Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] poduszka przednia silnika i poducha przy rozrzadz
Autor Wiadomość
mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 29-02-2008, 14:15   

Temat leciwy więc go ruszę pytaniem. Dzisiaj z nudów gapiłem,czyściełem wiecie.... i tak się zastanawiam bo moja przednia poduszka silnika jest chyba do wymiany, chyba poniewaz nie wiem jak powinna wyglądac dobra i niedobra. Czy śruba ta co przechodzi przez środek poduszki powinna być w miarę pośrodku czy może być opuszczona? U mnie wygląda to tak:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-02-2008, 17:22   

mitutoyo napisał/a:
Czy śruba ta co przechodzi przez środek poduszki powinna być w miarę pośrodku czy może być opuszczona?
Podłączę się pod to pytanie, choć mam Colta, ale z tego co widzę poduszka jest prawie identyczna. A napewno jest identyczny sposób zawieszenia silnika. Poza tym czy taka nieco skruszała guma w poduszce może powodować drgania na wolnych obrotach?

jasi007
[Usunięty]

Wysłany: 29-02-2008, 17:54   

mitutoyo napisał/a:
U mnie wygląda to tak
a mnie to chyba 3/4 z niej zostalo albo mniej, niemam nawet chwili czasu zeby to ustrojstwo wymienic

krzypolo 
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Wysłany: 03-03-2008, 22:53   

nie wiem czy to dobre ceny ?

ja sie skusiłem ... zprzesyłka 99,60$

http://www.energysuspensi...131902&cat=1299

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 23:10   

mam polidoduchy przednia i tylna z 2g :> wlasnie poliuethanowe energy sunspension :> zdjecia na eclipse net w dziale sprzedam :> zoabcz ze 1 podobna ;> oddam stosunkowo tani :P

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 15:53   

Prwade mówiac to wyslalem ze wymienia sie poduche z całym korpusem a nie same wkladki :oops: . CHetnie bym sie upewnil czy spasują obie do mojego modelu i czy w miare sprawnie mozna wymienić tylną poduchę??

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 16:28   

te poduchy poli to sa wkaldy usztywniajace czy jakos tak :) zreszta mitutoyo, masz PMa ;)

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 04-03-2008, 23:08   

A które poduchy lepiej wymienić na poli? Lewa/prawa czy tył/przód ? Bo wiem ,że na przedniej silnik "opiera się" tylko przy hamowaniu silnikiem i cofaniu :doubt:

Iushiban 
Forumowicz

Auto: Corolla E11 1999 hatchback
Wysłany: 13-07-2010, 23:37   

jak sprawdzić czy poduszka jest zuzyta i która, przy duzym obciążeniu silnika słychac jakby drganie- mechanior już kiedyś mi szeptał że ponoć prawa poduszka jest do wymiany stąd moje pytanie.

pirondo 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 14-07-2010, 11:40   

Iushiban napisał/a:
jak sprawdzić czy poduszka jest zuzyta i która, przy duzym obciążeniu silnika słychac jakby drganie- mechanior już kiedyś mi szeptał że ponoć prawa poduszka jest do wymiany stąd moje pytanie.

ja ostatnio wymieniałem tylnią i przednią ,koszt nowej poduszki to ok.100zł a używaną na allegro czy w jakiś sklepach z częsciami bardzo cieżko znaleść. Za koszt wymiany dwóch poduszek zapłaciłem 100zł niewiem czy to duzo czy mało. U mnie złużyte poduszki objawiały sie tak że przy zmianie biegu i dodaniu gazu nie wchodził płynnie w obroty tylko było uderzenie .

Iushiban 
Forumowicz

Wysłany: 14-07-2010, 23:35   

ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby...

Maretzky85 
Mitsumaniak
Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Wysłany: 14-07-2010, 23:49   

Ktoś wie może czy w Polsce da się kupić te wkłady poliuretanowe ?

"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak

-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)

-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki :P )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem

pirondo 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 15-07-2010, 15:00   

Iushiban napisał/a:
ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby...

jak ja byłem u mechanika to własnie tak kazał mi zrobić. Ja dodawałem gazu z wrzuconym biegiem i z recznym i tak jak napisałes popuszczałem gaz dodawałem a on przyglądał sie pracy tych poduszek.Napewno musi to być osoba obeznana bo sam jakbym tam zaglądał to pewnie bym dokładnie nie zdiagnozował :P

Kazber 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Wysłany: 15-07-2010, 18:40   

Iushiban napisał/a:

w zasadzie można też wizualnie obejrzeć jak wygląda ta poduszka, jeżeli jest konkretnie pęknięta to wiadomo, że do wymiany
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 16-07-2010, 13:19, w całości zmieniany 1 raz  

Iushiban 
Forumowicz

Wysłany: 21-07-2010, 16:54   

Zamówiłem juz sobie tą poduszke- niestety używaną. Gostek jednak przysłał mi nie tą co trzba i nadal próbuje robić mnie w balona. Za niedługo sie wkurze i mu sie odechce igrania.
Maretzky85 cos pisał o wkładach- moje pytanie czy mozna gdzieś kupic sam ten wkład gumowy. Na allegro sa np. do eclipse 2G to jest ten sam wymiar? bedzie pasować?

Odpowiedz do tematu