|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Plusy i Minusy od użytkownikow dla Lancera CYxA |
Uwazam ze Lancer to: |
1.bardzo dobry samochod |
|
34% |
[ 70 ] |
2. dobry samochod |
|
52% |
[ 105 ] |
3. przecietny samochod |
|
8% |
[ 18 ] |
4. slaby samochod |
|
1% |
[ 4 ] |
5. beznadziejny samochod |
|
1% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 201 |
Wszystkich Głosów: 201 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
fyfek
Nowy Forumowicz
Auto: VW golf
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2014, 21:28
|
|
|
O 18 kupiłem używanego Lancera 1.8, po 200km powiem jedno - fajne auto no ale wiadomo jak to jest jak się człowiek przesiądzie z golfa 3 1.4 93rok mam nadzieje że będę tak zadowolony do końca
A może tak bez niecenzuralnych słów?
edit by mod |
Ostatnio zmieniony przez mjsystem 22-07-2014, 21:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grzech1976
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sedan Inform 2014/2015
|
Wysłany: 12-01-2015, 20:47
|
|
|
Jako nowy użytkownik Lancera napiszę coś w tym temacie, który moim zdaniem może przydać się przyszłemu nabywcy Lancera.
Przebieg 600km i jazda z prędkościami do 130km/h (zgodnie z instrukcja docieranie) silnik 1.6.
Plusy
1. Wygląd czarnego sedana - cudny.
2. Dużo miejsca z przodu i z tyłu.
3. Ergonomia świetna.
4. Zawiasy klapy bagażnika nie wnikają do środka.
5. Spalanie:
- trasa 115 km średnia prędkość z komputera 70km/h - 5,3 L/100km
- trasa 115 km średnia prędkość z komputera 80km/h - 6,3 L/100km
Dwoje dorosłych i dziecko.
6. Poziom hałasu do 110-120 km/h naprawdę jest bardzo dobrze.
7. Prowadzenie przy wyżej wymienionych prędkościach bardzo dobre.
8. Nawiew jak na razie działa dobrze, szyby nie rosieją.
Minusy
1. Brak zamykanych schowków, jest tylko jeden pasażera i w podłokietniku drugi.
2. Sterowanie szyb nie podświetlane (nie licząc kierowcy).
3. Hałas powyżej 120 km/h i to nie jest tylko hałas silnika ale również opon i powietrza.
4. Słychać każdy kamyczek z drogi wpadający do nadkola czy też uderzający o cokolwiek w samochodzie. Uczucie jakby się siedziało w metalowej puszce.
5. Podczas deszczu słychać spływającą/uderzającą? wodę w bocznych drzwiach/szybach kierowcy i pasażera? - nie wiem jak to opisać ale nie jest to dźwięk uderzających kropli deszczu o szybę a jakby spływanie wody.
Minus z punktu 4 nie jest uciążliwy w przypadku czystych asfaltów. Minus z punktu5 jest dla mnie ciekawostką bo w żadnych z wcześniej użytkowanych pojazdów nie słyszałem takich dźwięków ale da się z tym żyć. Minus 1 i 2 to pierdoły, ale takie rzeczy miały wszystkie moje wcześniejsze samochody.
Na tą chwilę to tyle z pierwszych wrażeń.
Generalnie plusy (miejsce i cisza do 120 km/h) przesłaniają minusy i każdej przejażdżce towarzyszy banan na gębie. |
|
|
|
 |
doman82
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer X 1.8
|
Wysłany: 16-11-2015, 22:31
|
|
|
LANCER 1.8 INTENSE SPORTBACK
Plusy:
+ wygląd, chyba już ładniejszego ryjka nie wymyślą
+ według mnie obszerne wnętrze
+ dobrze grający zestaw Rockford Fosgate
+ pewnie się prowadzi
+ produkcja w Japonii
+ w miarę dynamiczny, 1.8 nie jest demonem jeżeli chodzi o przyspieszenie ale jest
przyzwoicie
+ fajnie rozwiązane składanie oparć tylnych foteli od strony bagażnika
+ dobry dźwięk silnika na stożku
Minusy:
- wysokie spalanie 1.8
- brak 6-tego biegu (katastrofa)
- jakość plastików we wnętrzu
- koszty serwisu, chociaż nie często zdarza mu się "chorować"
Podsumowując:
Kupiłem to auto kierując się wyglądem i dobrą opinią bezawaryjności. Do tej pory padły: pompa sprzęgła, jeden czujnik ABS, uszczelnienie skrzyni biegów lewa strona, gdzieś po drodze doszła regulacja luzów zaworowych. Dwa m-ce temu porobiłem foty z myślą wystawienia Mitsu na sprzedaż ze względu na wysokie spalanie i brak "szóstki", bo awarie mnie nie przeraziły. Ciężko się z nim rozstać, foty są gdzieś na dysku ale ich nie wykorzystam. Lubie to auto i pogodziłem się z pewnymi jego minusami .
P.S.:
Lancer kombi też ciekawa opcja
http://www.iacoski.com/wp...agon_1200px.jpg |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-11-2015, 15:02
|
|
|
Szkoda ze to tylko render... Przeciez zamiast SB mogli wprowadzic takie kombi, nawet w wersji cywilnej i nawet jakby byl z 5tys drozszy od sedana to i tak by sie rozchodzil jak cieple buleczki... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
mxostry
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 27-01-2018, 11:00 Subiektywna ocena lancera po 3 latach od nowości
|
|
|
Witajcie a zarazem Żegnajcie - pewnie nie będę odwiedzał forum z racji zmiany marki . Chciałbym przedstawić subiektywne odczucia w użytkowaniu lancera od nowości . Kupiłem auto w 2015 z wyprzedaży , przez 3 lata zrobiłem mało bo niecałe 40 tys km. Byłem nim w Chorwacji i we Lwowie z dłuższych tras . Faktem jest ze auto nie miało żadnej awarii przez ten czas . Zawieszenie jak na kompakta przyzwoite , ale szału nie ma wiadomo . Spalanie 1.6 sedan tez spoko , ale przy wyższych prędkościach brak 6 biegu. Głośność straszna - dziwie się ze wkładacie kupę kasy w wyciszenie , po co lepiej sprzedać to samo tyczy się audio , porażka dla mnie to za mało, bo nawet takie drewno jak sx4 mojej matki z 2008 roku to ma audio premium przy lancerze. Usługi w ASO normalne , niedrogie . Podsumowując - oferta mitsu w 2015 była bardzo słaba tak samo jak słaba jest dziś , nie było wyboru automata nawet , strzał w kolano żeby nawet asx nie miał. Cieszę się ze pozbyłem się tego auta i żałuje ze w tamtych czasach nie kupiłem hyundaia lub hondy. Teraz zamówiłem mazdę . Ale naprawdę lancer nie jest to samochód który opłacało się kupić jako nowy w 2015 ( choć aż tak dużo na nim nie straciłem przy sprzedaży wiec to tez jakiś plus w tej 3 letniej męczarni
[ Dodano: 27-01-2018, 11:28 ]
Aha opinia nie ma na celu nikogo obrazić itp gdyż Mitsubishi to dla mnie marka do której mam sentyment od zawsze , mieliśmy od lat wiele modeli tych samochodów i każde się dobrze sprawowało z chęcią kupiłbym nowego asx gdyby miał silnik 2.0 bez turbo i skrzynie automatyczna |
|
|
|
 |
Venom86
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Cze 2016 Posty: 199 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-01-2018, 15:41
|
|
|
Hej mxostry wiadomo to jest twoje subiektywne zdanie i odczucia, z tym że kupując Lancera jako nowe auto w 2015 roku kopiłeś już konstrukcje która się nie zmieniła od 2007... (okej zmienili radio chyba po 2011 )
Nowa mazda czy 3 czy 6 jest na konstrukcji wprowadzonej od 2013 czyli defakto już ma 5 lat.
Po targach w Detroit które były niedawno to ja bym się wstrzymał bo wejdą nowe jednostki benzynowe i z turbo i nowy ich własny automat.
Wolnossak i skrzynia CVT to jedno wielkie wycie z pod maski i płacz kierowcy
Wracając do swoich spostrzeżeń to Ja nabyłem Lancera SB też w 2015 ale z 2009 i szczerze nie mam aż takich zastrzeżeń a jeździłem wcześniej cytryną i Seatem, Golfem, Vectra czy młodszym Hyundaiem gdzie nadal jest z tyłu belka w zawieszeniu(porażka)
Z tego co mi wiadomo to te ostatnie rocznik Lancerów kierowane na Europe nie były składane w Japonii a gdzieś na bliskim wschodzie i to one tak strasznie odbiegają jakością.
Ja mam wersje 1.8 i fakt 6 bieg by się przydał ale z 2giej strony jak wspomniałem ile aut w 2007-08 z tego segmentu w benzynie i o pojemności poniżej 2.0l miało 6 bieg?
Audio w moim przepadku RockFord gra świetnie fakt faktem mam wyciszony bagażnik ale to dla tego ze założyłem podwójny tłumik żeby nie przeszkadzał.
Co mogę ja doradzić to szukać wersji z "J"(Japonia) w VIN'ie i to wcale nie najmłodszych;) |
_________________ Evo X MR - jest
Lancer SB 1.8 - był
Kawasaki ER-6n |
|
|
|
 |
mxostry
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 01-02-2018, 17:59
|
|
|
Venom86 napisał/a: | Hej mxostry wiadomo to jest twoje subiektywne zdanie i odczucia, z tym że kupując Lancera jako nowe auto w 2015 roku kopiłeś już konstrukcje która się nie zmieniła od 2007... (okej zmienili radio chyba po 2011 ) |
Cytat: | Nowa mazda czy 3 czy 6 jest na konstrukcji wprowadzonej od 2013 czyli defakto już ma 5 lat.
Po targach w Detroit które były niedawno to ja bym się wstrzymał bo wejdą nowe jednostki benzynowe i z turbo i nowy ich własny automat.
Wolnossak i skrzynia CVT to jedno wielkie wycie z pod maski i płacz kierowcy
Wracając do swoich spostrzeżeń to Ja nabyłem Lancera SB też w 2015 ale z 2009 i szczerze nie mam aż takich zastrzeżeń a jeździłem wcześniej cytryną i Seatem, Golfem, Vectra czy młodszym Hyundaiem gdzie nadal jest z tyłu belka w zawieszeniu(porażka)
Z tego co mi wiadomo to te ostatnie rocznik Lancerów kierowane na Europe nie były składane w Japonii a gdzieś na bliskim wschodzie i to one tak strasznie odbiegają jakością.
Ja mam wersje 1.8 i fakt 6 bieg by się przydał ale z 2giej strony jak wspomniałem ile aut w 2007-08 z tego segmentu w benzynie i o pojemności poniżej 2.0l miało 6 bieg?
Audio w moim przepadku RockFord gra świetnie fakt faktem mam wyciszony bagażnik ale to dla tego ze założyłem podwójny tłumik żeby nie przeszkadzał.
Co mogę ja doradzić to szukać wersji z "J"(Japonia) w VIN'ie i to wcale nie najmłodszych;)
|
A właśnie kolego zdziwisz się nie wiem skąd masz info ze lancera były robione poza Japonią , do końca były produkowane w Japonii , vin mojego był JMB był z Japonii, właśnie w sprawie nowinek z Detroit to specjalnie nie chciałem tego nowego bo po 1 nie wiem co to za konstrukcja czy jest awaryjna skrzynia i silnik( zawsze z nowościami to jest kupowanie kota w worku ) po 2 ma turbo czego ja nie chce , a mazda po lifcie w 2017 jest jeszcze lepiej wykonana , mało pali ma dobry silnik w katalogu jest 120 km ale na hamowniach podchodzi do 140-145 km , jest tam kaganiec który można ściągnąć po gwarancji i można mieć 165 km bez problemu albo więcej . No i w porównaniu do miska to wiadomo inna liga , i do innych Japończyków nie mówiąc o wieswagenach , skodach seatach cY hyundayu |
Ostatnio zmieniony przez tyku 01-02-2018, 19:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Venom86
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Cze 2016 Posty: 199 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-02-2018, 15:19
|
|
|
Wiesz chyba od Tokyo to słyszałem i że po 2011 albo 2013 wykonanie i wnętrzności były dużo gorsze/uboższe niż we wcześniejszych latach.
Co do jakości i silników no to bez dwóch zdań Mazda wyprzedziła Mitsu ale jak wiemy Mitsu miała i chyba nadal problem zwłaszcza ze ich Nissan podkupił = Renault.
Ja sam jak bym miał teraz wybierać w Japończykach to Mazdę 6 ale tą 2.4 wolnossącą bo 2.0 na 6tke to trochę mało albo Infinity. Niestety nie jestem fanem crossoverów a Mitsu ewidentnie tylko to ma na celu. |
_________________ Evo X MR - jest
Lancer SB 1.8 - był
Kawasaki ER-6n |
|
|
|
 |
Luki14
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer SB 1.8 | Subaru OBK 3.6
|
Wysłany: 27-02-2018, 09:15
|
|
|
To ode mnie
Plusy:
- dobre prowadzenie
- agresywny, stylowy przod (maska i gril)
- na LPG ekonomniczny bardzo!
- malo awaryjny
Minusy
- skrzynia biegow (ciezko czasem wchodzi wsteczny, trzeba wysprzeglic)
- glosny powyzej 120 km/h
- niewygodne fotele w dluzszej podrozy
- lakier slaby (szybko sie rysuje)
pozdraiwam wszystkich posiadaczy Lancerow! |
|
|
|
 |
M4ci3X
Forumowicz fotopstryk-sadysta

Auto: sprzedany wrak
|
Wysłany: 27-02-2018, 12:22
|
|
|
Sam szukając samochodu przegrzebałem od dechy do dechy ten dokładnie temat dwa lata temu... no i prawie dwa lata użytkując czarnego 1.6 w sportbacku mogę opowiedzieć o swoich dotychczasowych wrażeniach z tym pojazdem:
plusy:
+ wygląd
+ przyczepność - do rozsądnych prędkości trzyma się drogi naprawdę świetnie
+ 1.6 lubi obroty, za to odwdzięcza się tekstami "TO JEST 1.6?
+ spalanie... maksymalne (zima + spóźnienia + korki + klima) 7.4l na międzytankowaniach, minimalne 5.68l w cyklu mieszanym (więcej tras około 25km), średnia z 24000km wychodzi 6.58l, także jak najbardziej rozsądne, a lubię przy 80-90km/h tiry wyprzedzać wrzucając trójkę, więc dałoby się spokojnie zejść niżej
+ składanie tylnych foteli z bagażnika!
+ cudowna widoczność w lusterkach, dopiero po kupieniu lancera nauczyłem się jak człowiek cofać bez odwracania głowy
+ radio z bluetooth i automatyczne parowanie z telefonem
+ w wersji z xenonowymi lampami i doświetlaniem zakrętów, po przerzucie ze zwykłych żarówek mam przed sobą dzień
minusy:
- odrobinę zbyt mocne wspomaganie kierownicy
- ten wsteczny rzeczywiście raz na jakiś czas potrafi wymagać drugiego naciśnięcia sprzęgła
- słabe wyciszenie drzwi, głośność silnika mi nie przeszkadza
- regulacja fotela trochę średnia, przydałaby się jeszcze jedna płaszczyzna, bo dół pleców potrafi być średnio podparty
- jak wszyscy, tak i ja - brak szóstego biegu
- brak USB w moim radyjku (nadrabiam CDkami)
- delikatny lakier
- wkurzający czasem AS&G (start/stop) przez ręczne wyłączanie za każdym razem |
Ostatnio zmieniony przez tyku 27-02-2018, 12:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|