Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ferrari
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 15:30   

cns80 napisał/a:
Ale carrery miały charakter, a cayenne wogóle nie powinien wychodzić pod tą marką

ale co chcesz powiedziec? ze porsche nie powinno sprzedawac cayene tylko dlatego ze carrera miala charakter (i nadal ma) i powinno oddac czesc rynku dla Q7, Tuarega, ML itp? wez sie zastanow co piszesz :)
powiedz mi w czym cayene zaszkodzil firmie? masz jakis rozsadny argument?

allias
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 19:48   

Byl kiedys Lamborghini co jak czolg wygladal to moze i czas na Ferari zeby cos zpie...przyc.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2007, 07:35   

arturro napisał/a:
wez sie zastanow co piszesz
Wyluzuj :wink:
arturro napisał/a:
ale co chcesz powiedziec? ze porsche nie powinno sprzedawac cayene tylko dlatego ze carrera miala charakter (i nadal ma) i powinno oddac czesc rynku dla Q7, Tuarega, ML itp
To właśnie chcę powiedzieć. Jeśli liczyłaby się niepowtarzalność marki, a nie kasa to właśnie tak powinni zrobić. Nie żyję w jakimś nierealistycznym świecie, więc wiem że liczy się wynik finansowy :mrgreen:
Ale z sentymentalnego punktu widzenia miło by było gdyby takie sytuacje nie miały miejsca :P

arturro napisał/a:
masz jakis rozsadny argument?
Nie mam argumentu rozsądnego. Mam argument sentymentalny :D Jak widzę to połączenie Range Rovera, Citroena Picasso i Boxtera to mam jakiś niesmak :wink:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2007, 08:15   

cns80 napisał/a:
Wyluzuj

spoko jestem wyluzowany

cns80 napisał/a:
Nie mam argumentu rozsądnego. Mam argument sentymentalny

i np. gdybys mial kase nie kupilbys carrery tylko dlatego ze porsche sprzedaje cayene'a? nie wiem czy wiesz ale zawsze wprowadzenie takiego modelu poparte jest badaniem opinii uzytkownikow (w tym przypadku porsche) czy ewentualnie zdecydowaliby sie kupic suv'a. widac mieli taka ochote i firma wypuscia taki model, a teraz zbiera laury.
sam gdybym mial kase kupilbym sobie cayena na miasto.

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 31-10-2007, 08:51   

Panowie i Panie gdyby liczyły się sentymenty to Mitsu nadal by produkowało ładne samochody. Niestety postęp, nowe technologie i walka o rynek teraz się liczą. Kasa, kasa, kasa to sie teraz liczy. Sentymenty odeszły na dalszy plan. Popatrzcie na auta takie jak Logan brzydki jak gów...... a jeździ tego sporo. Taka potrzeba rynku.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 31-10-2007, 10:13   

arturro napisał/a:
np. gdybys mial kase nie kupilbys carrery tylko dlatego ze porsche sprzedaje cayene'a?
Pewnie tak :wink:

arturro napisał/a:
nie wiem czy wiesz ale zawsze wprowadzenie takiego modelu poparte jest badaniem opinii uzytkownikow (w tym przypadku porsche) czy ewentualnie zdecydowaliby sie kupic suv'a. widac mieli taka ochote i firma wypuscia taki model, a teraz zbiera laury.
Ja tu o sentymencie, a ty o pragmatyźmie :mrgreen:

arturro napisał/a:
sam gdybym mial kase kupilbym sobie cayena na miasto.
Faktycznie typowo miejski samochód :D W sam raz na miejsce parkingowe pod hipermarketem :mrgreen: W Warszawie najczęściej zaparkowany na kopercie dla inwalidów :evil:

TNT napisał/a:
Taka potrzeba rynku.
A no właśnie :(

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 31-10-2007, 15:25   

a ja mając okazje jeździć trochę mniejszą terenówką (GV, wiem wiem do prosiaka to daleko, ale też takie większe autko) powiem szczerze że jest to baaaaardzo wygodne auto do miasta. Nie wiem jak Cayene ze zwrotnością ale GV zawraca w miejscu i parkuje się to to dużo łatwiej niż Carisme czy S60 (wszystko widać z góry, zawraca w miejscu). A do tego w Cayene ma jakieś pewnie 300-400 KM pod maską. Po dziurach przejeżdża bez zająknięcia, na torowisku nawet nie trzeba zwalniać. Żebyśmy mieli ulice jak stół równe to może i zero użyteczności, ale na tych naszych dziurach to są bardzo praktyczne auta moim zdaniem. A po liftingu w końcu zaczął mi się podobać (jakoś te nowe lampy, delikatniej inaczej skrojone nadały przodowi fajniejszego wyglądu). Jakbym miał tyle kasy na samochód rodzinny to byłby to jeden z faworytów.

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Odpowiedz do tematu