Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradary
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-12-2005, 23:26   

Grzebiac sobie po sieci trafilem na klub Focusow i m.in. na watek poswiecony fotoradarom. To co tam znalazlem znajdziecie pod linkiem http://forum.focusklubpol...hp?t=6719#65893

Warto zobaczyc na co nalezy uwazac ;)

marcin77
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2006, 13:49   

Jest jeszcze jedna kwestia co do tych fotoradarów - czesto stoją tylko same pudła a aparaty w nich są przerzucane z jednego do drugiego - więc z tego powodu co do aktualności tych wszystkich map fotoradarow mam duże wątpliwości. A poza tym to wydaje mi się że przed większością fotoradarów stoją znaki. Oczywiście oprócz stojacych patroli ale ich obszar działania wyznacza teren zabudowany (czy mi się tylko tak wydaje?).

Ale generalnie to chyba nie ma sie czym tak bardzo przejmować. W przeciągu 2 lat mojego jeżdżenia tylko raz zostałem przylapany a na dodatek mialem 67/50 i pan policjant, który mnie załatwiał przeklinał na czym świat stoi, że maja tyle roboty :)

Pozdrawiam

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 04-01-2006, 14:02   

W Płocku są trzy pudła videoradarów ale tylko na trzy dni w miesiącu Płock dostaje do dyspoozycji radarek i utyka go w jedną z trzech skrzynek i/lub przenosi go między nimi.

Mitsumaniaki QR-Code:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-01-2006, 14:50   

ponadto, ostatnio dowiedziałem się, że ogromna liczba fotoradarów ma jakąśtam pamięc, i ta pamięć zapycha sie już po 3 godzinach od pierwszego zdjęcia...potem już stoi sobie i czeka na przerzucenie pamięci :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2006, 15:49   

Chooper napisał/a:
ponadto, ostatnio dowiedziałem się, że ogromna liczba fotoradarów ma jakąśtam pamięc, i ta pamięć zapycha sie już po 3 godzinach od pierwszego zdjęcia...potem już stoi sobie i czeka na przerzucenie pamięci :)

jesli ustawia czulosc na 1km/h powyzej to tak, twardziel sie zapycha i tyle, dlatego z regoly fotoradar jest ustawiony powyzej 20km/h. zreszta obroka pozniejszych zdjec zajmuje troche czasu i pieniedzy dlatego wybierane sa te o najwyzszym wskazniku przekroczenia (ja dostalem fote z 86km/h na 50km/h, pewnie gdybym jechal ok 70km/h nic bym nie dostal).
inna ciekawostka jest to ze na mrozie szybko rozladowuja sie baterie i dlatego zima przewaznie stoja w budkach - nie wiem czy to prawda czy kolejny mit.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2006, 19:07   

sa trzy typy aparatow ustawiane w skrzynkach:
- z klisza
- z pamiecia elektronicza
- przesylajace informacje bezposrednio do centrum

Co do temperatury i trwalosci baterii to pragne zauwazyc, ze slupy maja zasilanie a puszki w ktorych kamery sa montowne maja klimatyzacje aby temperatura nie przeszkodzila w pracy urzadzenia jak i go nie uszkodzila.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-01-2006, 19:20   

arekp napisał/a:
- przesylajace informacje bezposrednio do centrum

takie chyba w Polsce wygineły, bo antena musiałaby mieć ze 3 metry :D w tym lesie fal komórkowych, radiowych, i innych :P

w dwóch pozostałych ilośc zdjęć jest ograniczona :D

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2006, 20:52   

Niekoniecznie droga radiowa. Pamietaj, ze Policja ma swoje sieci do przesylania danych w miastach - kamery od monitoringu - wiec przesylanie danych z fotoradarow wg. mnie nie jest zadnym problemem.

marcin77
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2006, 12:23   

Chooper napisał/a:
takie chyba w Polsce wygineły, bo antena musiałaby mieć ze 3 metry Very Happy w tym lesie fal komórkowych, radiowych, i innych Razz

Ale przecież do takiego przesyłania można wykorzystać właśnie sieć komórkową :)

Odpowiedz do tematu