Kupiłem Lancera:-) - instrukcja |
Autor |
Wiadomość |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2007, 08:33 Kupiłem Lancera:-) - instrukcja
|
|
|
Witam,
Szukałem, szukałem i znalazłem takiego jak szukałem. Udało mi się dostać czarne kombi w wersji sport, bezwypadkowy i w miarę zadbany.
Niestety w komplecie nie otrzymałem instrukcji czy ktoś z Warszawy, mółby mi pozyczyć do skserowania bądź ma w formie elektronicznej(albo wie skąd można ściągnąć)?
Moje cudo to Mitsubishi Lancer 2.0 Sport kombi - oczywiście czarne:-)
Z chęcią porozmawiam, z użytkownikami tego auta na temat eksploatacji.
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2007, 09:13
|
|
|
Cześć,
Profil już zaktualizowany, dzięki:-)
Rocznik 12/2003.
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 19-03-2007, 21:55
|
|
|
witam i jak tam nowy misiek ? moge zrobic ksero gdzie wyslac ?
tel kontaktowy 602 781 149 |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2007, 07:55
|
|
|
Witam,
Dzięki za propozycję, ale juz nie wytrzymałem i wczoraj wieczorem kupiłem na allegro:-(. Misiek spisuje się super. Mam go tydzień, a już zrobił 2000 km i jest naprwdę taki jak oczekiwałem. Niestety po zakupie wymagał dosyć sporo wkładu finansowego (przegląd, alarm, elktronika, ustawienie zbieżności, opony itd) ale warto, pracuje idelanie. Jeszcze pozostało mi tylko do wymiany jeden element gumowy do wymiany (ten co trzeszczy w zawieszeniu) bo zrobili 3 sztuki i te sa ok, a jedną musieli pozostawić na gwarancji i teraz zaczyna skrzypiec:-).
Jak Twoja srebrna strzala się spisuje?
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
|
Wysłany: 20-03-2007, 19:57
|
|
|
Witam, z moim miśkiem jest wszystko ok (jeszcze nic nie skrzypi). A te gumy to wymieniają na gwarancji ? Tylko mam problem z oponami, kurde nigdzie nie ma i na razie śmigam na zimowych i mam obawy co do ich trwałości przy 8-10 stopniach. |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 07:12
|
|
|
Pobno wymieniali:-)
Co do opon to kupiłem Yokohamy i powiem, że jestem zachwycony. Wcześniej jeździłem na Continentalach, więc nie porównuje do kormoranów tylko do dobrych opon i powiem, że Yokohama jest rewelacyjna. Oczywiście nie jest to obiektywne bo wcześniej jeździłem Mazdą 323:-)
Ja natomiast kupiłem teraz ( na wiosnę ) jedynie felgi pod zimówki, ale wybrałem 15 cali i pasują od space wagona. Wcześniej na alusach były zimówki, jednak na polskich drogach i soli to szkoda.
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
|
Wysłany: 21-03-2007, 20:22
|
|
|
Witam, ja też o nich myślałem (jedna taka jest na zapasie ) bo o Continentalach i nie tylko w tym rozmiarze to można u nas w kraju zapomnieć. Polecano mi jeszcze GOODYEAR F1 GSD3 ale słyszałem, że są mało trwałe ale ile w tym prawdy to nie wiem. A jaki model kupiłeś A460 czy AC01? Ja kupiłem drugie alusy na zimę na Allegro. |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2007, 08:17
|
|
|
Witam,
Kupiłem AC01 bo teraz są tylko one dostępnę, a na zapasie mam stary model Yokohamy (oryginał nie śmigany:-) ).
Na zimę tak jak napisałem kupiłem stalówki 15. Dużo kręcę się po Polsce południowej w zimie wieć wolę trochę wyższy profil i stalowe obręczę, chociaż lancer będzie pewnie wyglądać strasznie mizernia:-(.
Jak chcesz continentale to na allegro sprzedaje koleś z Torunia po 300 zł za sztukę, więc cena atrakcyjna. Nie pytałem z którego roku, bo odrzuciłem je ze względu na brak możliwości wystawienia faktury VAT.
Tak jak pisałem wcześniej, polecam Yokohamy, wtedy samochód jest cały Japoński:-)
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2007, 19:14
|
|
|
Witam, dziś zamówiłem AC01, mam dość szukania Myślę, że będę z nich zadowolony |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2007, 21:40
|
|
|
Napewno i gratuluje wyboru:-)
Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy na drodze.
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
|
Wysłany: 24-03-2007, 20:10
|
|
|
Witam, we wtorek mój miś dostaje nowe oponki D:.Mam pytanie dziś przy wymianie dywaników po stronie kierowcy znalazłem mały przełącznik przyklejony koło sprzęgła do tapicerki, i zachodzę w głowę co to jest ??????????? czy anty napad czy reset alarmu ??????????????? czy u Ciebie tez jest coś takiego ? |
|
|
|
 |
Alph [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 22:26
|
|
|
ok, jutro spojrzę.
Czy Twój Lancer też jest czuły na wszelkie nierówności na drodze i lepiej trzymać mocno kierownicę?
Maciek |
|
|
|
 |
rydzu25
Forumowicz

Auto: Outlander II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 106 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki/Płock
|
Wysłany: 25-03-2007, 10:44
|
|
|
a może ktoś posiada instrukcje do mojego lancerka z 97roku w wersji polskiej:)
pozdrawiam |
|
 |
marti33
Forumowicz
|
Wysłany: 25-03-2007, 11:26
|
|
|
No niby tak ale wynika to chyba ze specyfiki zawieszenia, podobnie zachowuje się WRX kolegi.
[ Dodano: 25-03-2007, 11:28 ]
Rydzu25 w necie na pewno znajdziesz |
|
|
|
 |
|