Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander 2.0 DiD Intense+ - kryteria mojego wyboru
Autor Wiadomość
skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2011, 09:19   

rezon napisał/a:
Wiesz, chyba źle trafiłeś - Octavii bezproblemowych i tak będzie kilka/kilkanaście razy więcej

IMHO bo Octavii jeździ po prostu więcej. Tak więc powtórzę pytanie chodzi mi o procentowy udział na 100% sprzedaży danego modelu? Ty tego nie wiesz, ja tego nie wiem. Twoje opinie są bardzo subiektywne. Czytam Twoje maile z uwagą, i zaczynam wysnuwać wniosek, że szukasz dziury w całym.
Tak, jak uważasz, że serwisy będą "olewać" klienta nie respektując jego praw, tak Ty reprezentujesz skrajnie odmienne postawy, twierdząc, że zdecydowana większość części i usług należy się z tytułu gwarancji/rękojmi.
Zgadzam się, że producent/sprzedawca, nie zawsze staje na wysokości zadania. Dotyczy to wszystkich produktów/usług dostępnych na rynku. To czas pokaże, czy faktycznie tak jest.
Jeżeli MMC wraz z dealerami nie będą potrafili zdyskontować popularności Outlandera w Polsce, to skończy się Ich wysoka pozycja sprzedażowa w segmencie SUV. I tyle.
A każdy z nas i tak wcześniej czy później odsprzeda nasze autka i kupi następne.
I prawdopodobnie nie wrócą już niezniszczalne Mietki 123/124.
Tak się teraz produkuje WSZYSTKO, z małymi wyjątkami.
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

Dario_W 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 CVT
Wysłany: 28-03-2011, 10:03   

Z własnego doświadczenia wiem, że przez 1,5 roku Octavia sprawowała się naprawdę bez zarzutu. Jak ją dostałem to miała 150 000 km na liczniku i właśnie wymieniony dwumas. Zrobiłem nią 70 000 km i nic się nie zdarzyło.

Z Waszych informacji wynika, że mam się spodziewać kłopotów w Outlanerze już niebawem. Naprawdę tak źle to wygląda?

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Wysłany: 28-03-2011, 10:10   

Dario_W napisał/a:
Z Waszych informacji wynika, że mam się spodziewać kłopotów w Outlanerze już niebawem. Naprawdę tak źle to wygląda?

Dario_W, błagam, Ci co są zadowoleni siedzą cicho bo i po co mają język strzępić?

Dario_W 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-03-2011, 10:17   

no tak to jest, ale pytam ile takich niezadowolonych jest i czy to prawda, że kłopoty mnie czekają... Jeżeli to jednostkowe przypadki, to ok, ale jeżeli wszystkim coś dolega, to zacznę się zaraz martwić.

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Wysłany: 28-03-2011, 14:08   

Dario_W napisał/a:
no tak to jest, ale pytam ile takich niezadowolonych jest i czy to prawda, że kłopoty mnie czekają...

Napiszę Ci tak. Mam Outka od września ubiegłego roku. Całą zimę koledzy z forum "straszyli" zatykającym się filtrem paliwa w bardzo ujemnych temperaturach. Jako, że mój stoi pod chmurką, idąc na parking miałem duszę na ramieniu: odpali, czy czeka mnie laweta.
I co? Na razie jeżdżę bezproblemowo. IMHO, tych zadowolonych i nie dotkniętych problemami jest na prawdę zdecydowana większość.
Jak coś Ci się trafi? No cóż tak to już w życiu bywa. Nie wszystko da się przewidzieć.

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 28-03-2011, 14:56   

Dario spokojnie masz jeszcze ponad rok bezawaryjnej jazdy :D Mój O2 CVT jest dokładnie rok starszy i jak na razie zero problemów :)

Pozdro

Dario_W 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-03-2011, 15:02   

jak miło usłyszeć coś pozytywnego... ;-) thx

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 28-03-2011, 17:19   

joachim69 napisał/a:
13zbyszek13, takie podejście jest najwygodniejsze ale trzeba pamiętać o tym że ten samochód tani nie byl i tracić tyle kasy tylko dlatego że jesteśmy traktowani jak intruzi w ASO to lekka przesada

Ja swój serwisuję w AUTO TEST Marki i jestem bardzo zadowolony nigdy nie czułem sie jak intruz.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-03-2011, 17:20   

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
rezon nie do końca tak jest jak napisałeś:
źle przekleiłem koniec wątku - nie, chyba że pojawiły się inne wpisy. Wypowiedzi, które cytowałeś pochodziły ze środka, a nie końca wątku - prawda? sprawdziłem ponownie dalej koniec wątku brzmi Wysłany: Sob 26 Mar, 11 21:35 Właśnie jestem po wymianie boczku oparcia i poduszki - fotel wyglada jak nowy to co jest nie tak jak napisałem. Skłamałem coś? Zmieniłem?
PS: Takich problemów z Mitsubishi nie było.
takich nie było, są inne - wcale nie mniejsze, a w moim Outku wg mnie znacznie poważniejsze.
Czto (powyższy cytat) z forum Octavia Club (rezon bez urazy) bardzo przypomina rezona z tego forum. Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale trzeba też spojrzeć na to obiektywnie, nigdzie nie jest idealnie.
niestety, ale mogłoby być chociaż trochę lepiej - chyba, że kogoś 19 miejsce na 20 w rankingu jakości obsługi ASO w PL zadowala. Ale to nie mój ranking - to Auto Świat czyli Niemcy. A odnośnie Skody - to ile razy mam jeszcze pisać, że Outek jest mniej awaryjny niż Octavie - no jest na szczęście, chociaż jak pisałem jest też osoba z Krakowa, która całkowicie ze mną się nie zgadza i niedawno sprzedała Outka.

[ Dodano: 28-03-2011, 17:33 ]
skaut napisał/a:
twierdząc, że zdecydowana większość części i usług należy się z tytułu gwarancji/rękojmi.
no niezupełnie - tylko te, które wynikają z wad Outka. Nie pisałem nigdy, że należy wymieniać łatwo rysujące się plastiki na gwarancji, albo wyciszać go w ramach rękojmi. Są to wady Outka tkwiące w nim od początku - ale na korodujący halogen czy padniętą po 50kkm turbinę, sprzęgło po 18kkm czy skrzypiące jak wóz drabiniasty nadwozie na progach zwalniających to nie powinno być wątpliwości. No chyba, że za dużo wymagam od światowej marki, albo adwersarze to pracownicy MMC lub dealerów. to rozumiem - interesu bronić trzeba.

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Wysłany: 28-03-2011, 20:15   

rezon napisał/a:
albo adwersarze to pracownicy MMC lub dealerów

Gwoli ścisłości, jestem jedynie zwykłym szaraczkiem, który kupił sobie Outlandera po, w sumie gruntownym "przerobieniu" archiwów tej listy. Z auta jestem zadowolony. Jedyna wada/zaleta - kolor samochodu. Chciałem "szybko" odebrać auto więc mam czarny. Z reszty jestem zadowolony.
Z auta jestem bardzo zadowolony nie mniej niż z poprzednich nowych aut, jakie ujeżdżałem.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 28-03-2011, 20:21   

Ja też chwalę sobie po roku jazdy outkiem mimo iż nie był to nowy sam. tylko 2,5letni.Ale rzeczywiscie o mały włos bym go nie kupił po przeczytaniu forum ,już szykowałem śie na qashkaja+2 ale całe szczeście że wróciłem z tematem outkaII ,no i dzięki 13Zbyszek 13 z którym się spotkałem i oblukałem jego bryczkę Pozdrawiam Zbyszka :mrgreen:

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-03-2011, 21:34   

Rezon no dobra niech Ci będzie, po prostu na Ciebie nie można się obrazić. Cierpliwie i spokojnie dążysz do celu, rozumiem Cie tym bardziej że znowu coś...
Przeczytałem artykuł - nie można było tak bez prasy? Mam wrażenie, że bardziej mnie zależy na dobrych ASO Mitsubishi niż MMC. Może dlatego, że wciąż jestem klientem, który powierza im co 20kkm swoje narzędzie pracy.
skaut napisał/a:
albo adwersarze to pracownicy MMC lub dealerów
to znaczy, że jednak ja za dużo wymagam od ASO jakby nie popatrzeć światowej marki. A bo plącze się człowiek po jakiś Skodach, Suzukach i w głowie mu się przewraca - samochód chciałby widzieć w czasie naprawy na przykład nie wiadomo po co ;) Ale zwróćcie uwagę, że nie psioczę na akcję peszli na wiązkę elektryczną (też mam zaproszenie) czyli akceptuję fakt złej konstrukcji, jak ktoś chce po prostu ją poprawić. To jest dla mnie profesjonalne - spieprzyłem, poprawiam i tyle. Zawsze natomiast narzekam na hasło Ten Typ Tak Ma, nie umie Pan jeździć samochodem 4x4, uszkodzenie mechaniczne nie podlegające gwarancji czy naturalne zużycie bez wnikania w przyczynę usterki albo krzywe drogi. Tego typu postępowanie nie jest moim zdaniem właściwe. BTW mój Outek po porannych koncertach na progach (było -2) po południu przejeżdżał je niemal bezszelestnie (+8). Czyli mam pół roku spokoju ze skrzypieniem ;)

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 08-04-2011, 15:01   

rezon napisał/a:
mój Outek po porannych koncertach na progach (było -2) po południu przejeżdżał je niemal bezszelestnie (+8). Czyli mam pół roku spokoju ze skrzypieniem

he he mam dokladnie to samo, obecnie cisza :lol: ale nastepnej zimy jade od razu i niech wymieniaja badziewie... :?

Odpowiedz do tematu