Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań do posiadaczy crossera/outlanderów/4007
Autor Wiadomość
radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2017, 21:41   

z0neee napisał/a:
W ori navi moża w jakiś sposób wgrywać mp3 na dysk twardy??

oficjalnie nie można,ale da radę w grać mp3 tylko trzeba wyjąć dysk z auta,kupić specjalne złącze z podpieńciem pod kompa i wrzucić na dysk
można też mieć polskie meni i najnowsze mapy ale to oczywiście nie za darmo

z0neee 
Nowy Forumowicz

Auto: leon axr
Wysłany: 23-12-2017, 22:20   

radzik1 napisał/a:
Widzę że kolega idzie na łatwiznę pisałem ci że nie idzie podłączyć usb nawet nie raczyłeś przeczytać ze zrozumieniem, koledzy na początku posta mieli racje.

Jezu... poważnie?

....

radek79,

Jaki to dokładnie kabel? Jest możliwość wgrania map i języka PL "u Ciebie"? :)

[ Dodano: 23-12-2017, 22:20 ]
złącze*

radek79 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-12-2017, 22:28   

ja tego nie robię ale wszystko zostało przetestowane na moim c crosie,jak by co to pisz na pw

z0neee 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-12-2017, 23:09   

ok, dzięki wielkie

takie cóś mnie zainteresowało:

https://www.youtube.com/watch?v=3H0FCdKGdOE

android w mmcsie? :O

enea 
Forumowicz

Auto: focus
Wysłany: 24-12-2017, 13:19   

Czemu nikt nie wspomina ojakze fajnym dpfie w tym aucie ?

EDIT:
Można użyć bardziej wyszukanych określeń.
Ostatnio zmieniony przez Bzyk_R1 25-12-2017, 14:46, w całości zmieniany 1 raz  

radek79 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-12-2017, 14:14   

bo u nas jest filtr FAP,po za uzupełnieniem płynu raz na 5 lat nie sprawia żadnych problemów,

Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Wysłany: 25-12-2017, 13:48   

radek79 napisał/a:
bo u nas jest filtr FAP,po za uzupełnieniem płynu raz na 5 lat nie sprawia żadnych problemów,

Dokładnie...ja mam Outka 2,2 od prawie 6 lat i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów...

z0neee 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-12-2017, 16:47   

Aleksander1965,
Zadowolony jesteś z tego autka? Kupiłbyś go ponownie? z jakim przebiegiem kupiłeś, a ile tera masz nalatane? Robiłeś coś konkretnego przy nim?

Aleksander1965 
Forumowicz

Wysłany: 25-12-2017, 17:48   

z0neee napisał/a:
Aleksander1965,
Zadowolony jesteś z tego autka? Kupiłbyś go ponownie? z jakim przebiegiem kupiłeś, a ile tera masz nalatane? Robiłeś coś konkretnego przy nim?

Hmmm prawdopodobnie dałbym sobie na ten moment spokój z jakimkolwiek samochodem.Mojego kupiłem z przebiegiem 115000km obecnie ma prawie 150000.Pytanie co kto lubi.Ja tego samochodu nie kupiłbym ponownie.Przerost formy nad treścią.Najgorsze jest to,że mechanicy niestety więcej potrafią przy nim popsuć niż naprawić.Brak wiedzy na temat tego silnika i podstawowych podzespołów.Sam silnik jeśli jest wszystko ok pięknie zabiera ten pojazd jest żwawy i i elastyczny na każdym biegu. Natomiast z perspektywy użytkowania prawie 6 lat stwierdzam,że nie jest wart zakupu.Może to tylko mój przypadek...trudno powiedzieć.Troszkę się tego namnożyło a zaznaczam,że pojazd jest używany jedynie na wyjazdy wycieczkowo turystyczne.Uważam,że producent przewidział ten pojazd na parę lat użytkowania i przebieg ok 200 000 km później zaczynają się kosztowne lub nagminne naprawy które potrafią wytrącić człowieka z równowagi.Zaczynając od zawieszenia które w okresie zimowym trzeszczy jak stara wersala a wymiany poszczególnych podzespołów zawieszenia pomaga jedynie na rok skończywszy na brzęczącym dolocie lub częstych brzęczeniach dochodzących nie wiadomo skąd tak samo szybko zaczynających sie jak i kończących.Wiem,że nie ma super samochodów i na początku zakupu nowego zawsze są westchnienie i łała ale z perspektywy dłuższego użytkowania ten pojazd potrafi wymusić na użytkowniku zażywanie relanium.Zaznaczam,że jest to tylko moja opinia i dotyczy tylko i wyłącznie mojego pojazdu na którym nie oszczędzam i jesli dochodzi do jakiejkolwiek wymiany to stosuje części oryginalne nowe i nie żałuje na ich wymianę. Nadto jak zauważyłeś jest ogromna utrata wartości na tych samochodach.Mój w pełnej najwyższej opcji wyposażenia kosztował jeszcze w 2008 roku pona grubo 150 000 zeta obecnie może 30 000 w przypadku Outka z silnikiem 2,0 litra utrata wartości jest jeszcze większa..Jak sądzisz dlaczego?To samo dotyczy Peugeota 4007 czy Citroena.

z0neee 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-12-2017, 18:03   

ale generalnie nie wsadziłeś w niego wiele piniędzy? :p 150 tys to nie raczej niewiele jeśli chodzi o 2.2 hdi, czy się mylę?

Robiłeś coś z silnikiem, turbiną, sprzęgłem itd? Z kosztownych rzeczy to co robiłeś?

Te co chce kupić ma właśnie 105 tysiaków przejechane.

Ile realnie Ci pali to auto? Średnia spalania

[ Dodano: 25-12-2017, 18:05 ]
2.0 tdi to wiadomo, tak samo jak passaty i audi b6 każdy się boi tych silników i dlatego tak spadają na wartości.

Aleksander1965 
Forumowicz

Wysłany: 25-12-2017, 18:06   

z0neee napisał/a:
ale generalnie nie wsadziłeś w niego wiele piniędzy? :p 150 tys to nie raczej niewiele jeśli chodzi o 2.2 hdi, czy się mylę?

Robiłeś coś z silnikiem, turbiną, sprzęgłem itd? Z kosztownych rzeczy to co robiłeś?

Te co chce kupić ma właśnie 105 tysiaków przejechane.

Ile realnie Ci pali to auto? Średnia spalania

Hmmmm wielokrotnie zmieniałem tarcze hamulcowe oczywiście reklamacje,czas i ponownie reklamacje dopiero po kilku niepowodzenia odpowiednie dobranie zestawu i to po własnych obserwacjach.Dwu mas już powoli słychać.Turbina ok średnie spalanie latem 7,5 litra

z0neee 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-12-2017, 18:25   

Tarcze to raczej nie wina auta. Wiadomo, że kupuję się zimmermanny ;p

Generalnie nic przy nim nie robiłeś z kosztownych rzeczy.

Kupię citroena, najwyżej go pogodnie dalej jak mi się nie spodoba lub mojej żonie bo to Ona w 80% procentach użytkuje auto :)

btw. jaki zestaw tarcz kupiłeś pierwotnie i na jakiś jeździsz aktualnie?

Aleksander1965 
Forumowicz

Wysłany: 25-12-2017, 18:42   

z0neee napisał/a:
Tarcze to raczej nie wina auta. Wiadomo, że kupuję się zimmermanny ;p

Generalnie nic przy nim nie robiłeś z kosztownych rzeczy.

Kupię citroena, najwyżej go pogodnie dalej jak mi się nie spodoba lub mojej żonie bo to Ona w 80% procentach użytkuje auto :)

btw. jaki zestaw tarcz kupiłeś pierwotnie i na jakiś jeździsz aktualnie?

Obecnie klocki TRW a tarcze Fremax dopiero ten zestaw jakoś daje rade inne odpadła.

ziulas 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt RalliArt
Wysłany: 14-01-2018, 12:47   

Witam serdecznie

Potrzebuję pomocy technicznej

Mam Colta 1.5T i chciałbym założyć filtr stożkowy, jednak gniazdo montażu przepływomierza jest wbudowane w obudowę filtra powietrza. Kolega mi podpowiedział że Outlanderze 2.4 jest ten sam przepływomierz w dodatku z obudowy wychodzi kawałek rurki zanim jest zamontowany przepływomierz. Można go odciąć przy samej obudowie i wtedy mam elegancki adapter.

Czy ktoś z posiadaczy takiego egzemplarza mógłby zmierzyć średnice rrury wychodzącej z obudowy na zewnątrz oraz wewnątrz , głębokość montażową przepływomierza czyli długość przepływomierza?
Był bym bardzo wdzięczny.

Odpowiedz do tematu