Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nietypowa prosba :-) Ocena MSS... juz nie tylko w Krakowie
Autor Wiadomość
slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 14:50   

Oj do coś czuję, że do weekendu to ono nie postoi :wink:

Dodam tylko, że ja brałem pod uwagę jeszcze kupno BMW serii 3 lub 5 :oops:

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2007, 15:22   

Ten z Płocka ma straszny przebieg! Moja MSSa jest z 2002 i ma 86.000 za sobą fakt, że polskich warunkach :? :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 15:27   

Pytanie - co jest gorsze 180000 tysięcy po autobanach czy 80000 tysięcy po polskich dziurach??

mitch
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 13:11   

slo_mo napisał/a:
Pytanie - co jest gorsze 180000 tysięcy po autobanach czy 80000 tysięcy po polskich dziurach??

Cholera wie. Ja właśnie nabyłem drogą kupna MSS rocznik 2001 z przejechanymi 187 tys. Ma być jako drugi samochód, przejściowo na jakieś pół roku. Jest zaniedbany i nieco poobijany na karoserii (tylny zderzak uszkodzony, przerysowany próg, tylne drzwi poobijane) i w środku (zniszczona tapicera na prawych drzwiach, porysowana klapka od schowka posażera. Ogólnie widać, że nie był oszczędzany. Natomiast zawieszenie i silnik - malina, rewelacja, cud-miód :mrgreen: Nic nie dymi, nie dławi się, rewelacyjnie przyśpiesza, mało pali, spaliny są ok, przegląd przeszedł bez zająknięcia (a przeglądy w moim wydaniu nie polegają na dawaniu w łapę, a na poważnym sprawdzaniu samochodu - chcę wiedzieć czym jeżdże). I to jest dla mnie najważniejsze.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 23-08-2007, 08:57   

Czy ktoś z Was zna dokładną datę końca produkcji MSS'a ? Mam do kupienia MSS 1,6 z rocznika 2006 (czy to możliwe, bo może to pierwsza rejestracja i autko jest z 2005r :?: ) za 7 tyś euro + bilet lotniczy do Rzymu + dojazd do Polski + rejestacja. Według mnie to atrakcyjna oferta, ale nie wiem co z tą datą produkcji. Pomóżcie.

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2007, 09:28   

Space Stary był produkowane do grudnia 2004. Sprzedawane były w Polsce w 2005 a ostatnie sztuki na początku 2006. VIN (numer nadwozia) ma kod modelu roku czyli z VIN'u wyjdzie Ci że jest to model roku '05. Space Stary nie były produkowane w 2006 roku, czyli to co masz podane to jest data pierwszej rejestracji 8)

Misiek_Haribo
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 22:10   A ten?

Wiem, że tu nie ma zbyt wielu zwolenników aut bitych, ale ta oferta jest moim zdaniem niezła: link

Autko zapewne serwisowane, wiadomo, że nikt nie majstrował przy liczniku, żadne uszkodzenia, zrobienie to niewielki koszt, tym bardziej, że używanych blach i plastików na rynku pod dostatkiem. Gdybym teraz kupował MSS zapewne bym go ściągnął.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 22:57   Re: A ten?

Misiek_Haribo napisał/a:
Wiem, że tu nie ma zbyt wielu zwolenników aut bitych, ale ta oferta jest moim zdaniem niezła: link

Autko zapewne serwisowane, wiadomo, że nikt nie majstrował przy liczniku, żadne uszkodzenia, zrobienie to niewielki koszt, tym bardziej, że używanych blach i plastików na rynku pod dostatkiem. Gdybym teraz kupował MSS zapewne bym go ściągnął.

Uszkodzeń dużych nie ma (bo jak widać ktoś już auto wstępnie "wyprostował"), tylko że cena wyjściowa to prawie 30000 zł - w Polsce za taką cenę (i po poszukiwaniach) spokojnie kupisz taki sam.

Misiek_Haribo
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 12:19   Re: A ten?

slo_mo napisał/a:
Misiek_Haribo napisał/a:

Uszkodzeń dużych nie ma (bo jak widać ktoś już auto wstępnie "wyprostował"), tylko że cena wyjściowa to prawie 30000 zł - w Polsce za taką cenę (i po poszukiwaniach) spokojnie kupisz taki sam.

Zakładam, że podana cena jest do negocjacji. Jeśli chodzi o resztę no to jest właśnie ten dylemat, czy lepiej mieć auto, które jeździło po niemieckich drogach i było serwisowane jak należy, czy kupić auto z takim samym przebiegiem (przynajmniej na liczniku) i które jeździło po polskich drogach.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-08-2007, 12:55   

Coście się tak uparli na te niemieckie złomy ? Ja tam wolę polski samochód z salonu z książką serwisową, niż niemiecki z dwókrotnie cofniętym przebiegiem (raz przez turka, drugi raz przez handlarza) i podrabianą książką serwisową. Mam do ściągnięcia auto z Włoch i tam mam 100% pewności że nie było bite, bo jeśli by było to musiałoby przejść ponowną homologację (bity nie przejdzie, a poza tym to jest cholernie drogie).
Włosi nie jeżdżą najlepiej, ale regularnie serwisują samochody. W Niemczech wszystkimi komisowymi furami zajmuje się przeważnie turecki cwaniaczek. Wolę nadłożyć kilometrów i polecieć samolotem, niż brać to czego nikt inny przede mną nie chciał zabrać.

Misiek_Haribo
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 13:56   

cns80 napisał/a:
Coście się tak uparli na te niemieckie złomy ? Ja tam wolę polski samochód z salonu z książką serwisową, niż niemiecki z dwókrotnie cofniętym przebiegiem (raz przez turka, drugi raz przez handlarza) i podrabianą książką serwisową. Mam do ściągnięcia auto z Włoch i tam mam 100% pewności że nie było bite, bo jeśli by było to musiałoby przejść ponowną homologację (bity nie przejdzie, a poza tym to jest cholernie drogie).
Włosi nie jeżdżą najlepiej, ale regularnie serwisują samochody. W Niemczech wszystkimi komisowymi furami zajmuje się przeważnie turecki cwaniaczek. Wolę nadłożyć kilometrów i polecieć samolotem, niż brać to czego nikt inny przede mną nie chciał zabrać.

Ja tam mam już czwarty samochód sprowadzony z Niemiec i zawsze jestem bardzo zadowolony (fakt że nie są kupowane za pośrednictwem polskich handlarzy). Co więcej - zawsze jak je po jakimś czasie użytkowania sprzedaje udaje mi się dostać dobrą cenę za moje autko, ze względu na dobry stan. Sugestia, że Włosi dbają o auta bardziej niż Niemcy to gruba przesada - Niemcy robią przeglądy zawsze jak w zegareczku. Co do fałszowanych książek serwisowych to akurat tego zjawiska najbardziej obawiam się w Polsce, a w uczciwość włoskich handlarzy bym aż tak nie wierzył (chyba że kupujesz bezpośrednio od właściciela). Na koniec tego off topic'u życzę zadowolenia z Twojego włoskiego importu - co najmniej takiego jak ja mam z moich niemieckich zakupów.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-08-2007, 14:13   

Misiek_Haribo napisał/a:
fakt że nie są kupowane za pośrednictwem polskich handlarzy
i to jest plus. Pytanie czy nie od tureckich handlarzy ?

Misiek_Haribo napisał/a:
Sugestia, że Włosi dbają o auta bardziej niż Niemcy to gruba przesada
Nigdzie tak nie napisałem. Raczej chciałem od razu uciąć dyskusję że Włosi nie dbają o samochody :P

Misiek_Haribo napisał/a:
Co do fałszowanych książek serwisowych to akurat tego zjawiska najbardziej obawiam się w Polsce
W Polsce ciężko jest podrobić polską pieczątkę z NIP'em, ale w Polsce można bez trudu podrobić niemiecką pieczątkę :) W Polsce łątwo poprosić polski serwis o wydruk historii napraw, a w Niemczech musiałbyś latać i prosić :(

Misiek_Haribo napisał/a:
włoskich handlarzy
Włoskie komisy, które dają 12 miesięczną gwarancję na samochody używane, a to nie to samo co włoscy handlarze.

Misiek_Haribo napisał/a:
chyba że kupujesz bezpośrednio od właściciela
Dokładnie taką mam ofertę :D od znajomego mojego znajomego.

Misiek_Haribo napisał/a:
życzę zadowolenia z Twojego włoskiego importu
Jeszcze go nie dokonałem, ale mam nadzieję że się uda. Dotychczas większość moich samochodów pochodziła z Włoch i wszystkie były rewelacyjne (jakoś w Niemczech nigdy nic nie znalazłem). Nawet obecny misiek pochodzi z Belgii, ale dłuższy czas był we Włoszech.

Tobie również życzę spokojnego i przyjemnego użytkowania.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 11:49   

cns80 - a ja nasłuchałem się i przekonałem na własne oczy, że Włosi i Francuzi nie dbają o auta. Ale od razu muszę uszczegółowić - jak najbardziej dbają o przeglądy i wymiany, robią na bieżąco naprawy w autoryzowanych stacjach, itp. - auta są jak najbardziej OK technicznie. Nie dbają za to o wygląd samochodu, większość aut jest poobstukiwana i porysowana, w środku nierzadko siedzenia są zniszczone i brudne. Sam mam teraz MSS 1.9 DI-D sprowadzonego z Francji (nie sprowadzałem osobiście) i auto jest technicznie IDEALNE, ma za to kilka "parkingowych" wgniotek i tapicerka w środku zaczyna wołać o czyszczenie.

Najlepiej wybrać się po auto do Holandii albo Szwajcarii - i to tak dalej od granicy i szukać ofert od osób prywatnych.

smorak
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 14:40   

Włochy , Francja , Niemcy ... to nie tylko autostrady,ale też miasteczka z których są kilometry do ASO, albo niezłe górki gdzie niewielkie pojemności wypluwają bebechy.
Wątpię czy wszyscy tam serwisują wozy w ASO. Oni też liczą kaskę i jeżdżą do najbliższych mechaników w miasteczku. Kiedyś na francuskiej wsi padła mi Toyota, to skierowali mnie do miejscowego "pana Józia" który naprawia wszystko / fakt, wymienił uszczelkę pod głowicą bez dalszych problemów/. A jakość ich dróg... :( !!! Zawieszenie może czasem lepsze, ale skąd po jeździe po tych wspaniałych autostradach uszkodzenia na masce jakby ktoś strzelał do samochodu ze śrutu ? A czy ktoś zjeżdżał we Francji z autostrady na drogę bezpłatną biegnącą bokiem ? Momentami czysta masakra.
Radzę pogodzić sie z tym, że jednak jesteśmy nabywcami secondhand'u co i ja uczyniłem.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 29-08-2007, 14:44   

slo_mo napisał/a:
auta są jak najbardziej OK technicznie. Nie dbają za to o wygląd samochodu, większość aut jest poobstukiwana i porysowana,
Spróbuj pojeździć po Paryżu lub Rzymie :P Nawet mojego 15 letniego Nissana było mi szkoda. Jeśli ktoś uderzy w twój tył to to wcale nie oznacza kolizji :D
Ale technicznie są chyba nawet lepsze niż niemieckie, bo Włocha aż serce boli jak ma o 2 KM mniej niż sąsiad, albo jak przegrywa do 100 km/h o grubość zderzaka :wink:

slo_mo napisał/a:
Najlepiej wybrać się po auto do Holandii albo Szwajcarii
Też tak uważam, ale niestety nie mam tam stałego kontaktu żeby przyjechać na kilka dni i się spokojnie rozejrzeć :cry:
Ostatnio zmieniony przez cns80 25-10-2007, 10:16, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu