Dedykowana stacja multimedialna |
Autor |
Wiadomość |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 26-12-2013, 12:08
|
|
|
A dla tych, którzy jeszcze się wahają, lub być może już zastanawiają nad kupnem pioneera avic, kilka linków do przejrzenia:
avic411
po włosku (wersja na soft 4.0001, czyli z lipca 2013)
Garść filmików
Na znanym portalu aukcyjnym ceny od kilku stówek
W skrócie - świetny dźwięk, b. dobry bluetooth, internet, OBDII, filmy, iPod, telewizja, IGo, IGo Primo, mapy z lipca 2013, wszystkie programy pd WinCE które tylko zechcą ruszyć na danym sprzęcie, obsługa z kierownicy. Koszty dodatkowe - ramka scotsche (ok. 180 zł), moduł do sterowania z kierownicy (cena podobna do ceny ramki, tj. ok 180 zł.)
Bardzo łatwe modowanie, elastyczne i w peni konfigurowalne ustrojstwa. "Support" w tym zakresie zza wschodniej granicy (avic net) |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
lordzul
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8
|
Wysłany: 18-03-2015, 11:07 [CY3A 1.8] Przywitanie i pytanie :)
|
|
|
Witam wszystkich,
Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem miśka sprowadzonego ze Szwecji. Moja wersja jest taka trochę nie do końca katalogowa jak to u nas bywa bo ma spryskiwacze do świateł a nie ma xenonow, ma podgrzewane siedzenia i bluetooth'a ale dziadowskie radio itepe..
Mam mase pytan ale po kolei
Chce trochę upiększyć i na pierwszy ogień chce wymienić standardowe radio na moduł multimedialny.
Na znanym portalu all.. można znaleźć kilka aukcji w cenach od 1.8k - prawie 3k. Wizualnie wyglądają podobnie (a nawet identycznie) i tu moje pytanie. Czym się kierować? Jak rozpoznać które są ok a które to tandeta niewarta pieniędzy? Z postów widzę że macie spore doświadczenie o tego rodzaju zabawkach łącznie ze sprowadzaniem ze skośnej części świata ;] Jednak wątki są dosyć leciwe tak więc chciałem się dowiedzieć jak i co na chwilę obecną.
Do tego bym chciał podłączyć kamerkę cofania i co bozia tam da no i pytanie czy brać taka konsole na windowsie czy może lepiej na androidzie?
Czekam na wasze opinie i propozycje ;]
BTW jest jakis fajny otwarty klub w okolicach Wrocka?
Pozdrawiam
LZ |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 643 Skąd: Nowy Sacz
|
Wysłany: 20-03-2015, 16:04
|
|
|
Witam
Oto co ja zrobiłem na dniach z swoim radiem.
Miałem zwykłe radio zależało mi by wymienić na coś nowszego lepszego i możliwość podpięcia USB. Miałem ograniczymy budżet i nie szukałem nawigacji, uważam ze na Polskę najlepsze nawigacja to Google maps która pokazuje natężenie ruchu itp..
Padło na radio MITSUBISHI Motors Corporation 8701A490 radio montowane w Outlanderach
zależało mi na oryginalnej ramce zmieniki do mnie nie przemawiają pod kontem estetyki
Radio gra dużo lepiej na starych głośnikach
co ważne Wejście USB na muzykę
została także podpięta kamera cofania
co mnie pozytywnie zaskoczyło to podpięcie kabelkiem pod USB iPhon-a lub ipod-a automatycznie cała biblioteka ląduję i można przesłuchiwać sobie muzyki przy okazji ładując telefon oczywiście przyciski na klawiaturze działają tzn zmieniamy piosenki regulujemy głośnością itp
Kolejne zaskoczenie to że USB czyta mój 100gb dysk więc większość mojej muzyki wyląduje na stałe w samochodzie.
przy okazji można też odblokować alarm jeżeli ktoś niema, bo jak juz wiadomo ten typ ma zawsze alarm tylko nieaktywowany
Wielkie podziękowania w kierunku tokyo który pomógł w złożeniu tego wszystkiego, pełna profeska, wielkie ukłony dla ciebie kolego
Zachęcam do zmian idzie wiosna |
_________________ pablo diablo |
Ostatnio zmieniony przez pablo diablo 22-03-2015, 08:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
lordzul
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8
|
Wysłany: 20-03-2015, 19:09
|
|
|
A że tak zapytam ile $ za radyjko? i ciagnales kabel od kamerki czy brales zestaw bezprzewodowy? ;]
Ono chyba nie ma wbudowanego GPSa co nie? |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

|
Wysłany: 21-03-2015, 09:39
|
|
|
Z podłączeniem wszystkiego, radiem, kamerką oraz oryginalną ramką, i ustawieniem systemu, Cena jest naprawdę przystępna. Nie powiem ile sobie za takie rzeczy krzyczy AsO lub specjalistyczne serwisy |
|
|
|
 |
daktaris
Mitsumaniak
Auto: Lancer sportback 1.8
|
Wysłany: 21-03-2015, 11:01
|
|
|
Witam, Pablo czy ten model radia co zamontowałeś u siebie ma wyjście na wzmacniacz w postaci chinch sub, front, rear bo posiadam własny wzmacniacz (nie rockford) i nie wiem czy będę mógł tym radiem nim sterować .
Czy jeżeli jest wyjście chinch na sub czy jest wersja stereo czy mono ?? |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

|
Wysłany: 21-03-2015, 11:56
|
|
|
 |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 24-03-2015, 00:40
|
|
|
Witam
Zadne radio mitsubishi nie ma wyj na sub, chyba ze stacja MMIS.
Jezeli juz to po podlaczeniu wzmacniacza ori radio dziala jako przedwzmacniacz obnizajac moc na koncowkach i podajac sygnal tylko z 2 kanalow - sterowanie wznacniaczem jest cyfrowe. Role sterownika/wzmacniacza oraz procesora dzwieku glosnikow przejmuje wtedy wzmacniacz dodatkowy.
Jezeli chcialbys podlaczyc dodatkowy ( nie orginalny) wzmacniacz musisz dokupic modul i podpiac sie pod tylnie glosniki a on poprzez chinch poda sygnal o niskim napieciu do wzmacniacza na sub. |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
daktaris
Mitsumaniak
Auto: Lancer sportback 1.8
|
Wysłany: 24-03-2015, 09:13
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi ze schematu domyśliłem się że brakuje wyjść na sub ( nie oryginalny) . |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 25-03-2015, 00:19
|
|
|
http://www.evolutionm.net...p-camera-2.html
3 wpis od dołu, cena za komplet dość interesująca, do tego opisane możliwości odblokowania opcji dodatkowych w samochodzie. Ciekawe dla jakich roczników i czy koleś to zainstalował bez problemu. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

|
Wysłany: 25-03-2015, 09:21
|
|
|
Trik napisał/a: | http://www.evolutionm.net/forums/evo-x-electrical-audio-security/680700-does-2014-evo-touchscreen-radio-support-back-up-camera-2.html
3 wpis od dołu, cena za komplet dość interesująca, do tego opisane możliwości odblokowania opcji dodatkowych w samochodzie. Ciekawe dla jakich roczników i czy koleś to zainstalował bez problemu. |
Przecież ja to zainstalowane mam w swoim samochodzie patrz zdjęcia wyżej rocznik 2010 z kamerką cofania, usb czyta 100 gb dyski. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 26-03-2015, 02:16
|
|
|
pablo diablo, Wiem że masz to zainstalowane, bo po numerze który podałeś znalazłem link.
Ale pytanie kolegi było o cenę, więc dałem link bo ty o cenie napisałeś "przystępna" czy jakoś tak.
W linku masz ceny w rublach. |
|
|
|
 |
lennox24
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.5
|
Wysłany: 14-05-2018, 13:49
|
|
|
Witam, bo to mój pierwszy post i od razu pytanko.
Troszkę czasu minęło od daty napisania ostatniego posta, więc stąd pytanko. Ktoś ostatnio badał temat, coś kupował, jakaś ciekawa propozycja, konkretnego modelu ?, bo planuje zakup. |
|
|
|
 |
muka997
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Paź 2013 Posty: 265 Skąd: Południe Polski
|
|
|
|
 |
Barrg69
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi lancer sportback
|
Wysłany: 12-10-2018, 10:28 Zmiana mmcs na android
|
|
|
Witam mam takie pytanie jeśli bym zmienił mmcsa od Mitsubishi na android czy będą działać wszystkie funkcje bo wszystko wyświetla mi się na ekranie czy jak załączeniu klimę czy przykładowo chce włączyć automatyczne światła bezkluczykowe włączanie i wyłączanie ustawianie wycieraczek itp. Czy to wsZystko zostanie na androidzie |
|
|
|
 |
|