|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8DI-D] Problem z ABS i ESP, dodatkowo CHECK ENGINE |
Autor |
Wiadomość |
wocz
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2010y 1.8 DID 150 HP
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-07-2023, 21:53
|
|
|
Drugie kolo zdjete. Tez jest duzo korozji. Czujnik byl tez wlozony na "wsuniecie" ale byl zdecydowanie glebiej. Podkusilo mnie i go wyciagnalem. Teraz wlozyc nie moge :/
podejrzewam ze "fachowiec" mial to samo - po prostu wlozyl byle jak bez wyczyszczenia, czy chociaz psikniecia czymkolwiek antykorozyjnym, wlozyl za plytko i stad bledy odczytu.
Kiepski jest tam dostep pod lewarkiem, we wtorek podjade do znajomego na podnosnik, poczyszcze dwie strony i wloze tak jak powinno byc. Mam nadzieje, ze to pomoze. Oczywiscie wroce z info. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1928 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 16-07-2023, 12:28
|
|
|
Jest zatrzask, taki sprężynowy gdzie wchodzi czujnik. U mnie go już nie było. A chwilę po pierwszym druga strona też umarła. |
|
|
|
 |
wocz
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2010y 1.8 DID 150 HP
|
Wysłany: 18-07-2023, 17:50
|
|
|
Błędy od ABS/ESP/4x4 zniknęły.
Tak - wtyczka była po prostu włożona od byle. Po poprawnym wyczyszczeniu, wydmuchaniu itp, wtyczka weszła i błędów już nie ma.
Wracając do kontrolki CHECK ENGINE - zaślepiłem EGR i od tego czsau cisza. Sam nie wiem czy dobrze zrobiłem patrząc na przepisy. Auto nie ma już DPF ani EGR :/ może z tym być problem za pewien czas jak zmienią się przepisy (albo dojdą do skutku)
Dzięki wszytkim za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|