Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
21-03-2007, 01:40
[ALL] ABS - dlaczego się psuje?
Autor Wiadomość
macieq
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2006, 15:45   

Musze sie przyznac ze nie znalazlem nigdzie bezpiecznika sterowania ABs'u :(
Ten 60A od pompy zlokalizowalem zaraz przy dodotniej klemie akumulatora, ale tego mniejszego od sterowania nie mam nigdzie opisanego...
Poradzicie mi coś w tym temacie?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2006, 09:12   

A pod lewym kolanem nie masz? Skrzynka bezpieczników w kabinie, na niej jest opis wszystkich obwodów.

pudel
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2006, 13:41   

macieq napisał/a:
Musze sie przyznac ze nie znalazlem nigdzie bezpiecznika sterowania ABs'u :(
Ten 60A od pompy zlokalizowalem zaraz przy dodotniej klemie akumulatora, ale tego mniejszego od sterowania nie mam nigdzie opisanego...
Poradzicie mi coś w tym temacie?

Nie wiem jak jest w CJ0, ale u mnie w CA0 bezpieczniki są w trzech miejscach, a ten właściwy od ABS-u jest w skrzyneczce obok obudowy filtra powietrza. Tego 60A przy aku nie ruszaj nawet...

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2006, 21:44   

pudel...

Racja na 100%... słuchać kolegi proszę...

Puszka czarna - zielone lub różowe napisy na niej (opis bezp.)... musi tam być 10A bezpiecznik...

Pozdrówka

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2006, 12:00   

ROMEL napisał/a:
Dadam kilka groszy...

Robiłem cos takiego... więc sprzedam patent...

Przede wszystkim mowa jest o bezpieczniku sterowania ABS (10A) - a nie bezpieczniku ABS (60A)...

W miejsce bezpiecznika wpinasz sie z dwoma uprzednio przygotowanymi kablami... ładnie zaprawione końcówkie męskie na końcu kabelków... na jednyk z kabli wcinasz sie z bezpiecznikiem 10A, kabelki prowadziśz w otulinie do kabiny, w kabinie montujesz przełącznik przynajniej 20A - i masz po sprawie...

Gdy wyłączasz ABS świeci sie i nie działa (jasna sprawa) włączając przełącznik ABS załączy sie spowrotem a kontrolka zgaśnie...

Na koniec - PAMIĘTAJ.... I PAMIĘTAJCIE... to nie są ŻARTY - to są hamulce - taki sobie prąd w kabelku itd... itd... o problem lub nieszczęście bardzo łatwo, druga sprawa - każdy dodatkowy kabel ciągnięty w aucie powiniem byc otulony, zabezpieczony i puszczony z "pomyślunkiem" a nie na "pałę" - w innym przypadku nie duzo trzeba aby sie cos zjarało, albo nie coś... a całe autko...

ROZWAGI - i nie śpieszyć sie przy takich wyczynach

Pozdrawiam

podpisuje sie pod tym.
od zawsze tak to załatwiam. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu