[1G 90-94] poduszka przednia silnika i poducha przy rozrzadz |
Autor |
Wiadomość |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 14:15
|
|
|
Temat leciwy więc go ruszę pytaniem. Dzisiaj z nudów gapiłem,czyściełem wiecie.... i tak się zastanawiam bo moja przednia poduszka silnika jest chyba do wymiany, chyba poniewaz nie wiem jak powinna wyglądac dobra i niedobra. Czy śruba ta co przechodzi przez środek poduszki powinna być w miarę pośrodku czy może być opuszczona? U mnie wygląda to tak:
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-02-2008, 17:22
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | Czy śruba ta co przechodzi przez środek poduszki powinna być w miarę pośrodku czy może być opuszczona? | Podłączę się pod to pytanie, choć mam Colta, ale z tego co widzę poduszka jest prawie identyczna. A napewno jest identyczny sposób zawieszenia silnika. Poza tym czy taka nieco skruszała guma w poduszce może powodować drgania na wolnych obrotach? |
|
|
|
 |
jasi007 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 17:54
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | U mnie wygląda to tak
| a mnie to chyba 3/4 z niej zostalo albo mniej, niemam nawet chwili czasu zeby to ustrojstwo wymienic |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2008, 23:10
|
|
|
mam polidoduchy przednia i tylna z 2g :> wlasnie poliuethanowe energy sunspension :> zdjecia na eclipse net w dziale sprzedam :> zoabcz ze 1 podobna ;> oddam stosunkowo tani |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 15:53
|
|
|
Prwade mówiac to wyslalem ze wymienia sie poduche z całym korpusem a nie same wkladki . CHetnie bym sie upewnil czy spasują obie do mojego modelu i czy w miare sprawnie mozna wymienić tylną poduchę?? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 16:28
|
|
|
te poduchy poli to sa wkaldy usztywniajace czy jakos tak zreszta mitutoyo, masz PMa |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 04-03-2008, 23:08
|
|
|
A które poduchy lepiej wymienić na poli? Lewa/prawa czy tył/przód ? Bo wiem ,że na przedniej silnik "opiera się" tylko przy hamowaniu silnikiem i cofaniu |
|
|
|
 |
Iushiban
Forumowicz

Auto: Corolla E11 1999 hatchback
|
Wysłany: 13-07-2010, 23:37
|
|
|
jak sprawdzić czy poduszka jest zuzyta i która, przy duzym obciążeniu silnika słychac jakby drganie- mechanior już kiedyś mi szeptał że ponoć prawa poduszka jest do wymiany stąd moje pytanie. |
|
|
|
 |
pirondo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 14-07-2010, 11:40
|
|
|
Iushiban napisał/a: | jak sprawdzić czy poduszka jest zuzyta i która, przy duzym obciążeniu silnika słychac jakby drganie- mechanior już kiedyś mi szeptał że ponoć prawa poduszka jest do wymiany stąd moje pytanie. |
ja ostatnio wymieniałem tylnią i przednią ,koszt nowej poduszki to ok.100zł a używaną na allegro czy w jakiś sklepach z częsciami bardzo cieżko znaleść. Za koszt wymiany dwóch poduszek zapłaciłem 100zł niewiem czy to duzo czy mało. U mnie złużyte poduszki objawiały sie tak że przy zmianie biegu i dodaniu gazu nie wchodził płynnie w obroty tylko było uderzenie . |
|
|
|
 |
Iushiban
Forumowicz

|
Wysłany: 14-07-2010, 23:35
|
|
|
ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby... |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 14-07-2010, 23:49
|
|
|
Ktoś wie może czy w Polsce da się kupić te wkłady poliuretanowe ? |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
pirondo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 15-07-2010, 15:00
|
|
|
Iushiban napisał/a: | ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby... |
jak ja byłem u mechanika to własnie tak kazał mi zrobić. Ja dodawałem gazu z wrzuconym biegiem i z recznym i tak jak napisałes popuszczałem gaz dodawałem a on przyglądał sie pracy tych poduszek.Napewno musi to być osoba obeznana bo sam jakbym tam zaglądał to pewnie bym dokładnie nie zdiagnozował |
|
|
|
 |
Kazber
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 172 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 15-07-2010, 18:40
|
|
|
Iushiban napisał/a: | ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby... |
w zasadzie można też wizualnie obejrzeć jak wygląda ta poduszka, jeżeli jest konkretnie pęknięta to wiadomo, że do wymiany |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 16-07-2010, 13:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Iushiban
Forumowicz

|
Wysłany: 21-07-2010, 16:54
|
|
|
Zamówiłem juz sobie tą poduszke- niestety używaną. Gostek jednak przysłał mi nie tą co trzba i nadal próbuje robić mnie w balona. Za niedługo sie wkurze i mu sie odechce igrania.
Maretzky85 cos pisał o wkładach- moje pytanie czy mozna gdzieś kupic sam ten wkład gumowy. Na allegro sa np. do eclipse 2G to jest ten sam wymiar? bedzie pasować? |
|
|
|
 |
|