|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 05-04-2006, 16:24 |
jaki wybrać ?? |
Autor |
Wiadomość |
perver [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2005, 14:01
|
|
|
hmm........Panowie....... A nie lepiej dołozyc pare groszy i kupic juz CA0???
Cena nie wiele wiekasza a wydaje mi sie ze auto lepsze....nie obrazajac posiadaczy poprzednika:) Przeciez 1.6 mozna kupic juz za ok 5-6 tyś jak dobrze poszukac.....
Moze sie myle,ale ja wolalbym CA0,tylko,ze ja patrze przez pryzmat CA0 GTI ktorego mam na wyposazeniu:) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-11-2005, 14:52
|
|
|
Może i tak ale on jest taki brzydki... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 17-11-2005, 14:55
|
|
|
perver napisał/a: | hmm........Panowie....... A nie lepiej dołozyc pare groszy i kupic juz CA0???
|
to już lepiej BMW |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2005, 14:56
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Może i tak ale on jest taki brzydki... |
Ze niby jaki CA0 jest sliiiiiczny
Naturalnie nie umniejsza to urody C50 |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2005, 15:20
|
|
|
Cytat: | Może i tak ale on jest taki brzydki... |
kazdy ma inny gust
[ Dodano: Czw Lis 17, 2005 3:21 pm ]
tomusn napisał/a: | to już lepiej BMW Very Happy Very Happy Very Happy |
Ta 1.6 albo 1.8 |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2005, 17:07
|
|
|
a jeszcze mam takiw pytanie, ile kosztuje przerejstrowanie samochodu z poprzedniego własciciela na siebie?? i czy da rade za 3-4 tys. dorwac colta w dosyc dbrym stanie ?? poniewaz strasznie sie napaliłem na ten samochód przypomne jeszcze ze chodzi mi o colta produkowanego w latach 1988-1992 |
|
|
|
 |
piorek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2005, 17:14
|
|
|
Citizen da rade! Szukaj w necie nawet za 2tys mozna kupic do malych remontow |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2005, 21:28
|
|
|
Swojego C50 sprowadzilem z niemiec. Dalem za niego 400 + okolo 120 tablice wywozowe, co w sumie daje 520, czyli na dzien dzisiejszy okolo 2100zł, co nie jest kwotą wysoką. Do tego doszla akcyza 100zł, skarbowka 160zł i rejestracja 700zł. Skonczylo sie na 3000zł za auto w bdb stanie!!! Fakt faktem, ze najbiedniejsza wersja "golasa", ale to juz bylo OC na mnie (20 lat) wyliczyli na 950zł. Gdyby nie LPG, audio, alarmy, bajery, szyba przednia to byloby super a nie 7500zl... ALE CO MAM, TO MOJE
Polecam C50, 1.5
PS
Jesli faktycznie chcesz autko na 2 lata to wez 1.3 z gaznikiem, zamontuj LPG bo taniej niz na wtrysk i jezdzij na zbiorniku za 80zł ~370km Jak sie za te dwa lata auto skonczy to kupisz nowe Ja juz sie rozgladam.... |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2005, 12:36
|
|
|
Kompletne sprzeglo do Galanta jakies dwa lata temu kosztowalo okolo 700zł. Jak dobrze poszukasz to wymienisz sama okladzine sprzegla za 30zł. Pamietaj jednak, ze nie zrobisz tego przed domem! Kanał to minimum! |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2005, 12:42
|
|
|
bartek_nkm napisał/a: | Pamietaj jednak, ze nie zrobisz tego przed domem! Kanał to minimum! |
Kanal jest bardzo przydatny ale da sie wymienic kpl - docisk, tarcza i lozysko przed domem
tzn jesli masz odpowiednio spore miejsce to zabezpieczajac auto koziolkami itp mozna to
zrobic chociaz wymaga sporej dozy samozaparcia
zorientuj sie ile kosztuje sprzeglo u JAPANEZE - ja u niego kupowalem ze spora przebitka naprawde
dobre (dobrej jakosci) czesci - kpl Daikin/Exedy za mniej jak 500zl. do colta cena moze byc
inna - kto pyta nie bladzi.
powodzenia! |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 18-11-2005, 13:22
|
|
|
E tam - wpuszczasz kolege w kanal..... bez kanalu wymienilem:
- 3 silniki (z pelnym osprzetem, elektronika, klima itp.)
- 2 sprzegla
- kilka rozrzadow
dodam, ze podnosnika tez nie mam, bo garaz, ktorym dysponuje ma 215 cm wysokosci, a swapy robilem przed garazem (bo do garazu widlak nie miescil sie).
Wracajac do kosztow:
- rejestracja auta przywiezionego wraz z oplatami to ok. 1500 zl, jezeli ma polskie blachy - ok. 150
- OC (odpada, jezeli ma polskie blachy)
- paski, plyny, przeglad "0" - ok. 1000 zl - zawsze cos wylizie do zrobienia
- sprzeglo ok. 500 czesci + wymiana |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-11-2005, 13:46
|
|
|
Obejrzyj dokładnie, bo być może to nie problem ze sprzęgłem, lecz z pompką/płynem itd. Ew. - jeśli to na pewno sprzęgło - to zastanowiłbym się nad resztą tego auta: jak mocno trzeba go używać by całkowicie zabić sprzęgło. No chyba, że ma już tak spory przebieg, że zmarło ze starości. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2005, 17:28
|
|
|
Bartek napisał/a: | E tam - wpuszczasz kolege w kanal..... bez kanalu wymienilem:
- 3 silniki (z pelnym osprzetem, elektronika, klima itp.)
- 2 sprzegla
- kilka rozrzadow |
He he, ale Ty to chyba jestes mechanikiem, a nie kims kto nie ma o tym pojecia
Z rozrzadem tez dalbym sobie rade gdyby nie ta [ްŤť≤≥ł˛˝] sruba na wale...
Powodzenia w poszukiwanich |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 18-11-2005, 17:43
|
|
|
bartek_nkm napisał/a: |
Ty to chyba jestes mechanikiem...
|
Nic z tych rzeczy - mechanike traktuje 100% hobbystycznie
bartek_nkm napisał/a: |
[Ž��°Ťť≤≥ł˛˝] sruba na wale... |
Tiaaaa w manualu jeszcze da sie z nia walczyc, gorzej jest w automacie, ale.........klucz udarowy czyni cuda (niestety musi byc przyzwoity, nie zabawka z Allegro za 200 zl - taki tez mam i nie polecam) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
|
|