Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:21
wysokie obroty silnika nowego outlandera
Autor Wiadomość
Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2007, 08:37   

benek45 napisał/a:
Słabo widoczny wyświetlacz centralny znana sprawa,spróbuję coś zrobić na przeglądzie :|

Patrz na temat: Wyświetlacz centralny.

Po zmianie ustawień w serwisie wyłącznik świateł ustawiasz na AUTO. Światła świecą non stop (poza postojowymi oczywiście), a podświetlenie deski włącza się gdy zapada zmierzch, tym samym w ciągu dnia wyświetlacz radia jest bardziej widoczny :P

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 19:36   

Cytat:
Po zmianie ustawień w serwisie wyłącznik świateł ustawiasz na AUTO. Światła świecą non stop (poza postojowymi oczywiście), a podświetlenie deski włącza się gdy zapada zmierzch, tym samym w ciągu dnia wyświetlacz radia jest bardziej widoczny

a czy jak przełącznik dasz na off to światła gasną?. Bo u mnie chyba coś skopali....czy na auto, czy na off...świecą cały czas :lol:

Bulaj
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 19:47   

Tak niestety jest. Światła mijania gasną dopiero po przełączeniu na pozycyjne.

piotrl
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 19:54   

Bulaj napisał/a:
Tak niestety jest. Światła mijania gasną dopiero po przełączeniu na pozycyjne.

Ile kosztuje taka zmiana ustawień?

Bulaj
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 20:02   

65 pln

benek45
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 20:40   

No to będę miał taki delikatny test na solidność serwisu jak pojadę na przegląd na 15000.Ciekawe czy uda im się przeprogramować komputra,co by mi się światła świeciły non stop i nie skopać go :P :oops: :evil:

Mateusz 
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Wysłany: 07-11-2007, 22:36   

nie wiem czy to istotne ale w moim aucie w podwarszawskich Markach uprzejmi Panowie z serwisu zalaczyli wlaczanie automatyczne swiatel za darmo, dodam, ze zrobili na mnie bardzo pozytywne wrazenie, ktore zostalo rozbuchane do rozmiaru XXL po tym, jak podczas przegladu po 3tys km w RM w Krakowie serwisant zapytal mnie jakim cudem mam ustawione automatyczne zalaczanie swiatel?
pozdrawiam,
mateusz

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-11-2007, 00:33   

alvent - jest tak jak napisał bulaj - światła mijania nie świecą w przypadku włączonych pozycyjnych i w pozycji off w czasie gdy silnik niepracuje.

W Rzeszowie a raczej podrzeszowskiej Boguchwale panowie mi również ustawili za free przy okazji wizyty w salonie.
Szybko i sprawnie, dla mnie kawa - dla samochodu światła :D

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 05:49   

Cytat:
alvent - jest tak jak napisał bulaj - światła mijania nie świecą w przypadku włączonych pozycyjnych i w pozycji off w czasie gdy silnik niepracuje.

No to luzik :lol:

Cytat:
jak podczas przegladu po 3tys km w RM w Krakowie serwisant zapytal mnie jakim cudem mam ustawione automatyczne zalaczanie swiatel?

Tym Panom już powiedziałem do widzenia. Teraz moje pieniążki dostaje Moto Katowice :badgrin:

piotrl
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 00:08   

Polecam Wrocław - za ponad 100 zł - cena podane po wykonaniu usługi. Na dodatek swiecą cały czas, nawet przy wyłączonym silniku.

benek45
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 22:54   

No to ja już nic nie rozumiem.Ja sobie wyobrażam że światła mijania po prostu będą działac jak w trybie auto.tzn.zapalą się w trakcie rozruchu i zgasną po wyłączeniu zapłonu.Tylko bez względu na porę dnia :roll: :roll:

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 23:21   

W obecnych modelach juz tak jest obojetnie jak ustawimy sobie światła i tak po zapaleniu silnika działają a po wyłączeniu zgasną ... tylko podświetlenie deski i radia w dzień mówi nam o pozycji przełącznika świateł

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-11-2007, 23:29   

rafaelcx napisał/a:
W obecnych modelach juz tak jest obojetnie jak ustawimy sobie światła i tak po zapaleniu silnika działają a po wyłączeniu zgasną ... tylko podświetlenie deski i radia w dzień mówi nam o pozycji przełącznika świateł

i dzieki temu włącznik świateł w trybie AUTO staje się sprytnym włącznikem podświetlenia mało widocznego wyświetlacza radia ;)

AsiaKC 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
Wysłany: 16-02-2009, 23:51   

To my chyba tak mamy ale musze się przyjrzeć uważnie :P

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 17-02-2009, 05:30   

a u mnie ze swiat łami jest jeszcze inaczej - w opcji AUTO zapalaja sie w chwili odpalenia auta a gasną nie po wyłączeniu zapłonu ale po otwarciu drzwi kierowcy - czyli przy wysiadaniu..... co do wysokich obrotów - obecne silniki diesla nie maja tz. ssania, podwyzszone obroty sa wynikiem albo załączonej klimy , albo ustawionej wysokiej tem. kabiny - wtedy załączone sa grzałki nagrzewnicy ogrzewania kabiny- auto ma duże zapotrzebowanie na prąd (alternator) i obroty sa podniesione - przynajmniej ja tak mam - silnik 2.2- jak ustawię temp. na ponizej 20 stopni a klim wyłącze odrazu po odpaleniu mam 900 obr,
jeszcze jedna sugestia - nie jest czymś dobrym rozgrzewanie auta na postoju - najlepiej odrazu po odpaleniu jechać, ale nie korzystać więcej niz z 1/3 osiągów - raz że smarowanie nie "wyrabia" , dwa na zimnym silniku zabijamy turbo!!! pozdrawiam

Odpowiedz do tematu