[CAX 92-96] Czas na zmiane |
Autor |
Wiadomość |
debillos [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 17:48 [CAX 92-96] Czas na zmiane
|
|
|
Witam!
Nadszedł czas na zmiane mojego miska na cos nowszego.
W związku z tym zastanawiam sie co kupić i doszedłem do wniosku ze chyba bedzie to Audi A3 1.9 TDi cos kolo `97/`98
Co o tym sadzicie a moze macie jakies inne propozycje w tym przedziale cenowym (zastanawiam sie jeszcze nad Mazda 323F)
Przyznam sie ze boje sie ze po moim misku bede rozczarowany nastepnym msamochodem.
Chce tego uniknac wiec poradze sie was na co wy byscie zmienili.
Pzdr |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 18:35
|
|
|
huuuu zeby niebyc rozczarowanym to ja bym zamienił tego colcika na inne MITSUBISHI z tej marki napewno niebedziesz zawiedziony a na forum MITSUMANIAKÓW zawsze znajdziesz pomoc moja propozycja to carisma lub jakas Eclipsa |
|
|
|
 |
debillos [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 18:38
|
|
|
Problem tkwi w tym ze cari jakos mnie nie ten teges a eclips hmm sam nie wiem |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 19:05
|
|
|
jak nie carisma ta jakies ine mitsubishi ja jestem bardzo przekonany do tej marki a eclipsa fajne sportowe autko mozna jeszcze pomyslec o 3000gt ale to zupełnie autko z innej bajki chyba ze masz duzo znizek na OC bo pojemnosc silnika tego autka Huuuu..... |
|
|
|
 |
pawcio777 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 22:29
|
|
|
lub lancerek EVO !!!!! najlepiej VI |
|
|
|
 |
debillos [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 23:40
|
|
|
pawcio777 napisał/a: | lub lancerek EVO !!!!! najlepiej VI |
To chetnie ale to chyba nie ten przedział cenowy:) |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2007, 13:21
|
|
|
Niemieckie TDi zawsze byly solidne i jezeli masz kapuste na A3 watpie abys byl niezadowolony.
Ale musialbys szukac tego czerwonego TDi - min 130KM to bedziesz zamiatal.
Nie bierz niemieckich benzyn bo jak zobaczysz spalanie to zemdlejesz. |
|
|
|
 |
pawcio777 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 00:22
|
|
|
Dokladnie niemiecke diesle z grupy VW a zwłaszcza 1,9 to sa naprawde bardzo dobre silniki i dopracowane juz na maxa |
|
|
|
 |
pudel [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 01:06
|
|
|
Dobrze by było żebyś napisał jakie kryteria ma spełniać nowe auto!?
Jeśli chcesz jakiegoś diesla, to dobrze szukasz, właśnie 1.9 VW na pompowtryskach będzie najlepszym wyborem. Mało pali i jest w polsce doskonale rozpracowane pod względem modyfikacji elektroniki. Może w tych pieniądzach za jakie chodzi takie A3 poszukać lepiej jakiejś nowszej Ibizy TDI ?
Przyznam Ci się że po sprzedaży Colta, w marce Mitsubishi nie widzę godnego następcy i taką Carismę też uważam za "nie teges;-)"
A jeśli może być jakaś benzyna, to jest jeszcze wiele marek i możliwości!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
debillos [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 01:25
|
|
|
Tak jak ty uwazam ze poza colt`em raczej nie ma nic szczegolnego nie liczac modeli typowo sportowych lub terenowych.
Kryteria sa proste potrzebuje uzytkowego auto ekonomicznego i co najwazniejsze żywotność. Teraz w miesiacu robie ok 3000-4000 tys km wiec tylko diesel pytanie jaki??
Co do Ibizy.... jakos mnie hiszpanie nie przekonali do siebie tak jak pisałem mysle jeszcze nad takim czyms:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2311357 |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-03-2007, 01:47
|
|
|
Hmn , ciekawe dla czego przymierzam się do zmiany autka powoli , i przez myśl mi nie przyszło żeby markę zmienić , mam lancerka , potrzebuję coś większego , czyli co , czyli galant, nie chcę żadnych diesli.Jakby mnie zmuszono do zmiany marki to wybór byłby prosty - cuś ze szwecji a po zatym z kraju kwitnącej wiśni i nic innego |
|
|
|
 |
karolkk84 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 02:04
|
|
|
Heh od roku juz mysle nad Ibiza 1.9TDI 130KM i narazie przy tym pozostane.Szkoda ze nie było coltow z mocna ropa bo bym sie dlugo nie zastanawiał |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-03-2007, 02:42
|
|
|
karolkk84 napisał/a: | Heh od roku juz mysle nad Ibiza 1.9TDI 130KM i narazie przy tym pozostane.Szkoda ze nie było coltow z mocna ropa bo bym sie dlugo nie zastanawiał |
Jak chodzi o ON to zawsze mam odruch wymiotny(ale to moje zdanie)
Pozdrav |
|
|
|
 |
karolkk84 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 11:11
|
|
|
Ja sie kilka razy przejechalem i sie zakochalem, w zyciu trzeba wszystkiego sprobowac po japonskiej wiertarce czas na cos z mocnym dolem.
No chyba ze ktos ma jakos alternatywe na male spalanie-szybkie jechanie.BMW z gazem odpada |
|
|
|
 |
funcolt [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 12:06
|
|
|
Też niedawno zastanawiałem się nad zmianą.Dla mnie ważna jest bezawaryjność.Niemiec 1,9 TDI silnik OK,co z resztą?Co na to rankingi niezawodności.
Ja poszedłem inną drogą.Zwiększyłem moc i ta zmiana wyszła mi na dobre.Jak się nacieszę to kupię Eclipse,już się rozglądam. |
|
|
|
 |
|