|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:40 |
[ALL] ABS - dlaczego się psuje? |
Autor |
Wiadomość |
macieq [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2006, 15:45
|
|
|
Musze sie przyznac ze nie znalazlem nigdzie bezpiecznika sterowania ABs'u
Ten 60A od pompy zlokalizowalem zaraz przy dodotniej klemie akumulatora, ale tego mniejszego od sterowania nie mam nigdzie opisanego...
Poradzicie mi coś w tym temacie? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
pudel [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2006, 13:41
|
|
|
macieq napisał/a: | Musze sie przyznac ze nie znalazlem nigdzie bezpiecznika sterowania ABs'u
Ten 60A od pompy zlokalizowalem zaraz przy dodotniej klemie akumulatora, ale tego mniejszego od sterowania nie mam nigdzie opisanego...
Poradzicie mi coś w tym temacie? |
Nie wiem jak jest w CJ0, ale u mnie w CA0 bezpieczniki są w trzech miejscach, a ten właściwy od ABS-u jest w skrzyneczce obok obudowy filtra powietrza. Tego 60A przy aku nie ruszaj nawet... |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 25-04-2006, 21:44
|
|
|
pudel...
Racja na 100%... słuchać kolegi proszę...
Puszka czarna - zielone lub różowe napisy na niej (opis bezp.)... musi tam być 10A bezpiecznik...
Pozdrówka |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2006, 12:00
|
|
|
ROMEL napisał/a: | Dadam kilka groszy...
Robiłem cos takiego... więc sprzedam patent...
Przede wszystkim mowa jest o bezpieczniku sterowania ABS (10A) - a nie bezpieczniku ABS (60A)...
W miejsce bezpiecznika wpinasz sie z dwoma uprzednio przygotowanymi kablami... ładnie zaprawione końcówkie męskie na końcu kabelków... na jednyk z kabli wcinasz sie z bezpiecznikiem 10A, kabelki prowadziśz w otulinie do kabiny, w kabinie montujesz przełącznik przynajniej 20A - i masz po sprawie...
Gdy wyłączasz ABS świeci sie i nie działa (jasna sprawa) włączając przełącznik ABS załączy sie spowrotem a kontrolka zgaśnie...
Na koniec - PAMIĘTAJ.... I PAMIĘTAJCIE... to nie są ŻARTY - to są hamulce - taki sobie prąd w kabelku itd... itd... o problem lub nieszczęście bardzo łatwo, druga sprawa - każdy dodatkowy kabel ciągnięty w aucie powiniem byc otulony, zabezpieczony i puszczony z "pomyślunkiem" a nie na "pałę" - w innym przypadku nie duzo trzeba aby sie cos zjarało, albo nie coś... a całe autko...
ROZWAGI - i nie śpieszyć sie przy takich wyczynach
Pozdrawiam |
podpisuje sie pod tym.
od zawsze tak to załatwiam. pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|