Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Palm z GPS vs ori navi
Autor Wiadomość
Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-12-2005, 10:00   

Ostatnio smigałem z gościem który miał palma z mapką i jeździliśmy po Warszawie, pierwsze wrażenia naprawdę dobrze to chodzi i dokładnie, miły głosik pani i nawet o smerfach za krzaczkami ostrzegała nie było rzadnego patrolu ale zawsze coś.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-02-2006, 10:35   

Przeczytałem wszystko i nie wiem na co się zdecydować :roll:

Powiem szczerze, że interesuje mnie navi w radiu jak np Blaupunkt E1 lub Freestyler a w szczególności Alpine i Pioneer
ewentualnie coś podobnego :wink:

Druga opcja to zakup palma i oprogramowania.

Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z navi w radyjku to chętnie poczytam :lol:

ps. Mój znajomy wgrał sobie mape Europy i Polski do notebooka i dokupił tylko (antenę) odbiornik gps i działa.
Nie jest to dynamiczna navi, ale pokazuje miejsce w którym właśnie się znajdujemy i jak dalej jechać.
Jedyny problem to miejsce na notebooka- jak jest pasażer to może przytrzymać ale komfort z użytkowania marny.

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2006, 13:13   

roch problemem stacjonarnych navi (tak nazywam te zintegrowane z radiem, samochodem) jest jakosc map i ich dokladnosc, sa poprostu beznadziejne.
kolejny plus np. ja bedac w zell am see na nartach szukalem poczty, wzialem palma, wstukalem poczte i z acerem w reku doszedlem pod drzwi poczty (mialem do wyboru kilka urzedow podzielonych od najblizszego do najdalszego).
ja bym bral palma tym bardziej ze sa duuzo tansze.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2006, 23:01   

A jak to jest w czasie jazdy, czy nie można się w praktyce ograniczyć do słuchania poleceń i komunikatów głosowych?
Ja słabo widzę z bliska i musiałbym mieć chyba 14" ekran, ale takich paltopów nie robią :mrgreen:

[ Dodano: 05-04-2006, 21:28 ]
Widze, że oferta coraz szersza...
Co co byście polecili np. z tej strony:

http://digital.interia.pl...od=cena_rosnaco

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 30-05-2006, 18:22   

dzisiaj ogladalem najnowszego top geara z niedzieli i clarkson testowal nowa S-ke - system comand tam bodajze sie nazywa i rozpoznaje glos i takie tam duperele, z tym ze w nawigacji miasta trzeba literowac no wiec zaczal i tu sie zdziwilem bo ten(tu fonetyczny zapis): dablju ej ar es ej dablju (warsaw) no i na nawi bylo widac drogi na zachodzie europy, drogi niemieckie po czym wszystko przesunelo sie na mapie w prawo i wygladalo to tak:

zenada :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2006, 18:33   

ja dzisiaj smigalem s-ka po wawie i zeby na ori navi znalezdz ulice Kondratowicza przesiedzialem ok 20min, juz mialem to rzucic wpizdu, az skojarzylem ze byc moze poszczegolne ulice sa przypisane do dzielnic, okazalo sie ze ta ulica byla pod warszawa-targowek, a pod warszawa jako miasto nie! tragedia, skad ja moge znac dzielnice w wawie, nie wspominajac juz o tym ze jak juz tam dojechalem to pokrecilem sie kolejne 20min szukajac adresu (akurat braciak zabral palma do angli).
w polsce plamy bija ori navi na glowe, jak narazie.

p.s. na zwirki i wigury mijalem bartka ok 12 (chyba).

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2006, 08:38   

arturro napisał/a:

kolejny plus np. ja bedac w zell am see na nartach szukalem poczty, wzialem palma, wstukalem poczte i z acerem w reku doszedlem pod drzwi poczty (mialem do wyboru kilka urzedow podzielonych od najblizszego do najdalszego)

ROTFL. W Zell to można po prostu zapytać... Dobrze że nie próbowałeś zdobywać Schmittehoche z palmem w ręku :-D

Matejko napisał/a:

zenada :D

Nie chłopie. Mercedesy sprzedawane na zachód od linii Odry mają wciąż wbudowany taki moduł, który ostrzega kierowcę, że samochód stamtąd już nie wraca... :D Czarna dziura, biała plama, terra incognita...

Pzdrw.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2006, 09:13   

Robert Bryl napisał/a:
arturro napisał/a:

kolejny plus np. ja bedac w zell am see na nartach szukalem poczty, wzialem palma, wstukalem poczte i z acerem w reku doszedlem pod drzwi poczty (mialem do wyboru kilka urzedow podzielonych od najblizszego do najdalszego)

ROTFL. W Zell to można po prostu zapytać... Dobrze że nie próbowałeś zdobywać Schmittehoche z palmem w ręku :-D

nie tylko moglem zapytac ale moglem pojsc glowna (jedyna droga) i dojsc do poczty,
jak juz podniesiesz sie z podlogi to min. poinformuje cie (bo to byla informacja dla innych mniej poinformowanych) o mozliwosciach palma, ze (napisze jeszcze raz) bedac w jakims obcym miescie mozesz sobie go wziac w reke i znalezdz co ci trzeba, poczte, basen, burdel itd. niewazne gdzie jestes czy jest to wawa, czy kompletne zadupie.
a skad wiesz ze nie mialem palma w reku na schmittehoche? byles ze mna?

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 31-05-2006, 09:30   

palm jest chyba lepszy, zawsze możesz go wyjąć i pochodzić...

apropos: wczraj beamowałem kontakty z PalmV do SE K300i - sukces!!!

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2006, 10:39   

arturro napisał/a:

nie tylko moglem zapytac ale moglem pojsc glowna (jedyna droga) i dojsc do poczty,

W Zell jest wiecej niż jedna droga :-D Chiba że mówisz o samym centrumie. Ale tam tyż ze czy bym naliczył :-)

arturro napisał/a:

jak juz podniesiesz sie z podlogi to min. poinformuje cie (bo to byla informacja dla innych mniej poinformowanych) o mozliwosciach palma, ze (napisze jeszcze raz) bedac w jakims obcym miescie mozesz sobie go wziac w reke i znalezdz co ci trzeba, poczte, basen, burdel itd. niewazne gdzie jestes czy jest to wawa, czy kompletne zadupie.

Ależ ja nie rżę z możliwości urządzenia. :mrgreen:

arturro napisał/a:

a skad wiesz ze nie mialem palma w reku na schmittehoche? byles ze mna?

Oj tego się właśnie spodziewałem. Jak będziesz zdobywał Grosses Wiesbachhorn południową ścianą to też nie zapopmnij go zabrać :wink: Wskaże Ci gdzie jest Schweicher Hutte a gdzie Gleiwitzer Hutte na ten przyjkład... Siem ciekaw czy komunikat 'uwaga lecisz, do piargu 50 m' też ma zaimplementowany :lol:

Pzdrw.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2006, 11:08   

Robert Bryl napisał/a:
arturro napisał/a:

... Siem ciekaw czy komunikat 'uwaga lecisz, do piargu 50 m' też ma zaimplementowany :lol:

tego nie ma ale sam bym sie zorientowal,
bardziej interesuja nie opcje palma ktore nie sa oczywiste.

majki
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2006, 18:23   

Hm, a ja sie zdecydowalem na palma - kupuje jutro albo pojutrze (bo wtedy ma wejsc do sklepow) - myslalem nad A201 i P350, ale chyba w koncu kupie P550 (jakies 1300zl) - wireless sie z pewnoscia mi przyda.

M.

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 05-06-2006, 18:38   

Ponieważ sam przymierzam się do zakupu (niestety na raty) proszę Was o wasze typy zestawów palmtopów z nawigacją w cenie max do 1500 zł (oczywiście z mapą polski).

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2006, 19:22   

ja sprzedaje swego za 1100zl wiec jak cos :-) uwazam go za naprawde godny uwagi zestaw jako navi, poprostu nic wiecej nie potrzeba.
kupuje teraz asusa 636 ze wzgledu na dostep bezprzewodowy do internetu (acer tego nie ma).
kompedium wiedzy o palmach i programach nawigacyjnych: http://www.pdaclub.pl/forum/

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 05-06-2006, 19:34   

Dzięki Artur, ale jak wspomniałem "na raty" . Zapewne jest wypaśny, ale nie mam funduszy. Napisz chociaż co to za model, itp.

Odpowiedz do tematu