Obroty w 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
pazikko
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2021, 09:05
|
|
|
I na tym i na tym |
|
|
|
 |
Raiz3n89
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 Pb
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2019 Posty: 157 Skąd: Polwysep
|
Wysłany: 05-02-2021, 22:12
|
|
|
Wyczyść przepustnice i zrob adaptacje |
|
|
|
 |
MichalRBB
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 143KM
|
Wysłany: 09-02-2021, 15:54
|
|
|
tyku napisał/a: | MichalRBB napisał/a: | Na ile obrotów silnik wskakuje, gdy na postoju przy rozgrzanym silniku skręcicie kierownicą? Dzięki za każdą odpowiedź | Obroty wzrastają o około 150 obr/min. Daje to około 800 obr/min. Silnik 4B10 (105 kW) wspomaganie hydrauliczne. |
U mnie rośnie prawie o 400 obrotów. Chyba pompa już nie domaga. |
|
|
|
 |
pazikko
Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2021, 17:35
|
|
|
Dzisiaj po raz pierwszy od października miałem problem z odpalaniem. Za pierwszym razem odpalił i obroty od razu spadly i auto zgasło, za drugim razem to samo. Za 3 razem pomogłem gazem i już było git. Obroty wskoczyły jak zawsze przy zimnym silniku. Czasami jednak przy zatrzymywaniu auta przed skrzyżowaniem z wciśniętym sprzęgłem obroty blisko do 0 podchodzą. Muszę się do mechanika umówić. |
|
|
|
 |
nojajuzniewiem
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 26-02-2021, 19:01
|
|
|
Dajcie proszę znać jeśli komuś uda rozwiązać się problemów opadających obrotów przy wciśnięciu sprzęgła i zatrzymaniu - u mnie obroty opadaj do 300 lub trochę mniej, nie gaśnie, raczej nie trzęsie, lekko przygasają światła. Zauważyłem, ze gdy auto się rozgrzewa (pierwsze 3-4 min), tego nie ma, potem przez około 5-10 min to występuje, a potem jak już jest zupełnie rozgrzane to znowu tego nie ma.
Mam 1.8 benzyna+gaz, wyczyszczona przepustnica (+adaptacja), wymienione świece, wymieniona jedna cewka zapłonowa, ostatnio tez wtryski gazu (obroty były trochę nierówne), ale dalej ten sam problem |
|
|
|
 |
kukis1983
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VIII Sedan (CY0)
|
Wysłany: 03-03-2021, 21:39
|
|
|
pazikko napisał/a: | Dzisiaj po raz pierwszy od października miałem problem z odpalaniem. Za pierwszym razem odpalił i obroty od razu spadly i auto zgasło, za drugim razem to samo. Za 3 razem pomogłem gazem i już było git. Obroty wskoczyły jak zawsze przy zimnym silniku. Czasami jednak przy zatrzymywaniu auta przed skrzyżowaniem z wciśniętym sprzęgłem obroty blisko do 0 podchodzą. Muszę się do mechanika umówić. |
Ostatnio miałem to samo co opisujesz. Pomogło czyszczenie przepustnicy i adaptacja. Oddaj do mechanika jak sam nie czujesz się na siłach. Mnie kosztowało to ok 150 zł. |
|
|
|
 |
pazikko
Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2021, 16:07
|
|
|
Ogarnąłem to sam. Pomogło. |
|
|
|
 |
Krzysio138
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2009, Sportback
|
Wysłany: 22-03-2021, 15:44
|
|
|
pazikko napisał/a: | U mnie też występuje problem z obrotami. Auto odpala normalnie, obroty trzyma po odpaleniu tak jak powinno być, na postoju tez. Natomiast rzecz się dzieje gdy wrzucam na luz albo hamuje przed skrzyżowaniem. Obroty spadają bardzo blisko 0, a zdarzyło mi się że zgasł przez to 2 razy. Wrzuciłem filmik na którym to widać, tym razem bez zgaśnięcia. https://youtu.be/Hlx9W9bMhBc |
Witam, czyszczenie przepustnicy usuneło problem? U mnie dokładnie tak samo. Obroty spadaja bardzo nisko, czasami silnik zgasina: https://www.youtube.com/watch?v=XVmaIvnyq8s |
|
|
|
 |
MichalRBB
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 143KM
|
Wysłany: 12-05-2021, 22:52
|
|
|
Mam prośbę, możecie napisać ile obrotów macie na mocno rozgrzanym silniku gdy zrzucicie bieg na luz podczas jazdy lub przy dojeżdżaniu np. do świateł. Dziękuję za wpisy i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
LancerKrs
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII 1.8 143
|
Wysłany: 01-06-2021, 21:22 [CY3A 1.8] Niskie obroty przy starcie
|
|
|
Witam serdecznie. Posiadam Mitsubishi Lancer X 2007 1.8 143km. Wymieniłem ostatnio skorodowaną rurę wlewu paliwa bo istniało podejrzenie, że za jej pośrednictwem zbierał się brud w zbiorniku paliwa. W tej chwili auto po odpaleniu czasem startuje z bardzo niskich obrotów (ok 500o/min), po czym wolno wzrastają gdy zwykle po zapłonie osiąga od razu przedział ok 1500 o/min. Dodam że często objawia się to podczas wysokiej temperatury otoczenia. Czy ktoś z szanownego grona posiadał podobne objawy? Z góry dzięki za okazaną pomoc. |
|
|
|
 |
|