Wiązka jest full wypas, trzeba tylko wpiąć odpowiedni klawisz (poszukuję klawisza wyświetlacza).
Zostaje jeszcze zmiana jednostki .... |
_________________ Pozdrawiam
TS
 |
|
|
|
 |
|