Zamknięty przez: tyku 18-12-2015, 23:36 |
Czarny Lancer w ASO Kraków |
Autor |
Wiadomość |
tomasek36
Forumowicz

Auto: COLT CJ0 1.3 12V 75KM 1997'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2015, 18:16 Czarny Lancer w ASO Kraków
|
|
|
Witam.
Jestem po jeździe próbnej tego samochodu i wstępnie samochód jest juz dla mnie zarezerwowany, także proszę poważnie potraktować moje zapytanie.
Samochód jest od września na sprzedaż, także stoi już dwa miesiące, może ktoś na forum ma jakieś info na temat tego akurat samochodu?
Wszystko się wydaje ok, co prawda na lakierze małe rysy, zderzak ma pekniecie lecz to sa drobne mankamenty, samochód wydaje się bezwypadkowy ale np kierownica jest obszyta skóra i jest już dość mocno wytarta, przebieg niecałe 90tys jest to możliwe?
Proszę o jakiekolwiek info na temat tego samochodu jej ktoś posiada oraz o Wasze opinie, czy warto kupić.
http://otomoto.pl/oferta/...html#ac39c7b77e
Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 16-11-2015, 18:52
|
|
|
tomasek36, Wersja wyposażenia bardzo uboga. Cena bardzo zawyżona, jak na ten rocznik i wyposażenie. Uważaj na tego sprzedawcę, od niego nowe samochody mogą być używane. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
MAUSER
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.8 INSTYLE
|
Wysłany: 16-11-2015, 20:08
|
|
|
ogólnie widać naprawę blacharską tylnego błotnika ,i tak jak napisał przedmówca bieda w wyposażeniu ,cena za wysoka |
|
|
|
 |
tomasek36
Forumowicz

|
Wysłany: 16-11-2015, 20:14
|
|
|
No właśnie, wole kupić samochód z ubogim wyposażeniem i nawet lekko przepłacić ale żebym był pewny, że nie kręcony itp, dlatego kupno w ASO wydawało mi się dobrym pomysłem. Ale mam wątpliwości czy jest wszystko tak jak mówią, ponieważ jak zapytałem czy te wszystkie przeglądy, które mają w komputerze są ogólnie dostępne w każdym ASO Mitsubishi to mi sprzedawca powiedział, że to są przeglądy, które widnieją tylko u nich. To jest normalne?
Jaka cena byłaby adekwatna dla tego modelu i gdyby faktycznie auto było nie kombinowane w jakiś sposób?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 16-11-2015, 21:17
|
|
|
tomasek36 napisał/a: | Jaka cena byłaby adekwatna dla tego modelu i gdyby faktycznie auto było nie kombinowane w jakiś sposób?
|
Myślę, że koło 27tys.
Jeżeli przeglądy były robione w ASO, to są do sprawdzenia w każdym autoryzowanym serwisie.
Lancer miał 3 lata gwarancji. Po gwarancji samochód mógł być serwisowany poza ASO. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21014 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 16-11-2015, 21:20
|
|
|
tyku napisał/a: | Jeżeli przeglądy były robione w ASO, to są do sprawdzenia w każdym autoryzowanym serwisie. |
Oj, nie jestem przekonany aby ASO Mitsu miało ogólnopolską bazę przeglądów. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-11-2015, 21:23
|
|
|
Bizi78, o dziwo maja centralna baze i to od dobrych paru lat... pytanie czy wszyscy do niej wprowadzaja... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21014 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 16-11-2015, 21:31
|
|
|
Bodajże 4 lata temu pytałem o możliwość sprawdzenia to nie było takiej możliwości .
Może ostatnio coś się zmieniło . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
tomasek36
Forumowicz

|
Wysłany: 16-11-2015, 21:58
|
|
|
Nie jestem ekspertem blacharskim, także ja nie zauważyłem jakiś napraw, szyby wszystkie oryginalne, na kazdym elemencie widac slady uzytkowania, takze na pewno cos pod sprzedaz nie bylo robione, silnik nie myty, suchy, zadnych wyciekow. No ale skoro na zdjęciach ktos widzi naprawe blacharską, to wolę nie wiedzieć co na żywo by jeszcze wyszło. Najważniejsze dla mnie, żeby auto było nie robione i kombinowane, a ze bardziej wolę zawierzyć komuś tu na forum niż temu sprzedawcy, który ma niezadobre opinie, to niestety chyba nie zdecyduje się na zakup a szkoda bo autko fajnie chodzi i ogólnie wydawało się wszystko ok
Podjadę jeszcze raz, zaproponuje tę cene adekwatną do tego modelu, dzięki tyku no ale jeśli wszystkie przeglądy nie będą wprowadzone do ogólnej bazy danych to się nie zdecyduje na zakup, bo kupując w serwisie auto, które ktoś zostawił w rozliczeniu liczyłem na to, że będę wiedział na 99% co z tym autem się działo wcześniej
Dzięki za odp, jakby ktoś jeszcze miał jakiś pomysł jak mi pomóc w decyzji to bardzo proszę pisać
Pozdrawiam
[ Dodano: 01-12-2015, 20:08 ]
Panowie, a może coś na temat tej oferty sprzedaży możecie wg zdjęć i opisu coś napisać?
http://otomoto.pl/oferta/...bed70a;promoted
Jak dla mnie szkoda ze nie sedan...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mrbookt
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 02-12-2015, 09:14
|
|
|
tomasek36 napisał/a: |
[ Dodano: 01-12-2015, 20:08 ]
Panowie, a może coś na temat tej oferty sprzedaży możecie wg zdjęć i opisu coś napisać?
http://otomoto.pl/oferta/...bed70a;promoted
Jak dla mnie szkoda ze nie sedan...
Pozdrawiam |
Coś mi to nie wygląda na ogłoszenie od osoby prywatnej. Na pewno nie jest to najbogatsza wersja jak w tytule bo to jest wersja Intense. Silnik raczej 143 konie jak z 2008/9 roku. No i nie wiem skąd ludzie biorą to spalanie 6l (i to jeszcze z automatem). Nie wiem czy miałeś kiedyś okazję przejechać się lancerem ze skrzynią CVT wg mnie lancer jest o wiele żwawszy z manualem. |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-12-2015, 09:20
|
|
|
mrbookt napisał/a: | Coś mi to nie wygląda na ogłoszenie od osoby prywatnej. |
A co to handlarz nie jest osobą prywatną? Jest!
(wpisanie nr kontaktowego w google prowadzi do wyświetlenia jeszcze kilku innych ofert) |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-12-2015, 11:47
|
|
|
mrbookt napisał/a: | No i nie wiem skąd ludzie biorą to spalanie 6l (i to jeszcze z automatem). |
Nie jechalem Lancerem z CVT... ale w Outku w 2.0 z CVT byles w stanie osiagnac 6l po resecie kompa po rozpedzeniu sie na cieplym silniku, przy spokojnym toczeniu sie z predkoscia licznikowa ok 80-90km/h, bez przyspieszen i hamowan... Wtedy CVT dawala chyba nawet lepsze spalanie niz manual (a na pewno nizsze obroty)
Wiec moze w Lancerze, przy takich zalozeniach tez jestes w stanie zejsc do 6l... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-12-2015, 12:34
|
|
|
cefaloid napisał/a: | A co to handlarz nie jest osobą prywatną? Jest! |
Jeżeli robi to zawodowo to nie jest
Przy ewentualnych sporach sądowych gdy trafi się na minę ma to kolosalne znaczenie.
W skrócie - osoba prywatna "może" ukryć wady (bo się na tym nie zna i nie wie/zapomina).
Handlarz ("zawodowy" - tu termin jest pojemny) "nie może" (bo musi się znać i ukrywa). |
|
|
|
 |
tomasek36
Forumowicz

|
Wysłany: 03-12-2015, 00:59
|
|
|
Dzwoniłem spytać. Dobrego macie nosa, bo telefon odebrał nie właściciel, który użytkował to auto, tylko gość, który się podaje za pracownika salonu w którym ten samochód niby został zostawiony w rozliczeniu za nowy.
mkm napisał/a: | cefaloid napisał/a: | A co to handlarz nie jest osobą prywatną? Jest! |
Jeżeli robi to zawodowo to nie jest
Przy ewentualnych sporach sądowych gdy trafi się na minę ma to kolosalne znaczenie.
W skrócie - osoba prywatna "może" ukryć wady (bo się na tym nie zna i nie wie/zapomina).
Handlarz ("zawodowy" - tu termin jest pojemny) "nie może" (bo musi się znać i ukrywa). |
I dlatego to nawet lepiej jak salon sprzedaje (w tym przypadku chyba nie salon a ten niby pracownik) ale jeśli z autem nie jest nic kombinowane to ten Lancer jest moim zdaniem super. Ale jednak odpuszczam ten samochód, bo stwierdziłem ze szukam dalej sedana z silnikiem 1.6 no i w manualu
No i podobno już dwóch klientów jest na ten samochód |
|
|
|
 |
Baku$
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Signun
|
Wysłany: 03-12-2015, 21:28
|
|
|
Podepnę się pod temat ponieważ też szukam Lancera SB. Jaka według Was jest realna wartość egzemplarza z 2008 roku, silnik 1.8 143KM, wersja Intense, przebieg ~80k km ? Samochód sprowadzony z Niemiec (choć serwisowany w ASO i od pierwszego właściciela to uznaję to za minus). Zakładając że wszystko jest ok, brak nadmiernego zużycia i napraw blacharsko lakierniczych, warto zapłacić za taki samochód ~29000zł czy jest to kwota za wysoka ? |
|
|
|
 |
|