Zastanawiam się nad Space Starem? Co radzicie? |
Autor |
Wiadomość |
przem20 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 11:41
|
|
|
1.6 był później - chyba po liftingu montowany . Były dwie wersje - przynajmniej w kraju - comfort i family - różnice:
- podłokietnik;
- nakładki na progi;
- elektryka tylnich szyb;
- halogeny z prorzodu;
- alufelgi;
Dodatki posiadał comfort. Dlatego jedne maja podłokietnik a inne nie.
P. |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 12:12
|
|
|
dzięki Wam wreszcie trochę światełka w tunelu ;
przem20 napisał/a: | 1.6 był później - chyba po liftingu montowany |
apropos: czyli lifting był w którym roku ?
a czy ktoś chciałby wypowiedzieć się na temat fabrycznego nagłośnienia - ile głosników gdzie rozmieszczone i jaka jakość dzw. Może nie należę do audiofili ale dobry dźwięk w aucie to dla mnie, a własciwie dla wszystkich członków mojej rodziny rzecz ważna - wszyscy lubimy od czasu do czasu posłuchać muzy na pełen gwizdek |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
przem20 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 15:30
|
|
|
Cztery głośniki w drzwiach na wysokości połowy łydki. W przednich dzrzwiach skierowane lekko do góry. Jakość dźwięku OK -mam nie firmowe radio - jakiś medion/tewion czy inne cholerstwo - dział OK, basik wystarczającuy a i wysokie OK. Najlepiej posłuchać - każdy ma inne ucho. |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 19:48
|
|
|
cns80 napisał/a: | 2002r. Chyba w drugiej połowie. |
chyba znalazłem 1,6 już w 2001 - całe szczęście bo to max na jaki będzie mnie stać . Te po liftingu to juz powyżej 24 tys.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3751690
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3867785
musze przyznać , że przed liftingiem przód bardziej mi sie podoba ale kokpit chyba lepszy po.
a ocynk mają wszystkie ? |
Ostatnio zmieniony przez slawicz 30-11-2007, 23:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 20:14
|
|
|
Było sporo z silnikiem 1.6 . ale nie na nasz rynek:) |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2007, 09:54
|
|
|
Czy to aby na pewno wersja Comfort??
- brak halogenów (w środku na kokpicie nie ma przycisku od halogenów)
- brak alufelg
- co najmniej 2 właścicieli w Polsce (zobacz ślady po naklejkach na szybie)
- hak (słodką tajemnicą zostanie co i w jakiej klasie wagowej było na nim ciągane)
- środek - bardzo porysowane plastki w okolicach schowka
Czy on tam przy lusterkach ma tweedery ?? Były montowane seryjnie?
Tego nawet nie zacząłem oglądać po tym jak przeczytałem że ma gazzzzz |
|
|
|
 |
zielas36 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2007, 16:40
|
|
|
"Na dłuzsze podróże przesuwam to siedzenie o jeden ząbek do przodu - bo akurat tyle potrzebuję żeby na płasko weszła njwieksza walizka jaka mam + łóżko turystyczne dla najmniejszego. "
A jak przesuwa sie tylne siedzenie do przodu? Czy ta opcja jest dostepna w kazdym Space Starze?
podnioslem do gory tyne siedzenie w moim aucie, ale nie mam pojecia jak je przysunac do przodu... |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 01-12-2007, 17:13
|
|
|
zielas36 napisał/a: | A jak przesuwa sie tylne siedzenie do przodu? Czy ta opcja jest dostepna w kazdym Space Starze?
podnioslem do gory tyne siedzenie w moim aucie, ale nie mam pojecia jak je przysunac do przodu... | Siadasz na tylnym siedzeniu, sięgasz ręką pod siedzenie mniej więcej na środku, nad tunelem powinieneś znaleźć dzwignię, podciągasz ją do góry i wykonując ruch posuwisto-zwrotny tyłkiem .... sruuuu jedziesz z całą kanapą do przodu
Powinno to być w każdym Spejsie jako standard. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
zielas36 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2007, 17:22
|
|
|
JCH napisał/a: | zielas36 napisał/a: | A jak przesuwa sie tylne siedzenie do przodu? Czy ta opcja jest dostepna w kazdym Space Starze?
podnioslem do gory tyne siedzenie w moim aucie, ale nie mam pojecia jak je przysunac do przodu... | Siadasz na tylnym siedzeniu, sięgasz ręką pod siedzenie mniej więcej na środku, nad tunelem powinieneś znaleźć dzwignię, podciągasz ją do góry i wykonując ruch posuwisto-zwrotny tyłkiem .... sruuuu jedziesz z całą kanapą do przodu
Powinno to być w każdym Spejsie jako standard. |
znalazlem wczesniej te dzwignie, probowalem ja podnosic (stojac poza samochodem ), ale nic sie nie dzialo... dzieki, jutro sprobuje w opisany przez Ciebie sposob! |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2007, 13:37
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Jeżeli przesuniesz tylną kanapę max do przodu to z tyłu praktycznie zmieszczą sie z nogami tylko dzieci. Jednak weź pod uwagę, że przestrzeń z tyłu zależy też od ustawienia przednich foteli. Możliwe jest takie usatwienie wszystkich foteli, że z tyłu zmieszczą się osoby dorosłe - ale i tym z przodu i tym z tyłu nie będzie zbyt wygodnie.... |
rozumiem więc , że to wszystkojest tak obliczone że jak tylnie pójdzie max do przodu a przednie max do tyłu to nie mają się prawa spotkać...
[ Dodano: 02-12-2007, 14:14 ]
chyba coś tu nie gra...
-> http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3760185 <-
'99 z silnikiem 1,6 ?! |
|
|
|
 |
zielas36 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2007, 16:13
|
|
|
rozumiem więc , że to wszystkojest tak obliczone że jak tylnie pójdzie max do przodu a przednie max do tyłu to nie mają się prawa spotkać...
[ Dodano: 02-12-2007, 14:14 ]
chyba coś tu nie gra...
-> http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3760185 <-
'99 z silnikiem 1,6 ?![/quote]
udalo sie, przesunalem tylne siedzenie na maxa do przodu, bagaznik powiekszyl sie dosc znacznie! Jestem pod wrazeniem praktycznosci tego auta.
Czy sie nie spotkaja? Ciezko powiedziec, trzeba by sprobowac, ale wydaje mi sie ze przy takim ustawieniu o jakie pytasz (przednie max do tylu, a tylne max do przodu) zostanie moze z 10 cm. Mimo to sadze, ze to rozwiazanie z przesuwanym tylnym fotelem to super sprawa, moze nie na co dzien, ale od czasu do czasu jak trzeba cos wiekszego w kufrze przewiesc.
Oczywiescie istnieje tez mozliwosc skadania tylnych siedzien, rower wowczas miesci sie bez problemu bez zdejmowania kol |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 02-12-2007, 21:45
|
|
|
przem20 napisał/a: | 1.6 był później - chyba po liftingu montowany | Były 1.6 przed liftingiem. Trudno mi powiedzieć od którego roku ale na pewno przed liftingiem. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2007, 23:34
|
|
|
slawicz napisał/a: |
Tego nawet nie zacząłem oglądać po tym jak przeczytałem że ma gazzzzz |
Nie popierasz instalacji gazowej? Ja mam w swoim 1.6 sekwencyjny gaz na którym przejechałem już 60 tys i nie powiem ani jednego złego słowa. Z autkiem zupełnie nic złego się nie dzieje. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 01:00
|
|
|
Ja osobiście mówię gazowi zdecydowane NIE
W sumie suwana tylna kanapa to bardzo dobry pomysł, tylko jak dla mnie jest za mała możliwość ruchu... |
|
|
|
 |
|