|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Niebieski Kraków |
Autor |
Wiadomość |
guayre
Nowy Forumowicz
Auto: Q5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2017, 09:49
|
|
|
staszq2 napisał/a: | Raczej nikt normalny nie ściąga tych nalepek bo takie ma fanaberie, chyba każdy mi w tym temacie przyzna rację |
Zdziwiłbyś się.
staszq2 napisał/a: | Zresztą sam jesteś tego przykłądem - w ogłoszeniu napisałeś, że samochód ma ASR, xsenony ( no chyba, że samoróbka), i serducho czyli silnik z EVO - z którego? Silnik nie jest z EVO tylko ma wspólne rzeczy. |
ASR - mea culpa, przez przypadek. Xenony - nie ma możliwości zaznaczenia 'lampa soczewkowa', więc jest xenon. Silnik z EVO - a słupek nie jest ten sam? Jeśli jest inny - mój błąd.
mkm napisał/a: | No toś dorobił
Widzę, że nawyki stodołowe zawsze na propsie
Zapamiętaj raz na zawsze, gdyby Ci się jeszcze Japończyk trafiił - zamiennik - można (podkreślam - można) kleic na silikonie.
Oryginał zawsze (ale to zawsze) na sucho.
Jak musiałeś nawalić silikonu to pokrywa musi być krzywa.
Już lepiej nic nie pisz.
Auto nie tylko umyłeś i przetarłeś fluffym - nasmalcowałeś go tak, że mdli z daleka.
Auto nie miało jednego zderzaka malowanego i dobrze o tym wiesz |
Co do uszczelki - na tymże forum są informacje, że tylko oryginał i koniecznie na silikonie... Ja tego nie robiłem tylko warsztat.
Co do drugiej części... Ja nie wiem, czy masz problem z czytaniem, czy rozumieniem - jak jesteś taki fifarafa, to trzeba było podjechać i obejrzeć. Ale pewnie, lepiej poklikać na forum, bo przecież masz szklaną kulę i wiesz lepiej!
Bzyk_R1 napisał/a: | Pochyliłeś się czy patrzyłeś z kanału? |
Z kanału i z podnośnika. Nie sprawdzałem tylko ja, ale i inne osoby.
Bzyk_R1 napisał/a: | bo ja np widzę i parę osób innych też. |
Proszę pokaż mi na zdjęciach gdzie ją widzisz, zrobię Ci zdjęcia tych miejsc z bliska w wysokiej rozdzielczości.
Bzyk_R1 napisał/a: | Nie wiem jaki jest sens się tak oburzać na forum, skoro tutaj mamy dział od wytykania wszystkich rzeczy jakie widzimy. Cieszę się że auto zarezerwowane. Więcej aut tutaj nie sprzedasz. |
Oburzam się, bo wrzucacie wszystkich do jednego worka, nie oglądając samochodu stawiacie wyroki, niejaki mkm to już w ogóle jest jak trójoka wrona (kto ogląda GoT ten kuma) i wie wszystko. Ja nie mam zamiaru tutaj sprzedawać aut, ale dzięki za informację. To tylko świadczy o tym, o co tu tak naprawdę chodzi - nie o dojście prawdy, a o wasze przeświadczenie, że handlarz sprzedaje, to na pewno coś ukrywa. Bzyk_R1 - nie masz daleko, samochód do przyszłego tygodnia na pewno nie będzie odebrany, bo jest jeszcze zakładane nowe sprzęgło (stoi rozebrane na podnośniku, skrzynia wyjęta - możesz obejrzeć wszystko), podjedź, obejrzyj, wypijemy kawę, porozmawiamy i wtedy albo jeden, albo drugi uderzy się w pierś - odpowiada? |
|
|
|
 |
staszq2
Mitsumaniak Cichociemny

Auto: Jedyne słuszne
Pomógł: 20 razy Dołączył: 24 Sty 2015 Posty: 624 Skąd: Zasiedmiogórogrodzie
|
Wysłany: 01-09-2017, 10:47
|
|
|
guayre napisał/a: | staszq2 napisał/a:
Raczej nikt normalny nie ściąga tych nalepek bo takie ma fanaberie, chyba każdy mi w tym temacie przyzna rację
Zdziwiłbyś się. |
Ja i śmiem twierdzić, że 99,9% posiadaczy wersji Turbo z tego forum też by się zdziwiło w takim razie. guayre napisał/a: | Silnik z EVO - a słupek nie jest ten sam? |
No to jeśli słupek i silnik to to samo to sorry ale to jest granie na nie wiedzy kupującego, taki sam słupek ma wersja wolnossąca - ogromna przewaga EVO nad Outlanderem to dół silnika który jest inny i w tym przypadku znacznie lepiej znoszący duże obciażenia. Coś dzwoni ale nie w tym kościele...
guayre napisał/a: | Xenony - nie ma możliwości zaznaczenia 'lampa soczewkowa' |
A to w opisie też nie ma możliwości wpisać ręcznie, że lampa soczewkowa tylko xsenon prawda? Tak to mogą się małe dzieci tłumaczyć.
I zaznaczam guayre, po raz kolejny, że nie mam osobiście nic do Ciebie czy handlujących autami tylko stwierdzam fakty i zwracam Ci uwagę na to co jest nie prawdą bądź półprawdą. Sam widzisz, że na Twoim przykładzie potwierdziłem swoje tezy ale to w porównaniu co do poniektórych opisów wyposażenia czy samego samochodu na aukcjach to i tak pikuś |
_________________ 1% na leczenie i rehabilitację mojego Kubusia http://fundacja-sloneczko...s.php?ida=138/M
Mam japońskie TURBO do tego AWD
Moja historia motoryzacji:
1. Fiat 125p 1.5, 2. Fiat 126p 0.65, 3. Peugeot 106 '92 1.1, 4. Daewoo Leganza '99 2.2 CDX, 5. Ford Fiesta '95 1.3, 6. Nissan Primera '00 1.8 CH
7. Citroen Xsara '98 1.4, 8. Renault Scenic '98 2.0, 9. Renault Grand Scenic II '09 2.0, 10. Ford Mondeo MK II '00 1.8
11. Ford Focus MK2 '07 1.6 TDCi pierwszy w życiu diesel - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=95295
12. Mitsubishi Outlander TURBO "Byczek" - ach... no szkoda i szkoda
13. Audi A6 C5 '03 Avant 3.0 quattro + tiptronic - było jeździło służyło ale nie było tanie
14. 'OBRUT" - nie wyszło a miał być come back
15. Ford Mondeo MK4 2.0 HDI pod kryptonimem TDCI 130/320==>185/413 - przerzucam się na ropniaka
16. Coltolot CJO "Black Sabaton" 1.6
17. OBRUT nr 3 - seria seria seria ... czarna seria
18. Saabik 9-5 '06 Aero 2.3T
[size=i10]19.[/size] https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=108143 Batmobil - O1T 800+HP/1200+NM |
|
|
|
 |
guayre
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-09-2017, 11:10
|
|
|
staszq2 napisał/a: | I zaznaczam guayre, po raz kolejny, że nie mam osobiście nic do Ciebie czy handlujących autami tylko stwierdzam fakty i zwracam Ci uwagę na to co jest nie prawdą bądź półprawdą. Sam widzisz, że na Twoim przykładzie potwierdziłem swoje tezy ale to w porównaniu co do poniektórych opisów wyposażenia czy samego samochodu na aukcjach to i tak pikuś |
Cieszę się, że przynajmniej zaczynamy rozmawiać jak ludzie. Rozumiem, przyjmuję do wiadomości, mea culpa, na przyszłość zwrócę na to baczniejszą uwagę. Rzadko się zdarzają tego typu 'wpadki' w opisach, bo staram się je robić rzetelnie, ale też jest to pierwszy mój Outlander, człowiek się uczy na błędach.
Spróbujcie znaleźć jakąś złą opinię o mnie, czy o moich samochodach. Połowa aut nawet nie trafia na ogłoszenia, bo są przed przyjazdem do PL rezerwowane, przyjeżdżają osoby z forum Accorda, Civica, czy tak jak wczoraj - Laguny i zabierają. Można sobie tam poczytać, czy mijam się z prawdą, czy może jednak opisuję zgodnie z nią.
Nie wychodźcie po prostu z założenia, że ja chcę kogoś oszukać, bo tak nie jest. Sorry 'mkm', ale mam uczulenie na takie wszystkowiedzące osoby. Zawsze przed oględzinami rozmawiam przez tel. próbując przedstawić auto jak najdokładniej. Jak ktoś chce żebym mu coś sprawdził, zrobił zdjęcia jakiegoś elementu itp - robię to, żeby podczas oględzin nic nas nie zaskoczyło. Unikam jak ognia sytuacji, w której ktoś zrobi masę kilometrów, a ja będę musiał świecić oczami. Tak po ludzku byłoby mi głupio. Tyle. Kto chce to uwierzy, kto nie to nie.
Zaproszenie jest aktualne. Pewnie przy okazji sam bym się czegoś nauczył, bo fakt faktem na pewno są tu więksi eksperci od Outlanderów.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 01-09-2017, 12:23
|
|
|
guayre, No i wreszcie zaczynasz pisać jak człowiek. My Ci nie odbieramy chlebka, sprzedawaj i miej klientów, tylko z perspektywy mojej np po obejrzeniu naprawdę wielu egzemplarzy wiem że O1T ma swoje stałe słabe punkty które są w KAŻDEJ sztuce i uwierz mi wystarczą dwa śrubokręty i dwa kluczyki 10 i 13 i sprzedawca robi tak : Ja natomiast wracam do swojej opinii, że jak bazowa cena jest taka jaką dałeś to trzeba wybrzydzać bo jest to nadal seria do której dopiero trzeba włożyć ręce.
W poniedziałek mam transport na galerię kazimierz, chętnie obejrzę z ciekawości. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-09-2017, 13:23
|
|
|
Miałem się nie odzywać, ale jak mnie tak komentujesz to coś napiszę
guayre napisał/a: | bo jest jeszcze zakładane nowe sprzęgło (stoi rozebrane na podnośniku, skrzynia wyjęta - możesz obejrzeć wszystko) |
kurcze, a miał być taki serwisowany i taki w super stanie stanie...
Tu nie potrzeba szklanej kuli ani "fifarafa' - wystarczy odrobinę poznać rynek Outlanderów w Europie, a nie kupować na oślep byle taniej i byle usportowione
Coś Ty mógł dobrego kupić w Szwajcarii jeżeli cena na gotowo w PL nawet się nie zbliża do zadbanych OT w Szwajcarii?
Kupiłeś typowe auto na export - odświeżone wizualnie, na dużej feldze, "do poprawek" - jak widzisz może się okazać troszkę większych niż "uszczelka pod pokrywą".
apropos - podając nazwę komisu (i jeżeli ci faktycznie tak zależy na opinii) nie chwaliłbym się, że wiedzę fachowa na temat jakiegoś modelu czerpie z forów intrnetowych - istnieje coś takiego jak manuale serwisowe - polecam. |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 02-09-2017, 14:29
|
|
|
mkm napisał/a: | Coś Ty mógł dobrego kupić w Szwajcarii jeżeli cena na gotowo w PL nawet się nie zbliża do zadbanych OT w Szwajcarii?
Kupiłeś typowe auto na export |
koszt sprowadzenia OT z Szwajcarii to około 4 tysi,więc szuka się takich aut które są odpowiednio tańsze żeby się zmieścić w średniej półce cenowej u nas w kraju,te z górnej półki cenowej w CH mają zazwyczaj gwarancję i tym się różnią od tych na export i są przeznaczone dla bogatych Szwajcarów którzy i tak ich nie chcą, stoją przez rok i rdzewieją i są przeceniane i jadą do nas za odpowiednią niższą cenę,z resztą ot jest tak mało że się bierze co jest |
|
|
|
 |
guayre
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 15:28
|
|
|
mkm napisał/a: | kurcze, a miał być taki serwisowany i taki w super stanie stanie... |
Bo był i będzie. Rozumiem, że dopracowanie stanu technicznego przed sprzedażą do należytego to minus? Jak auto kupowałem było już wyrejestrowane, więc nie było mowy o normalnej jeździe próbnej, a co za tym idzie - nie było szans na wychwycenie uślizgów po rozgrzaniu. Wyszło w PL jak pojeździłem. Zamiast wciskać komuś kit, zakładam nowe sprzęgło.
mkm napisał/a: | Coś Ty mógł dobrego kupić w Szwajcarii jeżeli cena na gotowo w PL nawet się nie zbliża do zadbanych OT w Szwajcarii?
Kupiłeś typowe auto na export - odświeżone wizualnie, na dużej feldze, "do poprawek" - jak widzisz może się okazać troszkę większych niż "uszczelka pod pokrywą". |
Błagam Cię... Byłeś kiedyś w Szwajcarii? Sprowadzałeś coś? Podzwoniłeś po ogłoszeniach? Oglądałeś tam jakiegoś Outlandera? Wynegocjowałeś jakąś cenę? Nie musisz odpowiadać, to pytania retoryczne. Po tym co piszesz można powiedzieć jedno (bez urazy) - nie masz bladego pojęcia o rynku szwajcarskim.
Poza tym nie widzę nic złego w kupowaniu auta z usterkami mechanicznymi i naprawiania tego w Polsce. W Szwajcarii koszt wymiany sprzęgła, uszczelki pokrywy zaworów, cewki kompresora (a w CH pewnie całego kompresora klimy), kilku elementów zawieszenia to pi razy drzwi ~4 tysiące franków. Daje to coś do myślenia...?
Co do wiedzy z for i manuali - ja nie naprawiam tych samochodów, są od tego serwisy, a swoją wiedzę czerpię z różnych źródeł.
radek79 napisał/a: |
koszt sprowadzenia OT z Szwajcarii to około 4 tysi,więc szuka się takich aut które są odpowiednio tańsze żeby się zmieścić w średniej półce cenowej u nas w kraju,te z górnej półki cenowej w CH mają zazwyczaj gwarancję i tym się różnią od tych na export i są przeznaczone dla bogatych Szwajcarów którzy i tak ich nie chcą, stoją przez rok i rdzewieją i są przeceniane i jadą do nas za odpowiednią niższą cenę,z resztą ot jest tak mało że się bierze co jest |
W powyższym jest sporo racji, ale jeśli kupujesz na placu. Zakupy od prywatnych osób to inna para kaloszy. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 15:32
|
|
|
guayre napisał/a: |
Bo był i będzie. Rozumiem, że dopracowanie stanu technicznego przed sprzedażą do należytego to minus? |
aaa będzie.... no to chyba ci się coś pomyliło.
Jako profesjonalista, najpierw doprowadzasz auto do stanu "dopracowanego", a potem go sprzedajesz... ale co ja tam wiem...
Produkuj się produkuj
[ Dodano: 02-09-2017, 15:34 ]
guayre napisał/a: | nie było szans na wychwycenie uślizgów po rozgrzaniu. |
Nie wiem czy ty kpisz czy jaja sobie robisz... |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 02-09-2017, 15:36
|
|
|
guayre napisał/a: |
radek79 napisał/a:
koszt sprowadzenia OT z Szwajcarii to około 4 tysi,więc szuka się takich aut które są odpowiednio tańsze żeby się zmieścić w średniej półce cenowej u nas w kraju,te z górnej półki cenowej w CH mają zazwyczaj gwarancję i tym się różnią od tych na export i są przeznaczone dla bogatych Szwajcarów którzy i tak ich nie chcą, stoją przez rok i rdzewieją i są przeceniane i jadą do nas za odpowiednią niższą cenę,z resztą ot jest tak mało że się bierze co jest
W powyższym jest sporo racji, ale jeśli kupujesz na placu. Zakupy od prywatnych osób to inna para kaloszy. |
na 5 aut jeden się trafia z prywatnych rąk, nie zawsze jest to rarytas,fakt że na pewno jest taniej |
|
|
|
 |
guayre
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 20:30
|
|
|
mkm napisał/a: | guayre napisał/a: |
Bo był i będzie. Rozumiem, że dopracowanie stanu technicznego przed sprzedażą do należytego to minus? |
aaa będzie.... no to chyba ci się coś pomyliło.
Jako profesjonalista, najpierw doprowadzasz auto do stanu "dopracowanego", a potem go sprzedajesz... ale co ja tam wiem...
Produkuj się produkuj
[ Dodano: 02-09-2017, 15:34 ]
guayre napisał/a: | nie było szans na wychwycenie uślizgów po rozgrzaniu. |
Nie wiem czy ty kpisz czy jaja sobie robisz... |
Co do pierwszego - nie chce mi się juz nawet z tobą dyskutować i tlumaczyc. Żadne z moich działań nie zaprzeczyło twojej definicji profesjonalizmu, bo nikomu bym auta w takim stanie nie sprzedał. Choć masz rację, pospieszyłem się z wystawieniem. Chciałem zdążyć przed narodzinami syna. Tak czy siak widzę, że masz mentalność typowego polskiego Janusza, ekspert w każdej dziedzinie, przyswajalność nowych informacji i umiejętność logicznego myślenia na poziomie piaskownicy. Tylko twoje zdanie jest właściwe i prawdziwe. Nie ma żadnych innych możliwości. Albo jak to mówią, twoje zdanie jest twojsze niż mojsze. Postawiłeś sobie za sprawę honoru udowodnienie 'twojszości', trudno, jakoś to przeżyję.
Co do drugiego - wytłumacz mi proszę Alfo i Omego w jaki sposób miałem sprawdzić czy sprzęgło ma uślizgi na parkingu, robiąc 2 metry w przód i w tył, hm?
Radek79 - bywa tak, że jedno na dziesięć, a bywa i tak, że wpada 4 na 4. Nie ma reguły. Dlatego czasem robi się 3000 km w 4 dni, czasem załatwi wszystko w dwa, a później siedzi i nudzi czekajac na samolot. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 20:45
|
|
|
guayre napisał/a: | Chciałem zdążyć przed narodzinami syna. |
Dobrze, że nie przed wyjazdem za granicę
i ty masz czelność pisać coś o Januszach.
[ Dodano: 02-09-2017, 20:51 ]
Panowie, nie musicie mi przypominać, że działalność komercyjna=ban
guayre, wyleci, ale ponieważ między innymi to ja ciągnę wymianę postów, więc jeszcze nie teraz. |
|
|
|
 |
guayre
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 20:52
|
|
|
Tak myślałem, zero sensownej odpowiedzi, edit się jak zwykle do byle czego.:) Przynajmniej wiadomo skąd te twoje trylion postów na forum.
Edit: Wulgaryzm wykropkowany nadal jest wulgaryzmem.
[ Dodano: 02-09-2017, 20:54 ]
A teraz to już poleciałes po bandzie po całości. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 02-09-2017, 20:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 20:55
|
|
|
A co tu odpowiadać jak kręcisz tak, że ręce opadają. |
|
|
|
 |
guayre
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 21:03
|
|
|
Wskaż mi choć jedno kretactwo, JEDNO.
Niestety nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo się mylisz, chciałbym się do czegoś przyznać, ale nie za bardzo mam do czego. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2017, 21:07
|
|
|
Rocznik, stan techniczny (sprzęgło), miejscowość (bo wiemy, że nie Kraków) miało być jedno - masz trzy. |
|
|
|
 |
|
|