Outlander kradnie prąd z akumulatora podczas postoju |
Autor |
Wiadomość |
lukanio
Forumowicz
Auto: outlander 2.0 DiD 2010r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2021, 17:08
|
|
|
Dzięki gifek za pomoc. Strzał był w 10tkę. Jak tylko dobrałem sie do tego ustrojstwa to było bardzo ciepłe.Odłączenie wtyczki masakra, musiałem odkręcić cały i skończyło się że jedna śrubka poszła w kanał mam nadzieję że nie wpadnie gdzieś do wybieraka jeszcze. Ważne że po wypięciu dziada i uzbrojeniu alarmu po ok 30 sekundach było 0,05 A a potem już tylko 0. Szkoda tylko że odrazu nie usunąłem go przy zmianie radia no ale kto wiedział. Zaoszczędził bym 4 paki na nowy aku ale przynajmniej teraz nowy podziała.
Jeszcze raz dziękuję szkoda że nie mogę dać Ci pomógł nie wiem czemu nie ma.
PS. Radio mam Junsun całkiem spoko i już też odkryłem o co tam chodzi - jest w ustawieniach stanby i jak się zaznaczy to trzyma ze swojej baterii żeby po krótkim zgaszeniu nie uruchamiał się cały system. Może się komuś przyda kiedyś. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Potargany
Forumowicz Potargany
Auto: Outlander 2.0 DID 2010'
|
Wysłany: 30-05-2022, 21:18 dioda led
|
|
|
u mie chińskie radio a bluetooth dawno sprzedany radio chińskie a przyczyną rozładowywania
okazał się Led w oświetleniu wnętrza z przodu, spalony przez którego układ się nie wyciszał i cały czas był pobór 0.5 - 0.7
 |
|
|
|
 |
almatrah
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 / Lancer 1.8
|
Wysłany: 31-03-2025, 21:47
|
|
|
Witam Szanownych Kolegów
U mnie prąd był kradziony przez oryginalnie montowany alarm Gemini. Alarm usunął i zakodował ten w pokładowym komputerze Tokyo i teraz jest wszystko super. W razie problemów polecam kontakt z Tokyo |
_________________ --
Outlander Clarion Intense Navi 2.0 4B11 2012
Lancer Invite 1.8 4B10 2007
 |
|
|
|
 |
|