Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zabezpieczenie lakieru
Autor Wiadomość
kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2006, 16:16   

Ciekawe dlaczego tak drogo :shock: :? :o :wink: ????

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-05-2006, 18:37   

Tomciu a pochwal sie co to za wosk w nanotechnologiji ;)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

shifty
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2006, 22:00   

Firebee napisał/a:
Witaj Shifty i lecimy, bo chyba pryszedl czas na Was:)
Zrobilem polerke lakieru (i to byl pewnie blad)

Co jest.. pelno kropek na masce i przednich nadkolach od kamykow.. Lakier bezbarwny w kilku miejscach schodzi.. pare glebszych rys do podkladu..

Czy z takimi rzeczami tez sobie poradzicie?

jesli tak to bedzie pierwszy klient pewnie wkrotce..

Do tego felgi - pare rys na aluskach nie wiem czym zrobione..

Pozdro
Firek

Czesc.

Z opisu wynika ze lakier mocno zmeczony :( My nie lakierujemy samochodow, a taki zabieg bedzie potrzebny jezeli bezbarwny zaczyna zchodzic, tam gdzie masz odpryski od kamieni tez powinno sie pomalowac, my mozemy je delikatnie przytuszowac. Jezeli chodzi o rysy do glebokosci podkladu jest szansa je usunac badz lekko zniwelowac.
Nasza technologia polega na tym aby zabezpieczac lakier przed takimi przykrymi niespodziankami i nadac mu dlugotrwaly polysk. Jezeli auto jest do tego stopnia zniszczone co piszesz to najpierw pomaluj element gdzie zchodzi lakier a potem mozna pomyslec o naszej renowacji i zabezpieczeniu.
Pytanie jest jeszcze jedno na ile lakiernik ktory polerowal to auto je zniszczyl i czy da sie to poprawic :?:

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 09-05-2006, 00:12   

taa.. ale szczerze mowiac, auto, ktore ma 20 lat raczej nie warte jest lakierowania w calosci (bo takie by bylo potrzebne). Jedyne co moge mu fundnac to poprawki w Waszej firmie(oczywiscie jesli dadza jakis wymierny efekt...) Czy fotki mialyby jakis sens jesli bym porobil? ew. moglbym sie wybrac do was na sam przeglad, ale to kupa drogi i jedynie wchodzi w gre sobota/niedziela..

Pozdrawiam

p.s. polerowali mi ludki, ktorzy zawsze mi myja autko (najlepsza myjnia reczna w Grudziądzu)

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 09-05-2006, 00:42   

widzialem auto zabezpieczone Waszym bajerem i przyznam ze prezentuje sie extra.
Ale jak ten preparat zabezpiecza przed zarysowaniami?
przeciez lekkie otarcie o galaz czy cos tego typu nie pozostawi sladu tak samo na fabrycznym lakierze jak i na zabezpieczonym Waszymi specyfikami. A jak jest cos mocniejszego to tak czy inaczej sie zarysuje...no tak mi sie wydaje.

shifty
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2006, 07:32   

Daj fotki na www to zobaczymy co sie da zrobic.

Jezeli chodzi o rysy na lakierze to ta powloka ma pewna tolerancje. Jezeli jakis niemily Pan zacznie nam rysowac auto gwozdziem to uszkodzi nasza powloke oraz lakier.
Nasze zabezpieczenie chroni przed mirkorysami, matowieniem, odbarwieniami, sola, ptasimi odchodami, rysami spowodowanymi czestym myciem itd...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-05-2006, 09:11   

Firebee napisał/a:
auto, ktore ma 20 lat raczej nie warte jest lakierowania w calosci

20 latek może nie, ale swojego 15 latka chciałbym (marzenie) zrobić na bóstwo - chciałbym mieć najlepiej utrzymanego E32 w Polsce :) - ale to narazie odległe plany

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 10-05-2006, 11:16   

coz.. obaj mamy E32 :P wiec ja tez cholernie sie przywiazuje do aut.. przedstawie fotki, jak tylko kupie przeplywomierz :/ z daleka prezentuje sie przepieknie, ale z bliska...
Pozdro

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2006, 11:20   

Krzyzak napisał/a:
chciałbym mieć najlepiej utrzymanego E32 w Polsce :) - ale to narazie odległe plany

heh, nie wiem czy takie odlegle - ostatnio jak podjezdzales na spota to nie wiedzialem ze masz wogole silnik wlaczony - tak cicho chodzi :)

skoda127
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2006, 16:52   

A JAKI JEST KOSZT TAKIEGO ZABEZPIECZENIA LAKIERU? W CZRISMIE

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 10-05-2006, 19:55   

zapewne ok. tysiąca zlotych, ale tak jak Shifty mowil mi wczesniej zalezy to od obecnego stanu lakieru na Twoim aucie. Dobra juz sie nie wymadrzam :)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 09-05-2009, 21:41   

Mysle nad jakims odnowieniem lakieru. W niektórych miejscach jest OK. Ale sa takie zabrudzone miejsca ze nie da sie ich umyć szamponem ani na myjni...
Chciałbym zeby misiek był idealnie biały. Jak to wyczyścic czy ewentulanie polerka załatwi sprawe????
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2009, 22:08   

rosomak1983 napisał/a:
Jak to wyczyścic czy ewentulanie polerka załatwi sprawe????

Mycie, polerka i woskowanie. Będzie git. Klik. Kiedy Bartek zobaczył naszego Lancera po myciu i w czasie polerki mleczkiem, był wielce zdziwiony (część samochodu była w stanie "przed", a część "po"). Kiedy w taki sam sposób zajęliśmy się jego Spacem, był w szoku, bo wydawało mu się, że kupił samochód w kolorze ecru, a tymczasem okazało się, że Space jest biały.

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 10-05-2009, 15:31   

gregorbu, dzieki no taki miałem zamiar ale nie wiedziałem czy to pomoże...
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2009, 15:40   

rosomak1983 napisał/a:
gregorbu, dzieki no taki miałem zamiar ale nie wiedziałem czy to pomoże...
Spróbuj, to się przekonasz i się zaskoczysz. Zobaczysz, że Lancer jest śnieżnobiały, a nie biały.

Odpowiedz do tematu