|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy moge zalozyc gaz do moje furki ???? |
Autor |
Wiadomość |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 10-06-2007, 01:59
|
|
|
JCH napisał/a: | Czyli jednak są Sens takiej inwestycji zależy od przebiegów jakie się nimi robi. Im więcej tym szybciej się zwraca |
pod warunkiem, że silnik się nie rozsypie w czasie amortyzacji instalacji gazowej. Nie chcę wdawać się w pyskówkę, bo to nie o to chodzi, ale mogę się założyć o skrzynkę szlachetnego trunku, że się rozsypie. Koszt takiej instalacji w [profesjonalnej firmie to 6-10kpln.
JCH napisał/a: | atrz, a Niemcy fabrycznie montują i do tego za darmo |
to, że niemcy coś robią nie znaczy, że jest to dobre. Żałość mnie ogarnia, jak widzę "męskie" fury tankowane LPG. Możesz się z tym nie zgadzać, ale dla mnie to też jest argument przeciwko.
Hubeeert napisał/a: | Tyle, ze to nowe konstrukcje a to 4G63T pamieta jeszcze konstrukcyjnie i materialowo dziadka Gierka. |
Nawet , jeśli nie, to swoje przejechała, i zamiast rozważań jak ją dobić proponuję rozważania, co by zrobić, żeby jeździła jak najdłużej |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-06-2007, 12:43
|
|
|
zwolin, w całości popieram Twoje rozumowanie, jak również mojego imiennika oraz Bartka. Ten pomysł z LPG w zabytkowym aucie jest zupełnie pomylony. Nie widzę żadnego argumentu przemawiającego na korzyść gazu. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-06-2007, 13:08
|
|
|
Słuchajcie....
Ja się nie zarzekam, że się da ten gaz tam zamontować! Tylko dajcie koledze rzeczowe argumenty. Jak na razie padły dwa:
- koszt założenia instalacji (a to jest kwestia kalkulacji czy się opłaca)
- stara konstrukcja - materiał nie wytrzyma
I być może ten jeden wystarczy. Ale niech on właśnie pojawi się w dyskusji a nie banialuki typu kultowe, męskie, wygląda nie wygląda, ..... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 10-06-2007, 20:47
|
|
|
JCH napisał/a: | Ale niech on właśnie pojawi się w dyskusji a nie banialuki typu kultowe, męskie, wygląda nie wygląda, ..... |
JCH, dla Ciebie to są banialuki, a dla mnie kolejny argument przeciw. Poprostu jedni zwracają uwagę na takie sprawy, a inni nie. Dla mnie gaz w takim aucie wygląda równie żałośnie jak znaczek M5 na BMW316 i wlot powietrza na masce malucha. Ale jesli komuś to nie przeszkadza, to niech pominie ten argument i po temacie. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 10-06-2007, 21:56
|
|
|
No to pogliście koledze który chciał tylko wiedzieć czy da się zagazwać samochód tak żeby mu nie zaszkodzić - mowa o autach kultowych to raczej żaden argument bo w niektórych kręgach Fiat 126p jest kultowy, garbusek też a dla niektórych są to samochody które jeżdzą albo nie.
Jakby ktoś mógł to niech napisze co to znaczy samochód kultowy - taka prośba mała.
zwolin napisał/a: | M5 na BMW316 | - z tym się zgadzam.
Po założeniu LPG czasami nie zauważy się różnicy - ja jeździłem 4miesiące na LPG bez wbitki do dowodu a żaden policjant jakoś nie zauważył że mam LPG bo po prostu żadnej części LPG nie widać nawet jak się maskę podniesie - i trzeba się nawyginać żeby zauważyć jakąś część LPG - ale to taka dygresja.
Poza tym jak gaz jest dobrze zamotowany to nie ma z nim problemów - a jak ktoś ma to albo jest źle wykonana albo zdarzyła się awaria , która może się zdarzyć każdej innej części.
Dajcie koledze jakieś konkretne powody przeciw albo za - część takich już była, ale były i dość bzdurne (jak np że to autoo kultowe). Bo co mi do tego że ktoś chce zagazować auto. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
oktawian [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 12:09
|
|
|
Karwoś bardzo dziekuje bo tak na prawde nie uslyszalem rzadnej konkretnej argumentacji kazdy pisze cos byle pisac dziekuje osoba ktore wypowiadaj sie w tej konkretnej sprawie a nie jakies bez uzyteczne komentarze gdybania jesli ktos cos wie to prosze o konkretne inf dziekuje wszystkim za uwage nie bawem podsumuje temat i wszystko sie okarze i po raz kolejny powtarzam gdybym nie mial powodu nie wystawial bym tego posta Pozdrawiam wszystkich Dziekuje bardzo |
|
|
|
 |
Szewczyk [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 20:35
|
|
|
a gdzie można znaleźć te profesjonalne dwie firmy???? |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 12:52
|
|
|
Dołączam się do powyższego pytania. |
|
|
|
 |
Szewczyk [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2007, 08:31
|
|
|
Podobno Godula moto sport jest dobrą firmą, ale nie znalazłem nikogo u nas na forum kto by skorzystał z jej usług. Na ich stronie wygląda to dość profesjonalnie... |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 28-07-2007, 11:21
|
|
|
Na bemowie 2 lata temu na pewno byli z reklamami i pokazami ich gazu - po prostu wtrysk gazu - SGI ale pewnie dobrze spasowany - ale plusem jest też to że mają hamownię i mogą ustawić bardzo dobrze mapę wtrysku - inaczej taka mapa nie jest w całym zakresie prawidłowa - zawsze zdarzą się pola ubogie albo bogate. wtedy ich instalka kosztowała ok 1500zł więcej niż jakaś inna konkurencyjna. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
|
|