|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
burza mózgów na zlot w wakacje |
Autor |
Wiadomość |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-03-2007, 23:53
|
|
|
Drout a od kiedy ty nie pijesz na zlotach Ja Ci napewno nie odpuszcze i jeszcze rano zadzwonie żeby Cię obudzić |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 19-03-2007, 23:55
|
|
|
ooo piotras kupiles tego mondka co pisales ?? nie muli sie 1.8 ??
drout to nas tu pod wlos pewnie bierze
coby nawiazac do tematu - proponuj otworzyc przenosny monopol na zlocie, moze byc z alkohole z czech |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2007, 00:13
|
|
|
słuze uprzejmie pomocom i zapraszam do mojego colcika ,tam otworze barek czynny 24 h alkochol za free do wyczerpania zaposów ( musze cos postawic wkoncu jeste nowy ) |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 20-03-2007, 10:30
|
|
|
w związku z powyższym najlepiej będzie zrobić DUŻY BAAAR z różnorodnością alkoholi w wielu gatunkach najważniejsze w wielkich ilościach i 24h czynny bo i tak po pijaku nikt na quadach jeżdzić nie może na wspinaczce krzywdę sobie zrobi a o pinballu nie wspomnę no i dla dzieci to opieke najlepiej z dwie przedszkolanki
a tak poważnie coby OT nie robić to może jakiś taki zamek dmuchany dla dzieciaków do skakania i warto też pomyśleć o sportach wodnych kajaki, rowerki, łódki |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 20-03-2007, 12:36
|
|
|
Przerażenie mnie ogarnia jak to czytam, Bolek zadał poważne pytanie bo się szczerze przejął tematem i chce nas ugościć, zabawić i zapewnić niezapomniane przeżycia, a koledzy zgodnie z tematem "burza mózgów na zlot w wakacje" , a jakże, zaplanowali barek w samochodzie.
Cudownie, wręcz rewelacja....
Tylko na tyle Was stać?
Rany, ręce opadają. Alkoholicy amatorzy.
Bolek - atrakcje można podzielić na te z minimalnym nakładem kosztów i te drogie. Tanie i łatwo dostępne, to mecz piłki nożnej (jak ktoś napisał dwa kosze na bramkę i gotowe) i wspominany już bieg na orientację. Możecie wcześniej pochować w krzakach, na drzewach lub innych elementach krajobrazu, wstążki lub inne badziewie, dać chętnym mapkę w jedną łapę w drugą kompas, uruchomić stoper i gotowe.
Ponad to cała masa zabaw na świeżym powietrzu, wyścigi w workach, turlanie opony na odległość z jednorazowego pchnięcia, rzutki (lotki), czy przerabiane już ale cieszące się powodzeniem zawody siłaczy.
Te kosztowne to te, o których już nie raz było wspominane i na które już teraz są chętni, czyli paintball i quady.
O ile do dobrej zabawy z farbą wystarczą przenośne przegrody, kłody i drzewa to do quadów łączka i jeżdżenie w ósemkę to porażka. Jeżeli w okolicy ośrodka nie ma jakiś wykrotów, górek i innych pokonywalnych quadem przeszkód to szkoda zachodu.
W ubiegłym roku podczas weekendu nad jeziorem widziałem przenośną (przewoźną) ścianę wspinaczkową, pół godziny zabawy kosztowało bodajże 15 zł (chyba), ale przy wynajęciu na cały (pół) dnia koszt ustalany byłby indywidualnie pomiędzy organizatorami a usługodawcą i nie powinien doprowadzić nikogo do bankructwa. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-03-2007, 12:54
|
|
|
Grześku napisał/a: | Cudownie, wręcz rewelacja....
Tylko na tyle Was stać? |
a usliniony pewnie juz jestes po same stopy
ja moge opone przywiezc |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2007, 12:58
|
|
|
a ja jestem zdecydowanie za paintballem, mysle ze znajda sie osoby chetne i mozna zrobic w miare mozliwosci jakis prosty scenariusz czy cos i sie pobawic nawet w wiekszych ekipach, mysle ze w tej kwestii Gene moglby jakos pomoc chociazby w kwestii czysto teoretycznej na odleglosc |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-03-2007, 13:21
|
|
|
jesli nie mozna tam zalatwic na miejscu paintballa - dowiem sie ile by to kosztowalo z dowozem z kalisza
ale tak z celowaniem ponizej pasa ??? |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
|
Wysłany: 20-03-2007, 13:25
|
|
|
Grześku napisał/a: | mecz piłki nożnej (jak ktoś napisał dwa kosze na bramkę i gotowe) |
albo turniej jakiś, na przykład drużyn pięcioosobowych, o ile się uzbiera tyle luda. MM Strykow Cup. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 20-03-2007, 13:44
|
|
|
Matejko napisał/a: | a usliniony pewnie juz jestes po same stopy
|
znasz mnie borecki napisał/a: | a ja jestem zdecydowanie za paintballem, mysle ze znajda sie osoby chetne i mozna zrobic w miare mozliwosci jakis prosty scenariusz czy cos i sie pobawic nawet w wiekszych ekipach |
dobry pomysł michalp napisał/a: | MM Strykow Cup. |
2x15 min, mogę wystarać się o Puchar. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 20-03-2007, 14:32
|
|
|
Grześku napisał/a: | Puchar. |
wkoncu sobie przypomnieli o moim pucharku
a tak do rzeczy podoba mi sie ten pomysl w skakaniu w workach , naturalnie musi byc ( bo to juz ze tak powiem wpisalo sie w zloty ) rozpoznawanie czesci z zaslonietymi oczami czy tez powtorka z rozrywki czyli "opakowywanie" auta wstazka ( moze cantera ? ) hehe |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
|
Wysłany: 20-03-2007, 23:13
|
|
|
Ja bym zorganizował jakieś konkurencje samochodowe (wkoncu to zlot samochodowy) Pewnie zaraz mnie ktoś zjedzie ale można by było cos takiego wymyslic żeby nie można było rozwinąć dużej prędkości i było by bezpiecznie. Głownie mam na mysli jakieś konkursy sprawnościowe typu cofanie na czas z jak najbliższym dojechaniem to przeszkody (pachołka, podjechanie do jakiegoś słupka zabranie szklaneczki z wodą i przewiezienie jej na drugi koniec trasy z małym slalomikiem z odstawieniem na drugi słupek - kto najmniej rozleje i najszybciej przejedzie ten wygra, slalom z miską jakąś przyklejaną na masce i piłką w środku tak zeby nie wypadła itd.. W każdym razie coś co pozwoli pokazac obeznanie ze swoim miśkiem i tak jak napisałem bardziej konkursy manewrowe (mała predkość = spory margines bezpieczeństwa) niż slalom na czas - bo wyjdzie z tego zlot posiadaczy samochodów na B - no i oczywiście bez palenia gum.
OT
Matejko Mondeo kupiłem ale nie tego o którym pisałem. Ten jest młodszy kolorek to czarna perła (Panther Black). Jezeli chodzi o osiągi to lata to tak jak CJ0 (stosunek mocy do masy ma nawet lepszy niż CJ0 + dodatkowo krótsze przełożenia więc daje rade). Teraz bede go gazował choć podobno z fordami różnie bywa. Miejsca w sródku ma jak w autobusie - galant EA to przy nim ciasnota. Oglądałem nawet Avance tego samego dnia (jest wystawiany na allegro jako stan idealny) i może bym go nawet kupił gdyby nie to ze miał wyszpachlowany cały dach, prawy błotnik, pękniętą szybe, stuki w układzie kierowniczym, wymieniona maska prawy błotnik i drzwi. |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 20-03-2007, 23:58
|
|
|
piotras, jestem za i koszty przygotowania znikome a atrakcji sporo |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 00:18
|
|
|
slalom na szutrach ;] |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
|
Wysłany: 21-03-2007, 00:45
|
|
|
borecki napisał/a: | slalom na szutrach ;] |
Ja proponuję w chowanego autami między domkami - a jak jeden drugiego znajdzie to wyścig do budki żeby go zaklepać
A tak poważnie to pomysł piotrasa fajny.
Albo ze słupków ustawić coś w stylu placu manewrowego jak na egzaminie na prawko.
Prędkości żadne i bezpiecznie, a zabawa fajna
Tylko kto udostępni Misia-Lkę |
|
|
|
 |
|
|