Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Obroty w 1.8
Autor Wiadomość
pazikko 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-02-2021, 09:05   

I na tym i na tym

Raiz3n89 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Pb
Wysłany: 05-02-2021, 22:12   

Wyczyść przepustnice i zrob adaptacje

MichalRBB 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 143KM
Wysłany: 09-02-2021, 15:54   

tyku napisał/a:
MichalRBB napisał/a:
Na ile obrotów silnik wskakuje, gdy na postoju przy rozgrzanym silniku skręcicie kierownicą? Dzięki za każdą odpowiedź
Obroty wzrastają o około 150 obr/min. Daje to około 800 obr/min. Silnik 4B10 (105 kW) wspomaganie hydrauliczne.

U mnie rośnie prawie o 400 obrotów. Chyba pompa już nie domaga.

pazikko 
Forumowicz

Wysłany: 26-02-2021, 17:35   

Dzisiaj po raz pierwszy od października miałem problem z odpalaniem. Za pierwszym razem odpalił i obroty od razu spadly i auto zgasło, za drugim razem to samo. Za 3 razem pomogłem gazem i już było git. Obroty wskoczyły jak zawsze przy zimnym silniku. Czasami jednak przy zatrzymywaniu auta przed skrzyżowaniem z wciśniętym sprzęgłem obroty blisko do 0 podchodzą. Muszę się do mechanika umówić.

nojajuzniewiem 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 26-02-2021, 19:01   

Dajcie proszę znać jeśli komuś uda rozwiązać się problemów opadających obrotów przy wciśnięciu sprzęgła i zatrzymaniu - u mnie obroty opadaj do 300 lub trochę mniej, nie gaśnie, raczej nie trzęsie, lekko przygasają światła. Zauważyłem, ze gdy auto się rozgrzewa (pierwsze 3-4 min), tego nie ma, potem przez około 5-10 min to występuje, a potem jak już jest zupełnie rozgrzane to znowu tego nie ma.
Mam 1.8 benzyna+gaz, wyczyszczona przepustnica (+adaptacja), wymienione świece, wymieniona jedna cewka zapłonowa, ostatnio tez wtryski gazu (obroty były trochę nierówne), ale dalej ten sam problem

kukis1983 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VIII Sedan (CY0)
Wysłany: 03-03-2021, 21:39   

pazikko napisał/a:
Dzisiaj po raz pierwszy od października miałem problem z odpalaniem. Za pierwszym razem odpalił i obroty od razu spadly i auto zgasło, za drugim razem to samo. Za 3 razem pomogłem gazem i już było git. Obroty wskoczyły jak zawsze przy zimnym silniku. Czasami jednak przy zatrzymywaniu auta przed skrzyżowaniem z wciśniętym sprzęgłem obroty blisko do 0 podchodzą. Muszę się do mechanika umówić.

Ostatnio miałem to samo co opisujesz. Pomogło czyszczenie przepustnicy i adaptacja. Oddaj do mechanika jak sam nie czujesz się na siłach. Mnie kosztowało to ok 150 zł.

pazikko 
Forumowicz

Wysłany: 08-03-2021, 16:07   

Ogarnąłem to sam. Pomogło.

Krzysio138 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2009, Sportback
Wysłany: 22-03-2021, 15:44   

pazikko napisał/a:
U mnie też występuje problem z obrotami. Auto odpala normalnie, obroty trzyma po odpaleniu tak jak powinno być, na postoju tez. Natomiast rzecz się dzieje gdy wrzucam na luz albo hamuje przed skrzyżowaniem. Obroty spadają bardzo blisko 0, a zdarzyło mi się że zgasł przez to 2 razy. Wrzuciłem filmik na którym to widać, tym razem bez zgaśnięcia. https://youtu.be/Hlx9W9bMhBc

Witam, czyszczenie przepustnicy usuneło problem? U mnie dokładnie tak samo. Obroty spadaja bardzo nisko, czasami silnik zgasina: https://www.youtube.com/watch?v=XVmaIvnyq8s

MichalRBB 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 143KM
Wysłany: 12-05-2021, 22:52   

Mam prośbę, możecie napisać ile obrotów macie na mocno rozgrzanym silniku gdy zrzucicie bieg na luz podczas jazdy lub przy dojeżdżaniu np. do świateł. Dziękuję za wpisy i pozdrawiam.

LancerKrs 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer VIII 1.8 143
Wysłany: 01-06-2021, 21:22   [CY3A 1.8] Niskie obroty przy starcie

Witam serdecznie. Posiadam Mitsubishi Lancer X 2007 1.8 143km. Wymieniłem ostatnio skorodowaną rurę wlewu paliwa bo istniało podejrzenie, że za jej pośrednictwem zbierał się brud w zbiorniku paliwa. W tej chwili auto po odpaleniu czasem startuje z bardzo niskich obrotów (ok 500o/min), po czym wolno wzrastają gdy zwykle po zapłonie osiąga od razu przedział ok 1500 o/min. Dodam że często objawia się to podczas wysokiej temperatury otoczenia. Czy ktoś z szanownego grona posiadał podobne objawy? Z góry dzięki za okazaną pomoc.

Odpowiedz do tematu