Pytanie o Eclipse |
Autor |
Wiadomość |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2005, 16:00 Pytanie o Eclipse
|
|
|
Witam szukam kogos kto mi odpowie na male pytanie dotyczace silnikow w Eclipse 2G bardzo prosze o kontakt gg- 3916691 lub michal793@poczta.onet.pl |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-05-2005, 16:03
|
|
|
Napisz tu to pytanie - więcej osób skorzysta na odpowiedzi |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 07-05-2005, 16:52
|
|
|
Bez wątpienia lepszy jest ten na zdjęciu nr 2 - 4G63T moc teoretyczna (bo w serii nie trzymają tej mocy) 213KM. Na zdjęciu nr 1 jest chryslerowski silnik 420A... To nie to . |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2005, 17:07
|
|
|
pytam bo chce kupic eclipse (link na dole) w ktorym jest wlasnie taki silnik... Czyli co odradzasz go ?? Aha i ten silnik na zdjeciu pierwszym jaka ma moc??
http://213.76.135.99/~ramzes/Eclipse |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2005, 18:30
|
|
|
a ten eclipse na zdjeciach to z jakim silnikiem z linka 1 czy 2? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 07-05-2005, 19:00
|
|
|
1. bo nie ma progow itp. wiec to pewnie RS czyli bebnowe hamulce z tylu
ehhh sie naczytalo chlopakow na forum |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2005, 19:58
|
|
|
ja tam tych bebnow nie zauwazylem w kolach wiec sie pytam |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2005, 22:02
|
|
|
czyli co byscie mi doradzili?? warto kupic to auto czy nie bardzo chodzi mi o siilnik.... jet ten ze zdjecia pierwszego... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 08-05-2005, 00:01
|
|
|
Nie kupuj a goraco - sprawdź go dokładnie albo w zaufanym warsztacie albo w serwisie koszt nie będzie duży.
No i nie spodziewaj się że nikt Cię nie objedzie....
Powodzenia |
Just think...
. |
|
|
|
 |
leoul [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2005, 00:26
|
|
|
Serwus
Jeśli szukasz eclipse, do codziennej jazdy po mieście, bez specjalych ściganek i niepotrzebny ci sprinter, to poszukaj takiego eclipse z silnikiem 4G63 (bez turbo)
Jeśli oczekujesz osiągów szukaj eclipse z silnikiem 4G63T w wersji GST (FWD) lub topowej wersji GSX (AWD) Z tym, że jest tam turbo, co za tym idzie nie możesz dawać ognia na zimnym silniku i wyłączać na mocno rozgrzanym. To będą minusy w jeździe na codzień po mieście i na krótkich odcinnkach. Natomiast zrekompensuje się zdecydowanie w radości z jazdy.
Co do mocy to powinno być 210 HP w GST i w GSX.
Co do nietrzymania mocy, to faktycznie tak jest... ale w wersjach po 1997 roku.. nie spotkałem się z nietrzymaniem mocy.
Swoją drogą to zdjęcie nr.2 silnika to z GSX Adalberta... nieźle ma zrobiony ten motor
Silnik 420A jest podobno niezły, z tym że niewiadomo gdzie to serwisować... bo takie auto to ani chrysler ani mitsubishi... w związku z tym użytkowanie i serwisowanie przedewszystkim będzie uciążliwe.
Tak na marginesie ten eclipse prezentuje się dość ciekawie na pierwszy rzut oka.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2005, 11:05
|
|
|
Leolu wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.... Mnie wlasnie interesuje silnik 4G63 (bez turbo) ma on ponoc ok 150HP to nie jest zle tak mi sie wydaje... Lekki tuning i juz jest 170HP Tylko teraz niepokoi mnie to ze one nie trzymaja mocy... Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc... Chyba zrezygnuje z tego Eclipsa... Szukam dalej... |
|
|
|
 |
Kris [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2005, 12:14
|
|
|
po lekkim tuningu to moze bedziesz miał te 150KM najlepiej go zhamuj ,popraw fabryke i znowu rolki... |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2005, 12:42
|
|
|
dlaczego tak myslisz?? ile eclipse ma HP seryjnie?? |
|
|
|
 |
ramzes [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2005, 14:53
|
|
|
mam jeszcze taki pytanie... W jakich granicach zamyka sie spalanie w silniku 4G63T w miescie i poza nim... |
|
|
|
 |
|