Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:21
Hands free
Autor Wiadomość
tommay
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 10:39   

u mnie nie ma zasadniczo problemów z przerwami w nadawaniu... Na początku rozmowy, owszem, 2-3 sek trzeba odczekać.

W trakcie rozmowy nie ma problemów, choć jakość nie jest taka jak bezpośrednio z komórki, bo jest mały pogłos, ale i tak jest o niebo lepiej niż przez navi Tomtom'a... :-)

Bulaj
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 12:44   

To samo, na początku 2-3 sekundy trzeba czekać. Natomiast już dwa razy telefon zniknął z listy zalogowanych. Zawsze po logowaniu nowego aparatu, najpierw żony, a ostatnio wspólnika. Pilnowałem zeby logowali się pod innymi numerami 3 i 5, ale za każym razem znikał z wykazu mój, zalogowany pod 1 i musiałem ponownie go ustawiać.

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 22:09   

Powróce do tematu cyfry 2 przy wpisywaniu numeru tzn przy dyktowaniu nr - jak to dokładnie zrobić najpierw profil swojego głosu a potem ćwiczenie akcentu ? czy bez profilu trenowac wypowiedzenie tej dwójki - bo sie pogubiłem... bo pani w moim zestawie też nie rozumie tej cyfry a wszystko inne bez problemu. Próbowałem w innym języku wdyktować cyferki ale książka z innego języka nie przechodzi po zmianie na inny ... chyba że jest jakis sposób żeby wpisac w niemieckim a korzystać w angielskim?

[ Dodano: 22-11-2007, 23:10 ]
heh juz wiem nauczyłem się odpowiednio gadać :)

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 09:51   

ja zakładam N 616 , ten zestaw to fajny bajer ale kicha !! :-X wykonujesz call a nie wiesz czy dzwoni czy nie , dopiero jak ktoś odbierze to słychać , książka telefoniczna to przecież utopia !! ja mam 1200 kontaktów tygodniami będę konferować z "miłą" panią , zostawie go sparowanego z żony telefonem jako zabawka może być.... :badgrin:

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-11-2007, 13:16   

Robercik64 napisał/a:
.... ja mam 1200 kontaktów ....

Nie pamiętam dokładnie (a nieche mi się szukać w instrukcji), ale chyba książka tel. w Outku ma oraniczoną pamięć do 25-30 pozycji :(

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 16:57   

Wpisanie mi w języku angielskim zajęło 3 dni za to w niemieckim pani jest bardziej rozgarnieta i 15 min .. no cóz ale i tak jest zbulwersowany że polacy to gęsi i nikt ich języka a zatem rynku nabywczego nie traktuje poważnie ,,,,

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 23:06   

rafaelcx napisał/a:
że polacy to gęsi i nikt ich języka a zatem rynku nabywczego nie traktuje poważnie ,,,,

to nie chodzi o język mnie jest wszystko jedno władam biegle ale to oczekiwanie na połączenie !!! ja "gadam" w samochodzie strasznie dużo !! i mnie to już ...już mam N 616 i jest jak zwykle cacy!!

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2007, 22:39   

Robercik64 napisał/a:
to nie chodzi o język mnie jest wszystko jedno władam biegle

no nie wszyscy co kupują mitsu moga sie tym poszczycić ... Ale to nie tylko o mitsu chodzi ogólnie nasz język jest na szarym końcu , pewnie trudny jest ...
Wracając do tematu - pewne niedociągnięcia są - trza się przyzwyczaić :)

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2007, 23:25   

rafaelcx napisał/a:
pewne niedociągnięcia są - trza się przyzwyczaić

mam już N616 i jest cool , zapomniałem o zabawce ;)

nephilim 
Mitsumaniak
01486/KMM

Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
Wysłany: 01-02-2009, 13:03   

Mój angielski jest dość przyzwoity, ale słów brzydkich użyłem wiele :)
Paruje się ładnie [Sony Ericcsson P990i], ale książka zawiera tylko jeden wpis (15 min walki).
Nie mogłem sobie jednak odmówić przyjemności i dzwoni po słowie-klucz: Ninja! [Osoby które widziały film TAXI wiedzą o co chodzi ;) ]

AsiaKC 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
Wysłany: 16-02-2009, 23:27   

No ja też miałam sporo problemów z 2 i 3 po angielsku :roll:
Nie przeszłam co prawda z panią kursu rozpoznawania mowy, ale za którymś podejściem (bo już przestałam w ogóle mówić zrozumiale z wściekłości :p ) po prostu pięknie i gładko zrozumiała co do niej gadam :shock: Ot tak... A miałam nr z 2 dwójkami i jedną 3 :mrgreen:
Miałam przez chwilę nadzieję, że jak pogadam z panią po francusku to ona sobie sama przetłumaczy numery na ang ale niestety :roll: Wobec tego posiadam dwie książki telefoniczne w dwóch językach a pani myli czasem słowo AGATA ze słowem ADAM :roll:
A dzieci się dziwią, że mama gada do kierownicy i jeszcze się złości nie po polskiemu :lol:

Edit: A TAXI jest super :D wszystkei 3 :)

esawicki 
Forumowicz

Auto: Outlander 2
Wysłany: 20-02-2009, 12:10   

Niestety ma podobny problem. Ta wstrętna baba wogule nie chce zrozumieć cyfry "two". Masakra. Wszystkie cyfry akceptuje natomiast za cholerę nie mchce zrozumieć "two". Może mi ktoś coś poradzi.

AsiaKC 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
Wysłany: 20-02-2009, 13:20   

odetchnij, policz do dziesięciu i cicho, spokojnie i krótko powiedz "tu"

U mnie żadne mocne i głośne akcentowanie nie dało rezultatu a rezygnacja ze starań o wyraźne "2" podziałała ;)

esawicki 
Forumowicz

Auto: Outlander 2
Wysłany: 20-02-2009, 13:26   

AsiaKC napisał/a:
odetchnij, policz do dziesięciu i cicho, spokojnie i krótko powiedz "tu"

U mnie żadne mocne i głośne akcentowanie nie dało rezultatu a rezygnacja ze starań o wyraźne "2" podziałała ;)

Dzięki spróbuję

Woo 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse GSX | Outlander II
Wysłany: 01-04-2009, 09:00   

Witam,

Od jakiegoś czasu walczę z ustawieniem tego zestawu, ale mam dziwny problem. Udało mi sie wpisać do książki w samochodzie jakiś wpis. Proces jest zakończony powodzeniem, wpis jest, ale nie udało mi się wykonać połączenia. Mówie Call, potem Name, kobietka mówi, że Mobile i na ekranie pokazuje sie numer (poprawny 697XXXXXX) słyszę w głośnikach frazę Dialing... i cisza. Na ekranie telefonu nic nie widać. Po jakieś minucie jest "bip" i wraca radio...

Ktoś wie o co chodzi?

Odpowiedz do tematu