Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Od dzis bez swiatel.
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2006, 14:07   

Dorian - jesteś szczególnym przypadkiem i naprawdę (nie obraź się), ale moim zdaniem z taką dużą wadą, to WCALE nie powinieneś prowadzić żadnych pojazdów. I to powinien lekarz stwierdzić przy badaniu. Takie gadanie wcale nie jest ch...ja warte - skoro auta przechodzą badania techniczne, to ludzie też powinni być odpowiednio dopuszczani. Jak coś spowodujesz, to będzie Twoja wina a nie tego, że ktoś świateł nie włączył.

Ja nie zauważyłem przewagi w sensie takim, że robiłem doświadczenie - raz bez raz z (gdzieś tu to opisałem) i stwierdziłem, że przy dobrej pogodzie nie ma różnicy w reakcji innych na mnie.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2006, 15:52   

spoko, tylko że musiałbym mieć szofera... warunki sa takie jakie są, jeździć do pracy trzeba. autobusy są raczej w defensywie, i jedyne co zostaje to auto. i tak nie jeżdżę o zmroku (bo wtedy nie widzę) tylko w dzień, albo w nocy...

o takich "badaniach technicznych" dla kierowców mówi się fajnie, jak się jest zdrowym - ciekawe co zrobiłbyś Ty, albo ktokolwiek inny na moim miejscu? a utrata prawka = utrata pracy = utrata środków do życia = ...

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 17-05-2006, 18:03   

Krzyzak napisał/a:
Ja nie zauważyłem przewagi

I życzę Ci Krzyżak żebyś jej nigdy nie zauważył, bo jak się zgra ostre słońce, Twoje wyłączone światła i bordowa karoseria i inny któremu schowasz się w cień drzew, to może się okazać, że będziesz musiał klepać samochód w który wkładasz dużo pracy, serca i pieniędzy.
I jak już gdzieś pisałem, takie doświadczenie moim zdaniem jest nic nie warte. Możesz je wykonywać choćby i rok i nie trafić na warunki kiedy zlejesz się komuś z otoczeniem, a możesz w tym czasie jechać akurat na światłach i stwierdzić że g..o to daje...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 18-05-2006, 09:28   

shovel napisał/a:
o takich "badaniach technicznych" dla kierowców mówi się fajnie, jak się jest zdrowym - ciekawe co zrobiłbyś Ty, albo ktokolwiek inny na moim miejscu? a utrata prawka = utrata pracy = utrata środków do życia = ...

ja Cię rozumiem, ale musisz też zrozumieć, że z tego powodu (tfu tfu - odpukać) możesz pozbawić siebie lub kogoś innego nie tylko środków ale i samego życia;
przecież sam byś pewnie nie dopuścił do danych zadań ludzie nie mających odpowiednich kwalifikacji - chciałbyś, żeby np. leczył Cię lekarz, który nie ma pojęcia o medycynie? albo żeby kroił Cię hirurg, który ma np. epilepsję czy inną chorobę po której trzesię się jak galareta?

pewnie próbowałbym się w jakiś sposób przekwalifikować - sam coraz poważniej myślę o innym zajęciu niż informatyka, bo siada mi cały kręgosłup i układ nerwowy - często boli mnie od potylicy aż do pięty

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 01-06-2006, 12:58   

A to tak jakby ktos w wakacje do Czech sie wybieral :wink:

http://www.motogazeta.moj...index.php/31770
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 01-06-2006, 14:09   

Cezar napisał/a:
A to tak jakby ktos w wakacje do Czech sie wybieral

A może ktoś wie jak na Słowacji, Węgrzech i Chorwacji??

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 15:32   

O światłach TU: PZM
Ale przypadkiem nie korzystajcie z ich informacji o cenach paliw, bo są "trochę" przeterminowane.
Ceny zawsze aktualne TU

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 15:43   

wlasnie, nie mozna by tak jak na wegrzech: WĘGRY W terenie niezabudowanym przez cały rok przez 24h. W terenie zabudowanym tylko w nocy.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 15:58   

U nas tendencja jest raczej odwrotna, skoro w mieście nawet na długich można pomykać.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-06-2006, 16:08   

Alek napisał/a:
skoro w mieście nawet na długich można pomykać.

mozna??z tego co wiem to w obszarze zabudowanym nie mozna
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 16:13   

Matejko napisał/a:
Alek napisał/a:
skoro w mieście nawet na długich można pomykać.

mozna??z tego co wiem to w obszarze zabudowanym nie mozna

powiedz to tym co na długisz latają-kretyni tak powiem, czy oni myslą że nikogo nie oślepiają?

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 16:46   

Te długie w mieście to chyba jedna z najmłodszych poprawek do PoRD. Oczywiście ze standardowym zastrzeżeniem że nie można oślepiać. Ostatnio pętałem się nocą po jakichś zakazanych okolicach warszawskiej Białołęki i długie bardzo mi pomagały. Bo niby "teren zabudowany", ale do najbliższej latarni kilometr.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2006, 00:50   

po ostatnich nowelizacjach mozna jezdzic na dlugich w miescie, kiedys nie mozna bylo.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 02-06-2006, 11:22   

A to nie jest tak że można w mieście na długich ale tylko na nieoświtlonych odcinkach??
Niestety wiedzę nie raz jak ludzie w słoneczny dzień jeżdzą na długich w mieście - na pewno nieumyślnie ale ten niebieski wskaźnik się świeci i dość łatwo się zorientować że takich świateł sie w nie używa (nawet nie dlatego że jest to miasto, ale dlatego że oslepia się tych z przeciwka).

Czas może na Space Stara dla żony?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 02-06-2006, 13:28   

Karwoś napisał/a:
Niestety wiedzę nie raz jak ludzie w słoneczny dzień jeżdzą na długich w mieście - na pewno nieumyślnie ale ten niebieski wskaźnik się świeci i dość łatwo się zorientować że takich świateł sie w nie używa (nawet nie dlatego że jest to miasto, ale dlatego że oslepia się tych z przeciwka).

Czasami to jest celowe - przy słonecznej pogodzie itp. ludziom palma uderza i zaczynają jeździć bardziej bandycko. Często potem ci, którzy poczuli się zagrożeni - w odwecie - włączają długie. Może myślą, że to jedyna droga do nauki pokory.
Tak ja to odbieram.

Odpowiedz do tematu