|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czy warto ??? |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2007, 20:36
|
|
|
Majster, jak nie jesteś mechanikiem, alnbo nie masz kupe kasy na remonty itp, to daj sobie luz z tak starym autem, owszem fajny klasyk, ale trzeba dużo kasy i szukania -części , aby go odrestaurować.
Jak lubisz szybką jazdę kup Colta CJO 1.6 l, zobaczysz że łykniesz calibre tym autem |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-04-2007, 22:13
|
|
|
LEWY - co do stariona, to sprawa faktycznie dla konesera... Najlepiej jak skontaktujesz się (na przykład prze PW) z truespinmice z forum lubelskiego i forum stariona. Na pewno Ci powie wszystko na temat tego modelu, bo sam ujeżdża podobną bestię |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 17-04-2007, 22:13
|
|
|
no to skoro mowa o colcie
gti
gti1
przepraszam ze na forum galanta juz jest mowa o innych modelach ale jezeli ktos moze i chce to niech przeniesie ten temat co by nie przeszkadzac.
ps nie mam jeszcze samochodu i szykuje sie na pierwszy ale widze ze mam troche zly tok rozumowania (i moze te gti tez juz jest zarzniete ale tego nie wiem,
bo jak na 7 tys to sie zmieszcze tyle ze pewnie on za te pieniadze juz nie jest taki jaki mial by byc)
dzieki za wszystkie rady i opinie bo tak jak juz nie mam problemu jezeli chodzi o marke to o model widze ze sa coraz wieksze.
No ale najwazniejsze jest to zeby jezdzic bez stresu (o calibry gti i gsi)
pozdro |
Ostatnio zmieniony przez LEWY 17-04-2007, 22:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-04-2007, 22:18
|
|
|
No ten Colciak naprawdę fajnie wyglądał. Ale już ma notatkę "sprzedany". |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 01:31
|
|
|
LEWY napisał/a: | poprosu glupio by mi byo spotkac kogos na trasie i zostac opedzonym |
czemu mi i wielu innym nie jest glupio, juz nie wspominajac o tym jaki jest ubaw jak gosc paluje auto ile fabryka dala, zeby stopic klocki z tarczami przed czerwonym na najblizszym skrzyzowaniu, a ja za chwile spokojnie przejezdzam z usmiechem obok niego 60-ka prosto na zielone bez hamowania i przyspieszania. Deptac pedal kazdy umie, ale przejechac dany odcinek "sensownie" i nie wiele dluzej juz nie zawsze... |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-04-2007, 07:16
|
|
|
to nie chodzi tylko o swiatla ale czesto jezdze lancerem rodzicow (zacne auto i mam do niego sentyment ale brakuje km)
i mialem glupia sytuacje jakis koles jechal moze z 80km/h a ja dosyc rozpedzony chcialem go wyprzedzac jak zobaczyl ze daje kierunkowskaz zmieniam pas to on przyspieszyl (mysle ze to bylo chyba 1,8 na oko ) glupio mi sie zrobilo musialem dac drugi kierunek i skonczyc z wyprzedzaniem i od tamtej pory jestem pewny ze nie chce juz takich sytuacji .
Wiem ze zawsze moge trafic na kogos silniejszego i dostane ale chociaz golfow i takich tam sie nie bac.
ps stariona wycenil wlasciciel na 3700zł pozdro |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-04-2007, 09:58
|
|
|
ten gosc co tak przyspieszyl to jakis kretyn - wg kodeksu drogowego to jest wykroczenie, bo podczas gdy ktos cie wyprzedza, to nie mozesz przyspieszac
jesli tylko dales kierunek, to wielka z niego swinia i to on powinien czuc sie glupio, bo narazil zycie kilku osob - mi sie tez zdarza przyspieszyc, ale TYLKO gdy widze, ze ktos z tylu nie dal kierunku tylko tak sobie nagle zjechal - skad moge wiedziec, ze mnie wyprzedza (a moze jest pijany i tak sobie nagle na przeciwny pas zjechal) - to jest pouczajace dla niektorych
staram sie byc kulturalny i podobnie jak Simones mam gdzies czy ktos mnie zrobil pod swiatlami czy nie - zreszta ja sie nie scigam...
a auto - obojetnie ile by mialo koni - to zawsze po jakims czasie ma ich za malo |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 14:16
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a auto - obojetnie ile by mialo koni - to zawsze po jakims czasie ma ich za malo |
dokladnie - kupisz 2,0 za rok bedziesz chcial 2,5V6... kupisz 2,5V6 za rok bedziesz chcial VR4... kupisz VR4 zaczniesz odkladac na Veyrona i tak w kolko. Wszystko zalezy od tego PO CO CI SAMOCHOD, bo jesli do odpierania atakow to szkoda zachodu i odrazu zapisz sie na gokarty, a jak bedziesz naprawde to lubil i bedziesz w tym dobry to moze zdazysz sie zalapac na prawdziwa walke w prawdziwej adrenalinie obok R. Kubicy |
|
|
|
 |
Stempel84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 19-04-2007, 09:35
|
|
|
A moze chcesz gala z '95 ? wersja amerykanska, 2.5 silnik, akurat sprzedaje |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-04-2007, 21:17
|
|
|
ale amerykanska to chyba (jak sie nie myle rozni sie od rekina ??)
a o jakiej cenie mowimy ??
pozdro |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 09:31
|
|
|
Przede wszystkim to '95 to nie rekin, a swoja droga amerykance tez wygladaja jak nie rekiny. |
|
|
|
 |
Stempel84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 20-04-2007, 11:42
|
|
|
Mowimy o cenie 7500 zl. Autko wyglada mniej wiecej tak jak wersja europejska, tyle ze ma wieksze zderzaki przez co wyglada na jeszcze wieksze . Jak jestes zainteresowany to zglos sie na gg: 4007075 to wysle ci fotki, pzdr |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 13:12
|
|
|
Witam.
Jesli moge cos dodac od siebie, to posluchaj rady kolegow mitsumaniakow i nie pchaj sie w auto na ktore (po wliczeniu wszystkich kosztow, lacznie z tymi "ukrytymi") tak naprawde Cie nie stac, byle tylko mialo duzo koni pod maska. Zdecydowanie trudniej utrzymac auto, niz je kupic - wierz mi.
Zdecydowanie powinienes olac swoich kolegow z calibrami i nie zwracac uwagi na kretynow na drodze, ktorzy przyspieszja, gdy ich wyprzedzasz... To sa zalosni ludzie (bez urazy dla Twych kumpli;) jesli maja auto tylko po to, zeby udowodnic innym jacy sa szybcy. Tak naprawde ZAWSZE znajdzie sie ktos szybszy, czym bys nie jechal, a apetyt i tak bedzie rosl w miare "jedzenia", tak jak moi przedmowcy napisali - kupisz V6, bedziesz chcial V8...
Jesli to pierwsze auto - wybierz cos, co pojezdzi bezawaryjnie (przynajmniej bedzie duze prawdopodobienstwo) przez pare lat, nabierzesz experience'a w uzytkowaniu wlasnego samochodu, a kto wie, moze nastepne auto to juz bedzie EVO, czego Ci zycze!
Pozdrawiam jak zwykle. |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-04-2007, 14:40
|
|
|
Cytat: | a kto wie, moze nastepne auto to juz bedzie EVO, czego Ci zycze!
|
dziekuje tak szczerze to juz mam dwa evo 3 i evo 6 tyle ze w skali 1/24.
A co do reszty wiem ze macie racje, ze glupota jest kupowanie samochodu na wyrost
ale boli mnie jak ktos mnie wyprzedza prowokuje do wyscigow a ja musze pasowac na starcie to sa tylko kumple wiec rywalizacja jest
gdyby to byli przyjaciele to inaczej.
Powaznie myslalem o rekinku kombi za to ze ma w miare moc i wyglad, no ale tez swoje kosztuje
dalej o nim mysle ale juz tak troche trzezwiej, i w takim razie zaczekam az uzbieram wiekasza kase i kupie cos nie po stluczce, bo jak narazie to woze sie lancerem rodzicow.
Ale co by nie bylo to dzieki za te wszystkie rady co do zakupu ale juz tak mi sie chce miec swoje auto ze czasem pewnie nie mysle normalnie , no nic moze ustrzeglem sie duzych problemow i wydatkow.
Jest kilka mazen jak np evo 3 (tyle ze nie realne ) wiec gal w porownaniu z nim to calkiem realny pomysł.
dzieki i pozdro
ale jeszcze kiedys wkleje tu zdjecia z moim miskiem pozdro |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2007, 07:25
|
|
|
LEWY napisał/a: | ...juz tak mi sie chce miec swoje auto... |
To rozumiem doskonale, ale przeraza mnie fakt z jakiego powodu - LEWY napisał/a: | boli mnie jak ktos mnie wyprzedza prowokuje do wyscigow a ja musze pasowac na starcie | co podkreslasz prawie w kazdym poscie. Znalem juz takich zapalencow co nigdy nie odpuscili i wierz mi (nie wiem ile masz lat) ale lepiej, ze Cie nie stac na szybkie auto, bo brak doswiadczenia + wola zwyciestwa w ulicznym wyscigu z kolega moze sie bardzo zle skonczyc. Na poczatku, nawet myslalem ze jestesmy podobni, bo ja tez od wczesnej mlodosci marzylem o swoich 4 kolkach, ale zdecydowanie bardziej irytowalo mnie marzniecie na przystankach i jazda w tramwaju pelnym kichajacych, kaszlacych i smarkajacych ludzi z obrzyganym pijaczyna na tyle, a nie to ze mnie ktos wyprzedzi. Jedzcie sobie wszyscy w cholere, ja juz bede gosc jak bede sobie podspiewywal siedzac wygodnie podczas cieplej podrozy do pracy/szkoly, kiedy wiekszosc moich kolegow bedzie dralowala 0,5km na przystanek szczekajac zebami.
Ale zdaje sie, ze dzis juz takie rozsterki mlodzierzy to przeszlosc, bo prawie kazdy tata ma samochod ( ) wiec jedynym zmartwieniem dorastajacego syna jest "co ja zrobie jak mnie ktos wyprzedzi" sorry, ale normalnie - |
|
|
|
 |
|
|