Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tyku
08-09-2017, 16:12
Głośniki w Lancerze
Autor Wiadomość
tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-08-2017, 03:44   

jw
+
dobra zwrotnica to i dobry wzm poniewaz sama zwrotnica tez jest jakims obciazeniem

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Gregix 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 2008 sedan
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 17-08-2017, 20:21   

thx
tak zrobię.
Co do ampa, to się pomyśli jeszcze :)

Edyta
Zamontowane. Jednak u mnie plusem był zielony, żółty był minusem...sprawdziłem metodą na bateryjkę 1.5v na starym głośniku. No a że nowy był pod ręką...to się porónało. Wyszło że wsadzone w stare mocowanie nie wymaga żadnych przeróbek, po prostu zlutowałem i działa bez żadnych adapterów. Zwrotnica przylepiona taśmą aluminiową i git.
Jest poprawa. Może jeszcze z tyłu wymienię na cokolwiek dwudrożnego...może właśnie hertz

[ Dodano: 04-09-2017, 21:56 ]
Na tył poszły jednak Pioneer TS-A1675R, już w sumie nie produkowane(discontinued).
Ściągnąłem z USA, wyszło 63e z przesyłką :mrgreen: . Standardowo miały cenę ~100USD+

Trójdrożne, w sumie nawet ładnie bas trzymają. Średnie i wysokie też brzmią ok. Nie tak jak JL ale i tak lepiej niż stock. I to na stockowym radiu.
Tyle że dodatkowo wymatowałem wszystkie drzwi STP black silver :) , samo to poprawiło sporo brzmienie.

Zestaw gra jak dla mnie teraz wyjątkowo ładnie. Tera tylko wsadzić stację...jak celnicy ją w końcu oddadzą...

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 08-09-2017, 16:37   

Dzięki uprzejmości Dawida (tokyo), założyłem najnowsze głośniki z Outlandera III. :wink:
Dźwięk bardziej czysty i dynamika zdecydowanie lepsza od starszego typu głośników RF o numerach: 8720A011 i 8720A010.
Przód: 8720A155

Tył: 8720A157

Gregix 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2017, 18:22   

Witam ponownie.
Audio po wygłuszeniu drzwi, podłogi i bagażnika gra ładnie.
Jednak brak trochę dolnego pasma, a że nie chce ładować wzmaka i zabierać miejsca też w bagażniku, to sub w tyle jakby odpada. No i brak mi trochę, nie potrzeba by szybami sąsiadów trzęsło....
Znalazłem takie coś http://www.ebay.ie/itm/KE...dgAAOSwnbZYEd5z
lub innych firm,
i tera pytanie - warto?
Ma to własne wzmocnienie, 8" głośnik(widziałem też gdzieś z 10" innego producenta), przymocować pod pasażerem, podłączyć i jazda, nie wygląda na trudne...instrukcje na yt, i manuale ofc. Pilot by sterować glośnością basu.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 17-10-2017, 11:39   

Zawsze mozesz kupic fabryczny sub do lancera sedana podlaczyc pod niego wzmacniacz obslugujacy glosniki o niskiej impedancji 1,1x2 np JBL i podlaczyc pod radio. Ja tak zrobilem u siebie w Legnumie

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Gregix 
Forumowicz

Wysłany: 20-10-2017, 23:53   

Za późno. I jak napisałem zależało mi na miejscu. Ten pod pasażerem kenwód zły nie jest, powiem że robi swoje i ładnie uzupełnia braki w niskich tonach. Jestem zadowolony z zakupu. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu