Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ocena wprawnego oka - Lancer 1.6/1.8
Autor Wiadomość
Roguuu95 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-09-2019, 18:13   

AAA Auto, nie polecam. Kłamią gdzie mogą by tylko sprzedać auto, pisze tam że gwarancja itd, ale jak po miesiącu Ci padnie coś droższego to nagle tego niema w umowie i sam musisz dokładać. Nie jedna już taka sytuacja była. Znajomy chciał obejrzeć auto, pojechał na miejsce komisu, powiedzieli że muszą go przywieść bo niema go tutaj jednak, jak przyjechali to jednak zrezygnował z kupna, a oni że należy się 100zł za przywiezienie auta by mógł oglądnąć, po długiej kłótni w końcu odjechał, ale jak widać wszędzie chcą zarobić, trzymaj się od tego komisu z daleka, przekręt za przekrętem.

joseba 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 '14
Wysłany: 10-09-2019, 18:59   

Roguuu95 napisał/a:
AAA Auto, nie polecam. Kłamią gdzie mogą by tylko sprzedać auto, pisze tam że gwarancja itd, ale jak po miesiącu Ci padnie coś droższego to nagle tego niema w umowie i sam musisz dokładać. Nie jedna już taka sytuacja była. Znajomy chciał obejrzeć auto, pojechał na miejsce komisu, powiedzieli że muszą go przywieść bo niema go tutaj jednak, jak przyjechali to jednak zrezygnował z kupna, a oni że należy się 100zł za przywiezienie auta by mógł oglądnąć, po długiej kłótni w końcu odjechał, ale jak widać wszędzie chcą zarobić, trzymaj się od tego komisu z daleka, przekręt za przekrętem.

coś w tym jest, dla nich klient to nie potencjalny nabywca, a już właściwie właściciel oglądanego pojazdu. chcieli bym wyjechał tego samego dnia samochodem, a gdzie ktoś nie dał rady przekonać mnie, to wysyłali po kogoś innego, aż ostatecznie dyrektora przywołali, który wygłosił płomienne przemówienie i zaoferował rabatu 1,5k zł. nie zająknęli się nawet o 1k zł opłacie dodatkowej za sprawdzenie samochodu przed zakupem, a o czym w sieci pełno jest na ten temat. przy okazji tej opłaty, był w recepcji też starszy pan, który chciał sprzedać im pojazd, to również wycenili skupowany samochód potrącając o tę kwotę sprawdzenia. zatem kasują za tę samą czynność 2x...
pojechałem tam, bo miałem blisko, a chciałem się przyjrzeć ogólnie Lancerowi, a nie danemu egzemplarzowi. o gwarancji również słyszałem, że jest to pic na wodę i nie ma co przywiązywać do tego uwagi.
muszę przyznać, ze zdjęcia tego modelu wyglądają teraz nieco zachęcająco, ale cieszę się, że widziałem go jeszcze przed czyszczeniem, bo by mnie kusiło. poza tym, zakup w komisie/od handlarza jest również dla mnie ostatecznością

[ Dodano: 24-10-2019, 19:36 ]
czas już mnie bardzo nagli, a to nie jest dobry doradca
w ciągu miesiąca muszę ogarnąć Lancera, w przeciwnym razie w grę jeszcze wchodzi Tipo SW, ale to jest ostateczność

ostatnio zainteresowała mnie niniejsza oferta, tak wiem, zdjęć niewiele, jutro postaram zdobyć się więcej
standardowo prosić będę Was o przysłowiowe rzucenie okiem na ten egzemplarz

zastanawiający dla mnie jest rdzawy zaciek spod ramki (aluminiowego?) grilla, niby biały kolor, to bardziej widoczne, ale czy jest to powszechne zjawisko?
zawsze mnie zastanawia w jasnej kolorystyce lakieru, dlaczego tak bardzo rzuca się w oczy różnica odcieni pod tylnym reflektorem a tylnymi drzwiami. jak mam rozumieć jest to tylko różnica materiału plastik-blacha, czy coś jest na rzeczy?
o Sprzedającym wiem tylko tyle, że zajmuje się wieloma rzeczami, tzn. działał w IT, ma gastronomie, ale od 2-3 lat również jest handlarzem, na OLX znalazłem ofertę sprzedaży innych samochodów, więc nie wiem, czy jest on z własnego biznesu, jako że na pojazd wystawia FV

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 27-10-2019, 13:40   

Z tej ramki nie powinna "wypływać" rdza, bo tam nie ma tam za bardzo co rdzewieć... Może przed sprzedażą został potraktowany mocniejszą chemią i wypłukało coś ze szpar (w każdym razie warto się tym zainteresować). Ze zdjęć wydaje się ok, możliwe że inny odcień zderzaka jest winą aparatu, na żywo nie powinno aż tak tego widać. Przy czym zderzak z tyłu ma kilka rys. Ewentualnie jeszcze zapytaj czy auto jest bezkolizyjne (co jest czymś innym, niż bezwypadkowe) ;)

joseba 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 '14
Wysłany: 17-11-2019, 18:29   

prawdopodobnie ostatni raz zawracam Wam gitary... nareszcie!
standardowo, czy są jakieś uwagi?
cisnę z samochodem na ścieżkę diagnostyczną/sprawdzenie przed zakupem do ASO, gdzie samochód został zakupiony oraz serwisowany, przy okazji wyciągnąć historię serwisową
czy serwisantowi napomknąć, by zwrócił na coś szczególną uwagę?
z innej beczki, czy taki przegląd kwalifikuje się już do odhaczenia corocznych przeglądów w ASO?

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 17-11-2019, 19:12   

joseba napisał/a:
czy taki przegląd kwalifikuje się już do odhaczenia corocznych przeglądów w ASO?
To nie jest przegląd tylko ocena stanu technicznego pojazdu.

Odpowiedz do tematu