Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kofi
13-05-2009, 09:52
W sprawie ubezpieczeń!!
Autor Wiadomość
Rado101
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2007, 10:30   

[ Dodano: 29-04-2007, 10:41 ]
JCH napisał/a:
Taaa ... I gdzie oferta dla mnie
Zgodnie z tym co na stronie jest napisane wysłałem zapytanie i ..... e c h o

Witaj,
czy dostałeś odpowiedź?. Nie mogę tego sprawdzić bo nie znam namiarów, które podawałeś w formularzu. Oferta powinna do Ciebie dojść na drugi dzień po wysłaniu zapytania. Jeśli tak się nie stało, chciałbym ustalić przyczynę.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-04-2007, 10:46   

Rado101 napisał/a:
czy dostałeś odpowiedź?
Nie, nie dostałem odpowiedzi.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Rado101
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 14:00   

JCH napisał/a:
Rado101 napisał/a:
czy dostałeś odpowiedź?
Nie, nie dostałem odpowiedzi.

Witam,
dzisiaj doszedłem do przyczyny braku odpowiedzi. To niestety błąd ludzki. Sprawa niby banalna ale konsekwencje potrafią być przykre. Nasza konsultatka miała wówczas po wekendzie sporą ilość zgłoszeń i niestety jedno przeoczyła. Traf chciał, że Twoje. To dla mnie też ważny sygnał, że należy popracować nad "systemem kontroli procedury obsługi klienta".
Odpowiedź jeszcze dzisiaj otrzymasz a mnie pozostaje tylko przeprosic za tak duże opóźnienie i całe to zamieszanie.
Jeżeli jednak teraz lub w przyszłości bedę mogł Ci w czymś pomóc, daj prosze znać na priv.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-05-2007, 14:52   

Rado101 napisał/a:
Odpowiedź jeszcze dzisiaj otrzymasz
Potwierdzam, że doszło :)
Ja to mam jednak farta, jak coś ma się spierdzielić to na mnie trafi ... ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Optic 
Mitsumaniak
00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Wysłany: 02-05-2007, 15:19   

Hmm, no wyglada mnie na to, ze w tym Allianzu nie jest taka idealna oferta: 1370,- przy mojej obecnej skladce 970,- :P I swiadczenia mam wieksze (Compensa)... :/
Mysle ze warto poszukac dalej.
A jak sie ma do tego wszystkiego Link4?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 02-05-2007, 15:51   

JCH napisał/a:
Ja to mam jednak farta, jak coś ma się *cenzura* to na mnie trafi ... ;)

Ciesz się żeś nie na statku bo wiesz co tam z każdym Jonaszem robili :axe: :badgrin: :rolleyes: :finga:

Rado101
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 13:27   

Optic napisał/a:
Hmm, no wyglada mnie na to, ze w tym Allianzu nie jest taka idealna oferta: 1370,- przy mojej obecnej skladce 970,- :P I swiadczenia mam wieksze (Compensa)... :/
Mysle ze warto poszukac dalej.
A jak sie ma do tego wszystkiego Link4?

Myśle, że żadna z firm ubezpieczeniowych nie bedzie mieć panaceum, czyli oferty idealnej dla wszystkich. To że dla kogoś najlepszym rozwiązaniem było np. PZU, nie oznacza, że dla innego to samo PZU też bedzie mieć najlepszą (najtańszą?) oferte. Wszyscy wiedzą, że liczą sie szczegóły, takie jak wiek auta, beszkodowość, wiek kierowcy, adres, itp. Faktem jest, że preferowane są auta nowe, kierowcy doswiadczeni, ubezpieczenie w pakiecie OC/AC, samochody z małych miasteczek, itp. Towarzystwa ubezpiczeniowe chcąc zaistnieć na tym rynku wybieraja czesto jakąś niszę (segment), w którym chcą sie specjalizować (np. Warta chetniej ubezpiecza samochody drogie, luksusowe). Takim łakomym segmentem, są np. nówki z salonów, marki mniej kradzione albo klienci stateczni i zamozni.
Druga sprawa to, co kto rozumie za najlepszą ofertę. Jeśli patrzymy na samo OC, to oczywiscie cena. Ale w przypadku AC, niska cena nie musi wcale oznaczać zawsze najlepszej propozycji.
Sądzę, że sporo mogą też namieszać oferty ubezpieczycieli direct (Link4, Axa, Allianz Direct czy Benefia24), które też bedą wymuszać na innych i nizsze ceny i większy zakres ochrony i lepszą obsługe.

Andrzej F
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 00:59   

Zajmuję się ubezpieczeniami zawodowo od 16 lat , może będę mógł doradzić? Chętnie służę pomocą naszemu bractwu. Pozdrowienia dla maniaków

futro68 
Mitsumaniak

Auto: L-400, Astra H, Nissan NV200
Wysłany: 24-05-2007, 09:18   

Andrzej F napisał/a:
Zajmuję się ubezpieczeniami zawodowo od 16 lat , może będę mógł doradzić? Chętnie służę pomocą naszemu bractwu. Pozdrowienia dla maniaków

miło że się ktoś odzywa z okolic :biggrin: . szukam pilnie OC do mojego miśka czy możesz wspomóc jakąś dobrą tanią ofertą? Co ważne potrzebuję też zieloną kartę na jakieś 2 tyg czerwca. wrzuć coś na PW proszę

loki7777 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 19-02-2009, 17:45   

Drodzy Panstwo dolacze sie do tematu:
Cari jak w podpisie, znizki w PZU 60%(auto na ojca;) + 5 % znizki za kontunuacje a oni chca 484zl (w 1 racie) + 86 za NW - czyli 570 za rok + do tego miniAC.
Moje pytanie jest nastepujace -czy moge wziac samo miniac w PZU a reszte gdzies indziej, albo czy ktos inny daje jeszcze mozliwosc ubezpieczenia autka tylko od kradziezy?
W mbanku wyszlo mi 355zl NW.

Arnold 
Mitsumaniak
Arnold

Auto: CARISMA 1,9 DI-D
Wysłany: 19-02-2009, 19:55   

Z tego co wiem istnieje taka opcja (tylko od kradzieży i bodajże pożaru) w AXA.
Ale musiałbyś do nich zadzwonić i upewnić się.
Generalnie AC jest ubezpieczeniem dodatkowym (dobrowolnym) i żadne TU nie może tego ubezpieczenia na Tobie wymusić.
Można spokojnie wykupić OC w innym Towarzystwie a AC tam gdzie nam pasuje.
Można również popytać np. w GENERALI czy nie mają takich opcji o jakiej wspominałeś.
Pozdrawiam.

loki7777 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 19-02-2009, 20:00   

Dlatego jutro skocze do PZU (lub w sobote) a wczesniej zadzwonie do 1 kolesa bo ma tez mini ac;)

TESTER 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Wysłany: 20-02-2009, 09:09   

Może kogoś zainteresuje oferta mbanku aktualnie najtańsze na rynku OC, podstawiłem swoje dane i wyszło mi 282 złote.
http://ipolisa.pl/kalkula...28b2d36a1d912/.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 20-02-2009, 09:22   

TESTER napisał/a:
Może kogoś zainteresuje oferta mbanku aktualnie najtańsze na rynku OC
Slaba ta oferta. Wedle kalkulatora to HDI za 635 zł (a sprzedali mi za 552 zł), a mBank za 965 zł. Jakoś nie widzę powodu przepłacać ponad 400 zł za polisą u "wirtualnego ubezpieczyciela" :wink:

Odpowiedz do tematu