|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dysk twardy WiFi |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 23:26
|
|
|
chyba "padnie" na taki dysk i sobie go kupie, poszukam tylko jakiegos jutro sklepu z zakupami na raty 0% i nabywam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-12-2007, 20:52
|
|
|
arekp napisał/a: | Jakies bajki opowiadasz. Moj stacjonarny 2 letni komputer nie ma nawet zlacza IDE (poza flopem). Sprzedane w tym roku dekstopy HP mialy SATA - lacznie z nagrywarkami DVD.
Wszystkie laptopy, ktore sprzedalem w 2007 + moj wlasny kupiony w 2006 maja dyski SATA |
Nie mówiłem o dyskach tylko zauważ:
saphire napisał/a: | złącze zewnętrzne SATA w stacjonarnym to egzotyk a w laptopie to już biały kruk |
We wszystkich tych lapsach miałeś złącze zewnętrzne SATA ??? U mnie w firmie na jakieś 150 1-3 letnich laptopów także z dyskami sata ŻADEN nie ma złącza zewnętrznego sata
a jutro / po jutrze dostaniemy kolejne 20 nowiutkich wypasionych lapsów i także nie sądzę by miały wtyczkę sata na obudowie |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 05-12-2007, 21:54
|
|
|
Jak juz napisalem, umknelo mi bardzo istotne slowo z Twojej wypowiedzi ... 'zewnetrzne'
Kieszonki o ktorych pisalem sa podlaczane do komputera na USB 2.0/FW a w srodku dysk maja na SATA - bylem przekonany, ze piszemy o tym samym. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-12-2007, 00:07
|
|
|
Trochę jestem nie w temacie (nie czytałem dokładnie całego wątku) ale jezeli chcesz podłączyć sobie dysk do sieci to poszukaj obudowy ARGOSY. Ma wbudowanego klienta FTP, podłącza się ja normalnie po lanie, można włożyć sobie dowolny dysk (są wersje z różnymi interfejsami) itp, itd. http://www.argosy.com.tw/Default.php Sam mam taką w domu i jest ok. Wyłącza się po określonym czasie (można to sobie ustawić) i włącza się automatycznie gdy potrzebujesz skorzystac z plików umieszcznych na dysku w sieci. Oczywiście jest możliwość ustawienia pracy ciagłej. |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 06-12-2007, 08:22
|
|
|
arekp napisał/a: | Jak juz napisalem, umknelo mi bardzo istotne slowo z Twojej wypowiedzi ... 'zewnetrzne'
Kieszonki o ktorych pisalem sa podlaczane do komputera na USB 2.0/FW a w srodku dysk maja na SATA - bylem przekonany, ze piszemy o tym samym. |
No a mnie chodziło o wyprowadzone na obudowę złącze SATA tak jak FireWire czy USB bo tylko wtedy jest sens kupić kieszeń ze złączem SATA i dyskiem SATA - pchanie samego dysku sata w kieszeń usb to taka proteza... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 09-12-2007, 22:30
|
|
|
Firma Verbatim puscila wlasnie na rynek zewnetrzne dyski twarde:
- 2,5" hdd 160 GB ~340 zl
- 3,5" hdd 500 GB ~470 zl
ceny resellerskie netto. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|
|