|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.8 GDI] Jak naprawić centralny zamek |
| Autor |
Wiadomość |
Ninja
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-01-2010, 20:38
|
|
|
| Nie miał pilota.Niedawno go kupiłem już z taką wadą. |
|
|
|
 |
mpoplaw
Forumowicz
Auto: carisma II 1,6 + LPG Lancer1,5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2010, 09:15
|
|
|
| Ninja napisał/a: | | od strony kierowcy mam problem z otworzeniem zamka.Zamyka się bez problemu,ale jak chcę otworzyć,to kluczyk przekręca się ok 3mm i dalej nie idzie.Muszę wymieniać załość,czy jest za to odpowiedzialna tylko jakaś część??? |
najpierw spróbuj nasmarować jakimś olejem zamek, możesz nawet bagnetem od oleju silnikowego ubrudzić kluczyk i tym nasmarowanym kluczykiem pogmerać w zamku, jeśli winne jest zwykłe zmęczenie technologiczne czyli zabrudzenie bębenka to nasmarowanie powinno przynieść natychmiastową poprawę |
|
|
|
 |
Ninja
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 26-01-2010, 15:40
|
|
|
Smarowałem już olejem,nawet prysnąłem smarem penetracyjnym i dalej to samo.Kolega mi powiedział,że w środku jest taki plastik i to no albo się przesunął,albo najzwyczajniej się zużył.Czuję coś,że bez demontażu się nie da. |
|
|
|
 |
|
|
|