Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ZBIORNIK PALIWA
Autor Wiadomość
Wotek2121 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III long, 3,2 DID, 2007
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2018, 15:58   

Witam.
Niedawno kupiłem Pajero 3,2 DID 2007, i nie wiem czy zbiornik był już wymieniony. Czy istnieje zatem jakaś metoda, żeby to sprawdzić zanim podejmę się wymiany? Dodam, że pytanie do poprzedniego właściciela nie wchodzi w grę.

starwind 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3,2 DiD Dakar
Wysłany: 10-09-2018, 15:44   

weź magnes i zobacz czy jest plastikowy :) tylko zbiornik a nie jego osłona :)

Niech Moc będzie z nami :P

majski 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III Sport 2.5
Wysłany: 28-11-2018, 17:34   

Witajcie! Jestem od niedawna właścicielem Pajero III 2.5 krótki. Proszę o informację, czy ta wada dotyczy również tej wersji, nie mogę znaleźć na forum takiej informacji.

pajeroX 
Mitsumaniak

Auto: Mitsu Pajero 3.2 Di-D WAGON
Wysłany: 28-11-2018, 20:19   

Filateam napisał/a:
Jedynie rurę od Lanosa dałem
jaką redukcje, albo z czego zastsowałeś łącząc rurę wlewu od lanosa z rurą zbiornika paliwa ??

Rafalek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi pajero 3,2d 3 drzwi
Wysłany: 17-01-2019, 21:39   

Witam a morze wie ktoś czy wymienić tylko bak czy zrobić jakieś czyszczenie pompy od razu czy lepiej nie ruszać i tylko filtr wymienic

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 18-01-2019, 08:33   

Rafalek napisał/a:
Witam a morze wie ktoś czy wymienić tylko bak czy zrobić jakieś czyszczenie pompy od razu czy lepiej nie ruszać i tylko filtr wymienic

Jk nic się nie dzieje to tylko bak i oprzyrządowanie.

dandek88 
Forumowicz

Auto: Pajero III
Wysłany: 18-02-2019, 17:36   

Czy ktoś z szanownych kolegów zamontowal ten bak z laminatu za 1200 zl ? Oferta kusi... jest to jednak mniej niż połowa ceny stalowego...

damonpr 
Nowy Forumowicz

Auto: PIII 3.2DiD 2004 r.
Wysłany: 02-03-2019, 10:45   

Cena jest ceną...

Zamontowałem ten od Zbyszka wraz z nowym wlewem paliwa. Całość pasowała idealnie na zasadzie Plug&Play. Jakość bardzo dobra. Syfu w starym było niesamowicie dużo 😳😳😳

Po tej akcji samochód wyraźnie ożył, jeździ jak głupi, tankowanie naprawdę spoko, bez żadnych zmian vs. oryginał.

Zaoszczędzisz parę złoty i będzie się później męczył. Ja przy naprawach zawsze wychodzę z innego założenia - jak nie mam kasy, to naprawię za miesiąc lub dwa, ale nigdy nie używam półśrodków.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 06-03-2019, 08:36   

dandek88 napisał/a:
Czy ktoś z szanownych kolegów zamontowal ten bak z laminatu za 1200 zl ? Oferta kusi... jest to jednak mniej niż połowa ceny stalowego...

jak połowa stalowego???
Stalowy brutto 1900 zł netto 1460 netto, a ten plastik o którym piszesz 1200 - faktury nie dostaniesz na niego.

dandek88 
Forumowicz

Wysłany: 07-03-2019, 07:56   

Gdyby wszyscy mogli kupowac netto ;p

Pytanie dodatkowe - jakiej srednicy kupic wezyki paliwowe ? Ile 10mb starczy ? Wymieniac wezyki pod sam filtr czy tyllko do miejsca tej oslonki na wysokosci slupka przod ?
Wlew lanosa jakas mufa zeby to spiac - o czyms jeszcze zapomnialem ? Jak to rozgrzebie nie chcialbym pozniej czekac na rozne rzeczy kilka dni bo jednak potrzebuje autem jezdzic :/

Dodatkowo - czy warto wyciagnac pompe i wyslac ja do sprawdzenia ? Jaki koszt zakladajac ze czyszczenie + jakies uszczelnienia ? Ogolnie chyba wszystko jest w porzadku i obawiam sie sytuacji w ktorej wysle pompe a goscie zadzwonia ze zajechana i zazycza sobie 5k.
Moze zrobic to na wlasna reke ? Nie wykrecac pompy tylko odkrecic sam nastawnik? Zloze to sam jakos poprawnie ?

Z gory dzieki za odpowiedzi

KrzysG 
Forumowicz

Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Wysłany: 08-03-2019, 19:07   

dandek88 napisał/a:

Jest ktos, kto montowal taki bak? Moja samochod nigdy nie byl w terenie, a jedyne przeszkody to dziury i krawezniki.

dandek88 
Forumowicz

Wysłany: 06-04-2019, 20:05   

Szybkie pytanko. Rozmontowalem dzisiaj całość rzeźby co nie będzie przy składaniu Ale nie w tym rzecz. Największy otwór w baku taki z dwoma rurkami który zakończony jest filterkiem - jest tam wężyk gumowy który był nasadzony na metalowy wężyk który siedzi w baku. Nie mam takiego wezyka w Nowym zbiorniku z laminatu. Jak to urzezbic ?

piomisiek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-04-2019, 18:31   

Wymieniam zbiornik pompę i wtryski oddałem do sprawdzenia i czyszczenia koszt 1600,00zł

fiutaggio 
Nowy Forumowicz

Auto: montero 3,5 sohc
Wysłany: 25-04-2019, 13:14   

panowie szybkie pytanie czy żeby wyjść zbiornik paliwa w benzynie muszę ściągnąć belke poprzeczna podtrzymująca skrzynie biegów czy idzie go wyjąć wysuwając do tyłu ?

dandek88 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2019, 07:16   

Ja zdjalem. Nie wiem czy wychodzi czy nie, nie chcialo mi sie rzezbic.
Podparlem skrzynie koziolkiem kilka srub i gotowe.

Odpowiedz do tematu