Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-10-2007, 15:40
drążki i końcówki drążków ?
Autor Wiadomość
lukasz921 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-10-2007, 10:20   

witam,
tak to tez prawda ze im wiecej sie zarabia tym sie wiecej wydaje ale bardziej chodziło mi o takie przypadki jak np. cos dodatkowo wpadlo kasy to zaraz musi wyjsc konieczny wydatek :) albo jeszcze lepsza akcja nie mialem plastra opatrunkowego to nic sie nie dzialo ale profilaktycznie kupilem to codziennie musialem sobie palca przeciac :D rownowaga musi byc :) Ale ok zeby nie bylo calkowicie Off topic to ugadalem sie juz na wymiane drazkow i koncowek Łączny koszt 100pln (40 pln zbieznosc). chyba dobra cena ? tak wiec cala impreza to lacznie okolo 320pln no ale czego nie robi sie dla miska.

Pozdrawiam
Lukasz921

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 22:40   

Ja u siebie też wymieniałem drążek kier. lewy, końcówki i gumy drążka stabilizatora i jest ok, wszystko 555, gumki ori , także polata misio spokojnie. Objawy były takie same a teraz cisza aż miło, tylko sprzęgło się kończy:(

lukasz921 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-11-2007, 17:24   

Witam,
I jestem po imprezie (wymianie drazków i końcówek). Wszystko o teraz przejeżdząjąc po np. plytach ładnie wszystko jest tłumione i nie czuć nic na kierze. Jeszcze jedna sprawa pozostała otóż z prawej strony jeszcze cos puka otóź gdy kolo wpada w "dziure w drodze" jest pukniecie. Objaw wystepuje tylko z prawej strony. Co to jeszcze może byc ? Może to łacznik - moj tak wyglada ? Czemu jeszcze warto się przyjrzeć ?

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:01   

Lączniki stabilizatora i luknij na amorki i ich łożyska:) spradz też sworznie na wahaczu!

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:13   

Bastek-całą zawieszenie miał sprawdzane :wink:

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:15   

To w takim układzie puka w aucie sąsiada:)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 02-11-2007, 20:16   

lukasz921 napisał/a:
Witam jeszcze pytanko mial ktos stycznosc z zamiennikami Yamato ? Podobno sa dosc dobre a tansze o polowe ? Ale pewnie znajac zycie nie ma co oszczedzac.

Pozdrawiam
Lukasz921

wlasnie mam zalożony wachacz tej firmy zobaczymy :?:
Renata
EA5W

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 20:26   

Łukasz -znajomy kiedyś też kupił Yamato i nie narzeka.........nic sie na razie nie dzieje a już trochę km napykał :wink:

Czekoladka - na pewno będziesz zadowolona :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 02-11-2007, 20:39   

lukasz921 moim zdaniem ten łącznik będzie pukał. Ja np. mam stuki tylko z lewej strony i na 100% to łącznik, który niedawno wymieniałem. U Ciebie nie wiadomo jak wygląda jeszcze ta gumka od spodu wahacza, ale górna też jest nieciekawa.

lukasz921 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2007, 07:55   

Witam,
Wczoraj mechanik zdiagnozował mi stuki z zawieszenia. Okazało się, że wybite są gumy stabilizatora i nie da się tego zdiagnozować na podniesionym samochodzie. Slychać to jak samochód jest postawiony na koła i szarpiąc z kanału. Oszacował mi koszt na 36 pln za komplet gum oryginalnych i 90 pln robocizna bo mówił że jest z 2 h pracy bo jest dość ciężki dostęp. Czy tak jest faktycznie ? Mam nadziejęm, że po tej wymianie w końcu będzie wszystko idealnie :) Ale wiadomo jak to jest z nadziejami ... :)

Pozdrawiam
Lukasz921

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 21-11-2007, 09:26   

lukasz921 napisał/a:
90 pln robocizna bo mówił że jest z 2 h pracy bo jest dość ciężki dostęp
Dostęp jest wręcz rewelacyjny. Wymiana łączników to max. 1 godz. z piwem w ręku.

lukasz921 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2007, 09:31   

Hugo - chodzi mi nie o łączniki tylko o gumy stabilizatora.
Pozdrawiam
Lukasz921

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 11:32   

Do wymiany łączników musisz mieć kanał - jest ciężkie dojście i trzeba sie z tym trochę pobawić - mechanicy nie za bardzo uwielbiają to robić ze względu na umiejscowienie. Zresztą już to na forum poruszał Bastek (teraz pod nickiem bastek77) bo też miał z tym kłopoty.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 21-11-2007, 18:21   

lukasz921 napisał/a:
Hugo - chodzi mi nie o łączniki tylko o gumy stabilizatora
Rzeczywiście nie zauważyłem :? . Wybacz :wink:

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 19:47   

lukasz921 napisał/a:
Witam,
Wczoraj mechanik zdiagnozował mi stuki z zawieszenia. Okazało się, że wybite są gumy stabilizatora i nie da się tego zdiagnozować na podniesionym samochodzie. Slychać to jak samochód jest postawiony na koła i szarpiąc z kanału. Oszacował mi koszt na 36 pln za komplet gum oryginalnych i 90 pln robocizna bo mówił że jest z 2 h pracy bo jest dość ciężki dostęp. Czy tak jest faktycznie ? Mam nadziejęm, że po tej wymianie w końcu będzie wszystko idealnie :) Ale wiadomo jak to jest z nadziejami ... :)

Pozdrawiam
Lukasz921

mam nadzieje ze u Ciebie to bedzie to u mnie wymienione gumy jak i laczniki stabilizatora i guzik to dalo dalej slysze takie popukiwanie w rytm najmniejszych nierownosci i jakies wlasnie brzedekniecio psztykniecie nie wiem jak to okreslic wydaje mi sie ze to z tylu dobiega z wysokosci hmm wlewu paliwa z obu stron te okolice ale to nie zawsze

Odpowiedz do tematu