Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bizi78
06-10-2017, 20:31
Tylko o Mitsubishi Space Star II (2014-.......)
Autor Wiadomość
Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2019, 19:55   

wawik napisał/a:
Do tokyo nie dotarłem, ale nawet w pobliskim serwisie mitsubishi nie udało przestawić licznika na kilometry, ani uaktywnić navi na wersję UE.

Tokyo ma większą wiedzę od przeciętnego speca w ASO :wink: .

wawik 
Forumowicz

Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
Wysłany: 10-10-2019, 20:40   

Dzięki, trzeba będzie jednak do tokyo podjechać, ale to dopiero wiosną. Nie wiem czy 50 km. w jedna stronę i to jeszcze o tej porze roku ma sens?

lech55 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Wysłany: 24-10-2019, 21:08   

Jeśli chodzi o nawigację - to powstają cały czas nowe odcinki dróg i wgranie starych danych mija się z celem. Można wgrać do smartfona aktualną bazę z możliwością aktualizacji lub korzystać z map google.

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2019, 07:25   

Poprzednio napisałem
ale nawet w pobliskim serwisie mitsubishi nie udało przestawić licznika na kilometry, ani uaktywnić navi na wersję UE
Rozszerzę troszeczkę to spostrzeżenie. Nie chodzi mi o nawigację, bo navi mam na innych nośnikach, ale i o cały panel wyświetlacza. Z tego wyświetlacza mogę korzystać z radia i telefonu. Reszta bajerów na terenie UE jest niedostępna.

lech55 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2019, 10:16   

Radzę wymienić panel na europejski, a może na zwykłe radio kupione na "aledrogo" i po kłopocie. :D

wawik 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2019, 11:04   

Przerabiał ktoś taki panel z USA na EU?

[ Dodano: 31-10-2019, 20:23 ]
lech55 napisał/a:
Radzę wymienić panel na europejski, a może na zwykłe radio kupione na "aledrogo" i po kłopocie. :D

Lechu, na radiu mi tak bardzo nie zależy, ale jak by co to na przeprogramowaniu wyświetlacza takiego jak w tym linku. Usa na EU.
https://www.youtube.com/watch?v=A4VICLvG7nA

lech55 
Forumowicz

Wysłany: 07-11-2019, 21:29   

wawik napisał/a:

Lechu, na radiu mi tak bardzo nie zależy, ale jak by co to na przeprogramowaniu wyświetlacza takiego jak w tym linku. Usa na EU.
https://www.youtube.com/watch?v=A4VICLvG7nA

Chyba trzeba odpłynąć 2000zl na coś takiego https://allegro.pl/oferta/nawigacja-mitsubishi-asx-outlander-octacore-4gbram-8282993118

virgin71 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.0 '19
Wysłany: 30-06-2020, 00:27   

Odkopię trochę temat. Czytam i nie dowierzam. Jedni narzekają, że SS ma moc dopiero przy wysokich obrotach, inni, że dużo pali. Jeździliście wcześniej japończykami? Ja zmieniłem Carismę 2001 na SpaceStara 1.0 2019.

Jak ja jeździłem Carismą 1.6, to spalanie miałem 7,6. Żona jechała na średniej 11. Jeździmy po dużym mieście, najbardziej zakorkowanym, zaraz po stolicy (ja jeżdżę... "dynamicznie", ona... "zachowawczo"). Teraz mamy SS i mi robi średnią 4,9 w mieście i 3,9 w trasie (przy średniej prędkości 90 km/h). Najoszczędniej jest zawsze nieco powyżej 3 tys. obrotów.

Nie ma najoszczędniejszej prędkości. To zależy od biegu na którym jadę. Ważne, żeby operować w zakresie 2 - 3,5 tys. obrotów. Ja wiem, świeci się strzałka, że to nie jest jazda ekonomiczna, ale to są jakieś unijne zalecenia (te wyimaginowane strzałki - przeczytajcie w instrukcji!).

Auto jest nieekonomiczne (ok. 6 litrów) przy jeździe 140 km/h, ale wtedy też jest już głośne, przy ok. 4 - 4,5 tys. obrotów. Pamiętajmy, że jest to miejski kompakt, a nie auto na trasę, autostradą.

Przed zakupem, jeździłem jazdy próbne przeróżnymi kompaktami i SS prowadzi się najlepiej, chociaż najładniejsza jest Yariska (cenowo powinienem bardziej Aygo testować, ale jest niewygodna w środku). Niby każdy chwali swoje, ale moim zdaniem, wybór SS w tym segmencie aut, jest naprawdę dobry.

Przypomnę, że trzeba czytać instrukcję lub po prostu mieć jakieś doświadczenie w jeździe japońcami. Niestety świeżo po kursie na prawko, to auto będzie powolne i dużo spali (instruktorzy nakazują jazdę w zakresie 1-2 tys., co jest zaprzeczeniem informacji z instrukcji do auta).

8)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 02-07-2020, 16:25   

virgin71 napisał/a:
przeróżnymi kompaktami i SS prowadzi się najlepiej
Kompakt? :shock:
virgin71 napisał/a:
Teraz mamy SS i mi robi średnią 4,9 w mieście i 3,9 w trasie (przy średniej prędkości 90 km/h).
Takiego spalania to nawet producent nie przewidział w swoich optymistycznych zestawieniach danych technicznych.
virgin71 napisał/a:
Jeździliście wcześniej japończykami? Ja zmieniłem Carismę
Carisma z Japonią to miała niewiele wspólnego, podobnie jak teraz SS.

lech55 
Forumowicz

Wysłany: 03-07-2020, 19:41   

Malkontent jak zawsze!

sla napisał/a:
virgin71 napisał/a:
przeróżnymi kompaktami i SS prowadzi się najlepiej
Kompakt? :shock:
virgin71 napisał/a:
Teraz mamy SS i mi robi średnią 4,9 w mieście i 3,9 w trasie (przy średniej prędkości 90 km/h).
Takiego spalania to nawet producent nie przewidział w swoich optymistycznych zestawieniach danych technicznych.
virgin71 napisał/a:
Jeździliście wcześniej japończykami? Ja zmieniłem Carismę
Carisma z Japonią to miała niewiele wspólnego, podobnie jak teraz SS.

Odpowiedz do tematu