Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:21 |
wysokie obroty silnika nowego outlandera |
Autor |
Wiadomość |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 06-11-2007, 08:37
|
|
|
benek45 napisał/a: | Słabo widoczny wyświetlacz centralny znana sprawa,spróbuję coś zrobić na przeglądzie |
Patrz na temat: Wyświetlacz centralny.
Po zmianie ustawień w serwisie wyłącznik świateł ustawiasz na AUTO. Światła świecą non stop (poza postojowymi oczywiście), a podświetlenie deski włącza się gdy zapada zmierzch, tym samym w ciągu dnia wyświetlacz radia jest bardziej widoczny |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
alvent [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 19:36
|
|
|
Cytat: | Po zmianie ustawień w serwisie wyłącznik świateł ustawiasz na AUTO. Światła świecą non stop (poza postojowymi oczywiście), a podświetlenie deski włącza się gdy zapada zmierzch, tym samym w ciągu dnia wyświetlacz radia jest bardziej widoczny |
a czy jak przełącznik dasz na off to światła gasną?. Bo u mnie chyba coś skopali....czy na auto, czy na off...świecą cały czas |
|
|
|
 |
Bulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 19:47
|
|
|
Tak niestety jest. Światła mijania gasną dopiero po przełączeniu na pozycyjne. |
|
|
|
 |
piotrl [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 19:54
|
|
|
Bulaj napisał/a: | Tak niestety jest. Światła mijania gasną dopiero po przełączeniu na pozycyjne. |
Ile kosztuje taka zmiana ustawień? |
|
|
|
 |
Bulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 20:02
|
|
|
65 pln |
|
|
|
 |
benek45 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 20:40
|
|
|
No to będę miał taki delikatny test na solidność serwisu jak pojadę na przegląd na 15000.Ciekawe czy uda im się przeprogramować komputra,co by mi się światła świeciły non stop i nie skopać go |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 07-11-2007, 22:36
|
|
|
nie wiem czy to istotne ale w moim aucie w podwarszawskich Markach uprzejmi Panowie z serwisu zalaczyli wlaczanie automatyczne swiatel za darmo, dodam, ze zrobili na mnie bardzo pozytywne wrazenie, ktore zostalo rozbuchane do rozmiaru XXL po tym, jak podczas przegladu po 3tys km w RM w Krakowie serwisant zapytal mnie jakim cudem mam ustawione automatyczne zalaczanie swiatel?
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-11-2007, 00:33
|
|
|
alvent - jest tak jak napisał bulaj - światła mijania nie świecą w przypadku włączonych pozycyjnych i w pozycji off w czasie gdy silnik niepracuje.
W Rzeszowie a raczej podrzeszowskiej Boguchwale panowie mi również ustawili za free przy okazji wizyty w salonie.
Szybko i sprawnie, dla mnie kawa - dla samochodu światła |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
alvent [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 05:49
|
|
|
Cytat: | alvent - jest tak jak napisał bulaj - światła mijania nie świecą w przypadku włączonych pozycyjnych i w pozycji off w czasie gdy silnik niepracuje. |
No to luzik
Cytat: | jak podczas przegladu po 3tys km w RM w Krakowie serwisant zapytal mnie jakim cudem mam ustawione automatyczne zalaczanie swiatel? |
Tym Panom już powiedziałem do widzenia. Teraz moje pieniążki dostaje Moto Katowice |
|
|
|
 |
piotrl [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 00:08
|
|
|
Polecam Wrocław - za ponad 100 zł - cena podane po wykonaniu usługi. Na dodatek swiecą cały czas, nawet przy wyłączonym silniku. |
|
|
|
 |
benek45 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 22:54
|
|
|
No to ja już nic nie rozumiem.Ja sobie wyobrażam że światła mijania po prostu będą działac jak w trybie auto.tzn.zapalą się w trakcie rozruchu i zgasną po wyłączeniu zapłonu.Tylko bez względu na porę dnia |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 23:21
|
|
|
W obecnych modelach juz tak jest obojetnie jak ustawimy sobie światła i tak po zapaleniu silnika działają a po wyłączeniu zgasną ... tylko podświetlenie deski i radia w dzień mówi nam o pozycji przełącznika świateł |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2007, 23:29
|
|
|
rafaelcx napisał/a: | W obecnych modelach juz tak jest obojetnie jak ustawimy sobie światła i tak po zapaleniu silnika działają a po wyłączeniu zgasną ... tylko podświetlenie deski i radia w dzień mówi nam o pozycji przełącznika świateł |
i dzieki temu włącznik świateł w trybie AUTO staje się sprytnym włącznikem podświetlenia mało widocznego wyświetlacza radia |
 |
|
|
|
 |
AsiaKC
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
|
Wysłany: 16-02-2009, 23:51
|
|
|
To my chyba tak mamy ale musze się przyjrzeć uważnie |
_________________ Gość! I'm watching You
 |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 17-02-2009, 05:30
|
|
|
a u mnie ze swiat łami jest jeszcze inaczej - w opcji AUTO zapalaja sie w chwili odpalenia auta a gasną nie po wyłączeniu zapłonu ale po otwarciu drzwi kierowcy - czyli przy wysiadaniu..... co do wysokich obrotów - obecne silniki diesla nie maja tz. ssania, podwyzszone obroty sa wynikiem albo załączonej klimy , albo ustawionej wysokiej tem. kabiny - wtedy załączone sa grzałki nagrzewnicy ogrzewania kabiny- auto ma duże zapotrzebowanie na prąd (alternator) i obroty sa podniesione - przynajmniej ja tak mam - silnik 2.2- jak ustawię temp. na ponizej 20 stopni a klim wyłącze odrazu po odpaleniu mam 900 obr,
jeszcze jedna sugestia - nie jest czymś dobrym rozgrzewanie auta na postoju - najlepiej odrazu po odpaleniu jechać, ale nie korzystać więcej niz z 1/3 osiągów - raz że smarowanie nie "wyrabia" , dwa na zimnym silniku zabijamy turbo!!! pozdrawiam |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
|