Jak jeździcie |
Autor |
Wiadomość |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-01-2020, 16:45
|
|
|
jacekk napisał/a: |
W Oulanderze są dwie średnie. Automatyczna się zeruje po 4 godzinach postoju. Natomiast druga średnia może być skasowana ręcznie, ale trudno się do niej dostać (na postoju z zaciągniętym ręcznym) a przy pierwszej okazji i tak się przełączy na automatyczną. |
Dwie? To jest chyba właśnie ta sama, która samoczynnie przełącza się w tryb automatyczny. Tylko Tokyo może to przestawić na stałe |
|
|
|
 |
jacekk
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D AT
|
Wysłany: 31-01-2020, 18:05
|
|
|
Jest średnia A, która się pokazuje domyślnie i kasuje chyba po 4 godzinach postoju.
Druga średnia M, którą można przełączyć w menu na wyświetlaczu (czyli bieg P + hamulec ręczny by w ogóle do tego menu można było wejść). Ta średnia jest inna niż A i sama się nie kasuje. Trzeba przytrzymać przycisk menu by skasować. Problem z M jest tylko taki, że po wyłączeniu zapłonu wraca do pokazywania średniej A. |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2020, 20:48
|
|
|
Przepraszam, masz całkowitą rację. Ja rozumiałem, że można przestawić średnią żeby się kasowała automatycznie albo manualnie, ale i tak zawsze wracało na automatycznie. Sprawdziłem i mam średnią z M Niekasowana od nigdy Pokazuje 8.8l. |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 03-02-2020, 16:16
|
|
|
dannyboy napisał/a: | Dzięki wielkie!
[ Dodano: 29-01-2020, 11:39 ]
spirosun napisał/a: | Jak sobie ustawisz tak bedzie na wieki, nie wiem jak jest w najnowszym modelu ale u mnie jest ECO, AUTO i LOCK.
Jest jeszcze tryb ECO na konsoli centralnej ale on zamula auto wiec nie polecam. |
Hej. A powiedz mi, czy to normalne, że gdy włączam sobie tryb 4WD ECO to po ponownym uruchomieniu silnika przełącza mi się na AUTO?
Można to jakoś ustawićtak żeby było cały czas na 4WD ECO? |
Wg mnie nie ale może cos zmienili, ja mam z 2014 roku i jak ustawisz na eco to jest zawsze eco.
Co do butowania auta to też nie polecam, skrzynie cvt i łańcuch zdecydowanie tego nie lubi |
|
|
|
 |
dannyboy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 03-02-2020, 17:04
|
|
|
Cześć wszystkim ponownie. Wasze wszystkie wypowiedzi przekonały mnie do tego żeby nic nie majstrować przy mocy samochodu. I tak nigdy nie planowałem robić tego samemu a z obecnych osiągów jestem zadowolony.
Dzięki za info o roczniku 2014 i trybie ECO (niewyłączającym się). Muszę to sprawdzić w takim razie w AutoGT lub gdzieś. Albo to wada techniczna albo faktycznie coś zmienili od tamtej pory. |
|
|
|
 |
PAW99
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2019
|
Wysłany: 06-05-2020, 22:43
|
|
|
Witam wszystkich ustawiałem sobie 4WD ECO a po ponownym uruchomieniu silnika wraca na AUTO można to jakoś przestawić? żeby zawsze było 4WD ECO? |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-05-2020, 23:46
|
|
|
Jak wbijesz Eco na desce tam pod radiem . To zawsze po odpaleniu będzie chodził na Eco. |
|
 |
PAW99
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2019
|
Wysłany: 07-05-2020, 21:31
|
|
|
Brodzins napisał/a: | Jak wbijesz Eco na desce tam pod radiem . To zawsze po odpaleniu będzie chodził na Eco. |
Tak wiem ale tego przycisku ECO na konsoli środkowej pod radiem nie chce używać zamula auto. Chciałem tylko przestawić napęd z 4WD Auto na eco. Ale po każdym wyłączaniu silnika wraca z powrotem na Auto. Wie ktoś jak to ustawić na stałe ? |
|
|
|
 |
dannyboy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 11-05-2020, 07:57
|
|
|
Brodzins napisał/a: | Jak wbijesz Eco na desce tam pod radiem . To zawsze po odpaleniu będzie chodził na Eco. |
Niestety tak się nie dzieje. Ustawia się co prawda ECO, ale 4WD już nie. I tak trzeba kliknąć 4WD (okrągły przycisk) dwa razy żeby przejść w full eco. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-05-2020, 08:53
|
|
|
Nie no moment, mam Eco na desce, wbijam Eco guzikiem od napędu.
Gasze auto, odpalam i dalej mam wszystko na Eco. Nie wraca do auto po odpaleniu. |
|
 |
rajan
Forumowicz
|
Wysłany: 11-05-2020, 10:14
|
|
|
U mnie też zostaje ostatnie ustawienie napędu. Nawet kiedyś mi chyba dziecko przełączyło na LOCK i też tak przez chwilę auto po asfalcie jeździło. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-05-2020, 10:45
|
|
|
rajan napisał/a: | Nawet kiedyś mi chyba dziecko przełączyło na LOCK i też tak przez chwilę auto po asfalcie jeździło. |
moje też takie zdolne... zauważyłem to przez przypadek.
Dziś wyłączę ECO na desce i zobaczę co się dzieje z ustawieniami napędu.
Dobra, u mnie zapamiętuje ostatni wybór.
Gasze na Eco, i ponownie też na Eco odpalam. Bez wciskania guzika. |
|
 |
LysyG
Forumowicz
Auto: Outlander 2020, 2,0 4WD
|
Wysłany: 13-05-2020, 12:16
|
|
|
W moim MY2020 napędy po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wracają na auto. Zielony guzik Eco po zgaszeniu i odpaleniu zostaje. |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
Wysłany: 13-05-2020, 17:09
|
|
|
U mnie (MY2014) nic się samo nie zmienia, czy mam ECO wciśnięte, czy nie. W taki sposób właśnie dzieciaki mi LOCK załączyły - bawiły się przyciskiem lub wcisnęły niechcący przy odpalonym zapłonie. Następnego dnia LOCK był cały czas załączony (dobrze, że się po kilku kilometrach ogarnąłem). |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
|
|
|