Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dysk twardy WiFi
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 23:26   

chyba "padnie" na taki dysk i sobie go kupie, poszukam tylko jakiegos jutro sklepu z zakupami na raty 0% i nabywam :)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2007, 20:52   

arekp napisał/a:
Jakies bajki opowiadasz. Moj stacjonarny 2 letni komputer nie ma nawet zlacza IDE (poza flopem). Sprzedane w tym roku dekstopy HP mialy SATA - lacznie z nagrywarkami DVD.

Wszystkie laptopy, ktore sprzedalem w 2007 + moj wlasny kupiony w 2006 maja dyski SATA ;-)

Nie mówiłem o dyskach tylko zauważ:
saphire napisał/a:
złącze zewnętrzne SATA w stacjonarnym to egzotyk a w laptopie to już biały kruk

We wszystkich tych lapsach miałeś złącze zewnętrzne SATA ??? U mnie w firmie na jakieś 150 1-3 letnich laptopów także z dyskami sata ŻADEN nie ma złącza zewnętrznego sata :badgrin:
a jutro / po jutrze dostaniemy kolejne 20 nowiutkich wypasionych lapsów i także nie sądzę by miały wtyczkę sata na obudowie :D

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 05-12-2007, 21:54   

Jak juz napisalem, umknelo mi bardzo istotne slowo z Twojej wypowiedzi ... 'zewnetrzne' :-)

Kieszonki o ktorych pisalem sa podlaczane do komputera na USB 2.0/FW a w srodku dysk maja na SATA - bylem przekonany, ze piszemy o tym samym.

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 06-12-2007, 00:07   

Trochę jestem nie w temacie (nie czytałem dokładnie całego wątku) ale jezeli chcesz podłączyć sobie dysk do sieci to poszukaj obudowy ARGOSY. Ma wbudowanego klienta FTP, podłącza się ja normalnie po lanie, można włożyć sobie dowolny dysk (są wersje z różnymi interfejsami) itp, itd. http://www.argosy.com.tw/Default.php Sam mam taką w domu i jest ok. Wyłącza się po określonym czasie (można to sobie ustawić) i włącza się automatycznie gdy potrzebujesz skorzystac z plików umieszcznych na dysku w sieci. Oczywiście jest możliwość ustawienia pracy ciagłej.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 06-12-2007, 08:22   

arekp napisał/a:
Jak juz napisalem, umknelo mi bardzo istotne slowo z Twojej wypowiedzi ... 'zewnetrzne' :-)

Kieszonki o ktorych pisalem sa podlaczane do komputera na USB 2.0/FW a w srodku dysk maja na SATA - bylem przekonany, ze piszemy o tym samym.

No a mnie chodziło o wyprowadzone na obudowę złącze SATA tak jak FireWire czy USB :) bo tylko wtedy jest sens kupić kieszeń ze złączem SATA i dyskiem SATA - pchanie samego dysku sata w kieszeń usb to taka proteza...

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 09-12-2007, 22:30   

Firma Verbatim puscila wlasnie na rynek zewnetrzne dyski twarde:

- 2,5" hdd 160 GB ~340 zl
- 3,5" hdd 500 GB ~470 zl

ceny resellerskie netto.

Odpowiedz do tematu