Coś tu nie gra |
Autor |
Wiadomość |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 05-03-2008, 12:03
|
|
|
M4mooT napisał/a: | poza tym to co napisal Chooper o bezpieczniku to tez nie prawda bo wielkosc bezpiecznika powinienes dobrac wg tabeli a nie dlatego ze radio ma 20A bezp. | Obaj macie rację. Kable i jednocześnie bezpiecznik dobiera się do sumy prądów urządzeń zasilających bo cienki kabel z 50A bezpiecznikiem lub gruby kabel z 10A bezpiecznikiem nie mają sensu. Są tabele (tak jak pisze M4mooT), określające jaka ma być grubość kabla i wartość bezpiecznika ale jest to uwarunkowane poborem (tak jak napisał Chooper).
Czaki napisał/a: | da rade cos zrobic zeby tez plastiki z tylu co sie do nich głosnik przykreca tak nie chodziły | Wełna mineralna do wykładania subwooferów powinna złagodzić efekt.
Czaki napisał/a: | Wiekszość grubych kabli ma 5m czy to nie za mało? | Za mało, w aucie trzeba robić dużo zawijasów i 5m ci nie wystarczy niestety.
Chooper napisał/a: | kup w sklepie kable DLS lub Dietz na metry bo te zestawy są do | Najlepiej tak zrobić. Do długości auta dorzucić ze 3m i kupić tyle kabla. Jeśli zamierzasz dawać wzmacniacz to zasilanie do radia nie jest takie ważne choć 2,5² to najmniej. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 19:29
|
|
|
Czaki napisał/a: | Drugi etap pracy przy car audio w cari:
Mam zamiar zakupić wzmiacniacz, wybór padł na blaupunkta gta 480, mam zamiar zasilic głośniki pyle plg6c (niby 200w RMS ) kenwoody narazie odłozyłem na pułke, moze kiedys w drzwi je wmontuje, z czasem dojedzie skrzynia basowa do tego.
Teraz chciałbym dobrze kable dobrać. Mam zamiar kupic zestaw kabli z allegro i boje sie zeby nie były za krótkie bo cari troche ma metrów (przedewszystkim chodzi o zasilenie z akumulatora do wzmaka w bagażniku i od radia do wzmaka). Wiekszość grubych kabli ma 5m czy to nie za mało? Wychaczyłem 6m http://www.allegro.pl/ite..._8_5mm%5E2.html Moze ktos poleci lesze kable, albo ma jakies zastrzeżenia co do moich planów? |
Te kable faktycznie są do ... Przede wszystkim za cienkie: min 30 mm2...
A wzmacniacz kiepściutki: juz lepiej jakąś używke np. Alpine za te pieniądze... |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 20:43
|
|
|
kurde ludzie ja chce zeby grało a nie samochod mi rozwaliło |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 21:19
|
|
|
Tu nie chodzi właśnie żeby Ci auto rozwaliło, tylko żeby to grało... Kupisz gó..o i za tydzień założysz nowy post: pomóżcie... |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 16:36
|
|
|
ale z kablem to przegiołeś... min 30mm2 ? w sklepie najgrubszy widziałem 16mm2 i tego miał bym problem przeprowadzic przez całe auto, a gdzie 30? Chyba do bicia ludzi on jest
Chyba troche po hurtowniach kabli pochodze bo naprawde kupic jeden kabel zasilający za 100-200zł to przesada, a przecie dochodzi jeszcze masa, oprawa bezpiecznika, chicze... |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 06-03-2008, 16:41
|
|
|
Czaki napisał/a: | Chyba troche po hurtowniach kabli pochodze bo naprawde kupic jeden kabel zasilający za 100-200zł to przesada, a przecie dochodzi jeszcze masa, oprawa bezpiecznika, chicze... |
ma być dobrze czy tanio ? odpowiedz sobie sam mając na uwadze, że w tej dziedzinie te dwa słowa sie wykluczają.
kable mają na przykład na: www.essa.com.pl nawet 50 mm2 |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 17:32
|
|
|
30mm2 do tego wzmacniacza to gruba przesada. 20mm2 to juz bedzie z duza gorka.
Sprawa wazniejsza jest ten wzmak - jezeli jeszcze go nie kupiles to wstrzymaj sie bo to nie jest dobry wybor. Napisz ile masz kasy do wydania oraz czy ma byc 4-kan czy 2kan no i co bedzie napedzal.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 21:19
|
|
|
Lepiej położyć grubszy i nie jest to bynajmniej przesadą te 30 mm2 niż za pół rolu wymieniał będzie wzmak i znowu ciągnął zasilanie od nowa...
Min to 30 mm2...
Ja pod Stega mam 50 mm2... |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 21:48
|
|
|
mam 500zł, ale widze ze z 2000 musze uzbierac. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 22:37
|
|
|
ale na co masz 500 zł??????| |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 15:35
|
|
|
na wzmacniacz i kable. Głosniki mam, a skrzynia przyjdzie z czasem. |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 18:51
|
|
|
Gattsu - do "cywilnych" zastosowan spokonie wystarczy 20mm2 lub 4gauge (ok 25mm2)
P.S ja u siebie w aucie mam 70mm2
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 19:31
|
|
|
Ja jednak nie kumam tego prześcigania sie w rozmiarach kabla O co chodzi?? Dla prozaicznego przykładu żelazko ma 2kW i działa na dwóch 1.5mm^2. DO zasinania wysokonapięciowego pociągów w m.in. Bombardierze stosuje sie max 110-150mm^2 więc po jaki diabeł takie przekroje?? Chyba nie tylko po to żeby ładnie wygładało pod maską..... |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 19:39
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | Ja jednak nie kumam tego prześcigania sie w rozmiarach kabla O co chodzi?? Dla prozaicznego przykładu żelazko ma 2kW i działa na dwóch 1.5mm^2. DO zasinania wysokonapięciowego pociągów w m.in. Bombardierze stosuje sie max 110-150mm^2 więc po jaki diabeł takie przekroje?? Chyba nie tylko po to żeby ładnie wygładało pod maską..... |
Ale o jakim Ty napięciu mówisz????? jasne że w żelasku nie potrzeba grubszego kabla bo jest tam napięcie 220, a w aucie jakie masz? Dlatego trzeba nieco grubsiejszy kabelek... |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 23:34
|
|
|
No dobra,napiecie jest dużo niższe czyli prąd większy ale czy przekroju przewodu nie powinno sie jakoś dobierać wedle mocy jaka przez niego płynie? Jakie niekorzystne zjawiska warunkują dobór przekroju oprócz ciepła wytwarzanego w kablu? Nakreśl zarys po krótce. |
|
|
|
 |
|