Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mazda cx-7 lepasza od Outka????
Autor Wiadomość
rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-02-2011, 10:39   

Hubeeert napisał/a:
Ale masz na to jakiekolwiek dowody dane z MMC EU czy cóś?
coś ostatnio jak tylko coś negatywnego o MMC to zaraz o dowody pytasz, a jak pozytywne wypowiedzi to już nie potrzebujesz dowodów? Masz jakieś dowody na niską awaryjność Outka? Też o tym pisałem i nikt nie chciał dowodów, bo na duże zapotrzebowanie na części eksploatacyjne to ja mam dowody w postaci faktur za klocki, sprzęgło, dwumasę, itd... Dałbyś sobie spokój z tymi dowodami co chwilę

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 14-02-2011, 12:47   

Hubeeert napisał/a:
Przeczytałem - nie widze tam nic czego nie widziałbym tu. Pisza ludzie o problemach ze sprzęglem, piszą, że nie jest to brak umiejętności jazdy bo meili kilka/kilkanaście samochodów, pisza inni, że absolutnie nie potwierdzają tych problemów.

Gdzie Ci "prawie wszyscy" to nie wiem. No chyba, że się ich TAK mało sprzedało co?
Wszystkie informacje zawarte są w podanym wcześniej wątku.

Dominik

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 14-02-2011, 16:19   

GrzesiekJozefow napisał/a:
A jakie konkretnie różnice wyposażeniowe Ci się nie podobały

Navi do wymiany,brak ksenonów,brak podgrzewania lusterek... no i upierdliwość i oczekiwanie na sprowadzenie autka - mój stał na salonowym parkingu,odbiór od ręki(taki fart,że nawet zamawiać nie musiałem bo dokładnie to czego oczekiwałem było na miescju-aż się sam sprzedawca zdziwił bo zanim sprawdził to oczywiście było straszenie dłuuuugim oczekiwaniem...).Wiem,że to niepotwierdzone ale tez troche obawiałem się braku ochrony przeciwkorozyjnej w aucie z USA (dość powszechne) no i zmierziła mnie też wiadomość ,że np Nissany (dajmy na to konkretnie Murano) na rynek amerykancki sa robione z cieńszych blach...
Poza tym lubię nówki a ta pomimo połowy ceny w stanach to po sprowadzeniu tyle samo co w naszym salonie...
No ale ten silnik....

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-02-2011, 16:45   

karol_alasz napisał/a:
brak ksenonów,
Te akurat są w wersji XLS.... Z resztą się zgadzam w 100%.

Dominik

GrzesiekJozefow 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Wysłany: 14-02-2011, 17:36   

karol_alasz napisał/a:
Navi do wymiany,brak ksenonów,brak podgrzewania lusterek...

Wgranie europejskich map dzięki uprzejmości jednego z kolegów z forum - gratis (Jeszcze raz wielkie dzięki :) ), ksenony są, podgrzewane lusterka również. :wink:

karol_alasz napisał/a:
mój stał na salonowym parkingu,odbiór od ręki(taki fart,że nawet zamawiać nie musiałem bo dokładnie to czego oczekiwałem było na miejscu

To dokładnie jak mój. :mrgreen:

karol_alasz napisał/a:
Wiem,że to niepotwierdzone ale tez troche obawiałem się braku ochrony przeciwkorozyjnej w aucie z USA (dość powszechne)

Też nie wiem jak to jest, ale mój ma skończone 3 lata i najmniejszych śladów korozji. :)

karol_alasz napisał/a:
Poza tym lubię nówki a ta pomimo połowy ceny w stanach to po sprowadzeniu tyle samo co w naszym salonie...

Mój jest z 2008 roku, kupiłem go w grudniu 2008 roku i miał przejechane ~8000 km, zapłaciłem za niego 99000 PLN i była to praktycznie maksymalna wersja wyposażeniowa z rynku amerykańskiego z roku 2008 (właściwie nie ma tylko podsufitowego DVD). Porównywalny Outek z rynku polskiego (pomijając skrzynię biegów i silnik) kosztował w 2008 roku znacznie więcej.

karol_alasz napisał/a:
No ale ten silnik....

Tutaj nie będę komentował zbyt wiele. Ja ten silnik po prostu uwielbiam i nie zamienił bym go w Outku na żaden inny. :mrgreen:

Grzesiek

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-02-2011, 17:39   

Tutaj nie będę komentował zbyt wiele. Ja ten silnik po prostu uwielbiam i nie zamienił bym go w Outku na żaden inny.
Ile pali ci w mieście i w trasie?

Dominik

GrzesiekJozefow 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Wysłany: 14-02-2011, 18:01   

mitsu00 napisał/a:
Ile pali ci w mieście i w trasie?

Tak na prawdę w mieście i trasie pali porównywalnie. Po prostu w trasie jeżdżę o wiele szybciej i bardziej dynamicznie. Wartości te kształtują się średnio następująco:

miasto od ~11 do ~16;

trasa od ~9 do ~14.

Są to wartości mniej więcej graniczne i tak jak napisałem wcześniej średnia jest mniej więcej w każdych warunkach taka sama i wynosi ~12,5 l (Przykładowo: najdłuższa trasa jaką zrobiłem Outkiem to Józefów-Cieszyn-Brno-Bratysława-Wiedeń-Wenecja-Wiedeń-Bratysława-Brno-Cieszyn-Józefów. Poza granicami Polski prędkość praktycznie po większej części trasy to ~140 km/h w Polsce od ~10 km/h (korki :P :) ) do ~160 km/h (nadrabianie czasu straconego w korkach :wink: )
Średnie spalanie z całej trasy wyniosło 12.8 l)

Uprzedzając kolejne pytania odpowiem, że spalanie to jest dla mnie całkowicie satysfakcjonujące.
Jazdę Outkiem traktuję jako przyjemność a nie obowiązek i za przyjemność tą jestem gotów odpowiednio płacić. Wiem, że żaden diesel tej przyjemności by mi nie zapewnił, uważam że spalanie to nie wszystko, liczą się inne subiektywne odczucia i każdy w eksploatacji samochodu musi sobie odpowiedzić na pytanie co jest dla niego najważniejsze (właśnie próbuję sprzedać pierwszego i prawdopodobnie ostatniego diesla w moim życiu :wink: ).

Grzesiek

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-02-2011, 18:16   

Tak na prawdę w mieście i trasie pali porównywalnie. Po prostu w trasie jeżdżę o wiele szybciej i bardziej dynamicznie. Wartości te kształtują się średnio następująco:

miasto od ~11 do ~16;

trasa od ~9 do ~14.

Są to wartości mniej więcej graniczne i tak jak napisałem wcześniej średnia jest mniej więcej w każdych warunkach taka sama i wynosi ~12,5l (Przykładowo: najdłuższa trasa jaką zrobiłem Outkiem to Józefów-Cieszyn-Brno-Bratysława-Wiedeń-Wenecja-Wiedeń-Bratysława-Brno-Cieszyn-Józefów. Poza granicami Polski prędkość praktycznie po większej części trasy to ~140 km/h w Polsce od ~10 km/h (korki ) do ~160 km/h (nadrabianie czasu straconego w korkach )
No właśnie.... Ja jeżdżąc głównie w trasie sugerowałem się w miarę niskim spalaniem, więc dlatego padło na dizelka. Benzyna jest jednak fajna jeśli chodzi o aksamitność pracy ibezproblemowośc nawet w niskich temperaturach zimą.

Dominik

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 14-02-2011, 18:17   

Wiem, że żaden diesel tej przyjemności by mi nie zapewnił, uważam że spalanie to nie wszystko, liczą się inne subiektywne odczucia i każdy w eksploatacji samochodu musi sobie odpowiedzić na pytanie co jest dla niego najważniejsze

:thumbright:

markyz
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2011, 08:45   

Jazdę Outkiem traktuję jako przyjemność a nie obowiązek i za przyjemność tą jestem gotów odpowiednio płacić. Wiem, że żaden diesel tej przyjemności by mi nie zapewnił, uważam że spalanie to nie wszystko, liczą się inne subiektywne odczucia i każdy w eksploatacji samochodu musi sobie odpowiedzić na pytanie co jest dla niego najważniejsze (właśnie próbuję sprzedać pierwszego i prawdopodobnie ostatniego diesla w moim życiu :wink: ).

Delikatnie off topic ale także zgadzam się z tą wypowiedzią. Mam 2.2 instyle i mialem przez dlugie 3 lata sporo fanu jezdząc tym autkiem ale... czas na zmiany. Przesiadłem się do Audi A5 2.0 benzyna. Silniki benzynowe to jednak insza inszość :D - przy 160 km/h wspaniała cisza - Outek przy tej prędkość juz nieźle buczał. Spalanie - narazie 8.5 średnio - ale potrafi dojść do 10 - przy dynamicznej jeżdzie. Outek pali mi dokładnie tak samo. Zgadza się że Outek jest większy - ale wagowo porównywalny. Generalnie samochody trudne do porównania ale mimo wszystko A5 jest moim faworytem w domowym wyścigu do kluczyków :P

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 08-03-2011, 08:12   

markyz napisał/a:
Spalanie - narazie 8.5 średnio - ale potrafi dojść do 10 - przy dynamicznej jeżdzie.

Baju baju będziesz w raju.
Takie spalanie po mieście ?

markyz
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2011, 09:57   

tak - w mieście nie mam żadnych problemów z zejściem ponizej 9ciu - na trasie trochę gorzej :P

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 08-03-2011, 10:40   

markyz napisał/a:
tak - w mieście nie mam żadnych problemów z zejściem ponizej 9ciu - na trasie trochę gorzej

:D :D :D :D :D

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 08-03-2011, 13:55   

średnie zużycie A5 w benzynie to 10,7l/100km dane dla 74 samochodów na spritmonitor.de

markyz
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2011, 15:55   

nie mam żadnego interesu by zaniżać zużycie a już na pewno nie muszę dbać o to by ktoś w to uwierzył :P pomiaru dokonałem na pięciu tankowaniach zbiornika i najniższa średnia wynosiła około 7,8l najwyższa około 8,9 l (przejeżdzałem na każdym zbiorniku około 600-700 km tankując po 50-56 litrów) - dodam tylko że to i tak wyższe średnie niż pokazuje komputer który regularnie raczy mnie średnim poniżej 8 a nawet 7litrów :P

Oczywiście spalanie w mieście na podstawie komputera bo - raczej 75% jazdy to trasa.
przy 210 komputer pokazuje okolo 13l/100 a przy 160 okolo 8,5 9 l na 100 km

Odpowiedz do tematu