Czy kupił(a)byś Carismę ponownie? |
Czy wybrał(a)byś Carismę ponownie? |
tak |
|
64% |
[ 37 ] |
nie |
|
17% |
[ 10 ] |
ciężko powiedzieć.... |
|
17% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 57 |
Wszystkich Głosów: 57 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
vostel [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 10:42
|
|
|
Mam Carismą z końcówki 2003 roku więc ciężko byłoby ponownie kupić Carismę. Samochód mam ok. 3 miesięcy i jestem zadowolony. Niepozorny a wiele potrafi. Gdyby Mitsubishi zdecydowało się wypuścić kolejną generację i byłaby ona zaprojektowana w stylu Outlandera to czemu nie. |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 14:24 Re: Czy kupił(a)byś Carismę ponownie?
|
|
|
Tak, pod warunkiem że jak każdy samochód przeszedłby face lifting / lub zmiana modelu. Autko spełnia moje oczekiwania poza tym że kupiłem używkę. Następne auto będzie tylko nowe i z tego powodu raczej Cari już nie kupię... Jak ktoś reaktywuje ten model to spoko. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 14:33
|
|
|
wtrace troche ot do tematu ale chyba wiekszosc z was nie za bardzo rozumie pytania, otoz nie mozna gdybac czy kupilbys carisme gdyby nadal byla prdukowana bo nie wiadomo czy by nie wygladala jak ssang yong kyron.
w temacie chodzi o to czy majac ten samochod (okres podal autor tematu) oraz powiedzmy 15tys, czy kupilbys ponownie carisme.
pytanie w tym temacie jest bardzo wartosciowe innym potencjalnym nabywcom cari wiec badzmy obiektywni i wpisujmy poprostu: tak, nie, prawdopodobnie, a nie co by bylo gdyby. |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 19:18
|
|
|
Omijam samochody francuskie szerokim łukiem, dla tego kupiłem samochód japoński, jak się okazało ze skrzynią francuską która mi się właśnie posypała.
Kupił bym Crarisme tylko po liftingu, w GDI, z poprawionym zawieszeniem, żeby mieć pewność że jest Japońska.
Mądry polak po szkodzie.
Raczej odradzam modele które mają coś francuskiego. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:49
|
|
|
Sebancisz, zapomniałeś dodac także o francuskim rozruszniku, który także pada jak kawka... |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:57
|
|
|
Właśnie jakiś czas temu mi się zawiesił - pięknie... |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 21:42
|
|
|
no juz kiedys kupiłem tylko z mocniejszym silnikiem i co i chyba dobrze bo chlapacze kupiłem dziś do niej
pozdro |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-06-2007, 22:12
|
|
|
NIE, ale tylko dlatego ze mi sie znudziła już nieco. Po 8 latach to już zachwyt mija. Kupił bym coś innego tylko dlatego, że było by inne |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-06-2007, 22:51
|
|
|
ja kupiłbym ponownie DiD-a z końca produkcji, głównie ze względu na osiągi, ekonomię i cenę zakupu. Do drobnych mankamentów można się przyzwyczaić. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:04
|
|
|
Miałem GDI 7 lat,byłem zadowolony.Zero napraw!!.Kupiłem jeszcze raz,ale DI D.więc TAK jestem zadowolony,choć mam obawy(oby niesłuszne)co do francuskiego silnika.Ja polecam. |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:22
|
|
|
ja posiadam to autko 2 może 3 miesiące.
Gdybym wtedy wiedział co z tym autem się działo (typu: bite auto z przodu i tyłu-na szczęście lekko) wtedy raczej bym nawet na nie nie spojrzał. Ale nie wiedziałem i kupiłem. Mimo to, nie żałuję bo autko fajnie się prowadzi, poszaleć nim można, super trzyma się drogi i ma kształty które spełniają moje oczekiwania (kurcze piszę jak o kobiecie marzeń). Zakup tego samochodu wiązał się z tym, że to autko będzie w moim posiadaniu kilka lat do czasu aż w lizing wezmę nówkę ze stajni mitsu, to pewnego rodzaju test tego produktu i jak do tej pory oceniam go na 5- |
|
|
|
 |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:39
|
|
|
Posiadam auto 2 lata i prawdopodobnie kupiłbym je ponownie - może z innym silnikiem. |
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
Wysłany: 15-06-2007, 20:33
|
|
|
Po 2 i pól roku już nie. Kupiłbym teraz Mazde 6 w kombi lub Octawie II kombi TDI. Mazda bo auto produkowane w japonii a nie gdzieś w europie. Octawia II bo mi się podoba. |
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 16-06-2007, 09:54
|
|
|
Cytat: | Powoli lobbuję żonę na gala... |
Gdybyś potrzebował wsparcia z zewnątrz... |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Sienio
Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 16-06-2007, 23:10
|
|
|
Już 4-ty rok mam Carismę 1,8 GDI. Tylko w pierwszym roku na gwarancji były 2 naprawy. Ale teraz po podsumowaniu wszystkich za i przeciw zgodnie z propozycją arturro głosuję na TAK |
_________________ Pozdrawiam Sienio
Carisma 1,8 GDI |
|
|
|
 |
|