Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dla tych co jeszcze nie mają Eclipse'a a
Autor Wiadomość
Miko 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse '95 2,0 420a USA
Wysłany: 14-01-2008, 00:41   

ja swojego jak zobaczyłem to by uszkodzony bok i nie odpalał wogóle nie zastanawialiśmy sie i jest nasz i nie zamienili byśmy go na żadne inne auto w tej cenie eclipse to nigdy niekończący się temat :finga: pozdrowionka dla wszystkich co kochają eclipse

[ Dodano: 14-01-2008, 00:45 ]
przepraszam pomyliłem znaki wybaczcie :oops:

Junior
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 15:07   

Ja również zakochałem się podobnie jak kolega Misiek1986 :) Gdy mój brat sobie kupił Eclipse i przyjechał pod dom mogłem stać i ciągle się patrzeć :D Niestety musiał sprzedać :( :( :( Teraz często odwiedzam forum i zbieram informacje na temat tego cudeńka i na razie wszystko co przeczytałem nie skłania mnie do kupna innego samochodu niestety musze jeszcze czekać 2 lata :( ale jakoś muszę przeżyć :) Pozdro dla MitsuManiaków ;)

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 13:31   

Witam wszystkich :) Większość z was macie Eclipsy ,ja mam colta ale eclipse od zawsze mi się strasznie podobała dążę do tego żeby ja mieć ,słowa b]HouseM[/b], są bardzo ostre w stosunku do Eclipsy czy wy podzielacie jego zdanie czy zgadzacie się ze ten samochód jest niewygodny ,ociężały ,paliwo żerny i drogi w utrzymaniu .od zawsze co jestem na forum słyszę same superlatywy o Eclipse a tu nagle taki wątek . Ja nie mogę się wypowiedzieć na ten temat bo nie posiadam tego auta i nigdy nim nie jechałem ale chętnie usłyszę wasze opinie czy na prawdę nie warto kupować Elipsy, dodam że jestem wielkim zagorzałym fanem tej marki 

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2008, 13:38   

damianrally, wczytaj się w ten wątek, od początku do końca :) :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

allias
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 19:13   

Tylko pamietaj o przymruzeniu jednego oka... :wink: 8)

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 19:33   

Dla mnie i tak jest to wyjatkowy samochód wystarczy ze na masce widnieją trzy Diamenty :) a jedyną wada są wysokie koszty eksplatacji ale misiek i tak rewanżuje sie swa bezawaryjna (mysle ) :) jazda

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 25-01-2008, 14:53   

damianrally napisał/a:
Dla mnie i tak jest to wyjatkowy samochód wystarczy ze na masce widnieją trzy Diamenty :) a jedyną wada są wysokie koszty eksplatacji ale misiek i tak rewanżuje sie swa bezawaryjna (mysle ) :) jazda

A dla wszystkich ,którzy twierdzą inaczej mała sugestia KLIK Usiądź wygodnie i włącz głośniki !!

sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 05-02-2008, 12:49   

Witam. Coraz bardziej żałuję, że moim drugim obok Colta autem nie jest Eclipse. Colt jest rewelacyjny, nigdy nie zawiódł, czuje, że gdybym zrobił tyle tys.kilometrów Preludą, to chyba by sie rozsypała. Niestety, 2 msc. użytkowania Preludy i ciągle w tym aucie coś sie psuje, stuka, piszczy, mam powoli dość i kto wie, czy za kilka msc. Preluda nie pójdzie na sprzedaż. W aucie tym cenie wiele rzeczy, ale chyba więcej minusów jest niż plusów. Z wyglądu zarówno Preluda jak i Eclipsa są rewelacyjne, tylko czy jakość i żywotność Eclips nie jest znacznie lepsza niż Prelud? Magia i opinie o Hondzie nieco zamieszały mi w głowie, tylko czy te opinie były rzeczywiście prawdziwe, bo może mam pecha, a może jest tak niestety z Preludami, że z wiekiem lepiej unikać tych samochodów. W głowie mentlik, mam super fajnego Colciaka i niestety Preludę, która czasem przyprawia o ból głowy. Oby tych zawirowań było jak najmniej, ale gdy niezawodność Preludy nadal będzie taka jak teraz, to do diabła, pozbęde sie tego i kupie Eclipse. Te auta na drodze robią wrażenie, a 3 diamenty to niezawodność i jakość. Pozdrawiam.

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 05-02-2008, 17:28   

Poprostu masz zabity egzemplarz hondy, zmieniając na eclipsa uważaj bo możesz kupić równie zabity. W PL niełatwo kupić kilkunastoletni pseudosportowy samochód w dobrym stanie. Wiek auta i przeważnie "młodzi gniewni" kierowcy robią swoje. O eclipsa trzeba zadbać i wcale nie jest to tanie. Z drugiej strony wcale nie jest drożej niż w innych autach tej klasy ale za to można zyskać na niecodzienności i charakterze tego auta.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-02-2008, 20:22   

Honda pod względem trwałości i niezawodności mechaniki napewno niczym nie ustępuje Mitsubishi, a moze nawet go przewyższa. Kupiłeś "mechanicznie zmęczoną" Preludę. Niestety Honda pod jednym względem nie dorasta do pięt autom Mitsubishi: jakość blach. W Hondzie są one galwanizowane (w Mitsubishi jest dwustronny ocynk) i dlatego nawet niebita Honda potrafi się sypac jak niemieckie auto na literę "O".

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2008, 20:40   

Hugo napisał/a:
w Mitsubishi jest dwustronny ocynk)
jesli mowimy o eclipsach wystepowal on tylko w 1g... w 2g z blachami jest gorzej

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-02-2008, 22:45   

GOLDI napisał/a:
jesli mowimy o eclipsach wystepowal on tylko w 1g... w 2g z blachami jest gorzej
Miałem na myśli wszystkie Mitsubishi. Sorry za zamieszanie.

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2008, 08:41   

Wydaje mi się, że w Polsce kupno, używanego, sportowego samochodu to wielka loteria i wiekszość losów jest pusta, czyli kupujesz po prostu wyżyłowane, storturowane auto. Ja tak uważam o swojej Preludzie, którą gość zajechał na maxa a potem podjechał na komis, modląc się, żeby to sprzedać i trafić frajera. Sportowe auta przyciągają uwagę, najpierw patrzysz na wygląd i tym można sie oczarować, to właśnie ja zrobiłem, a teraz kurcze pakuj kase albo sprzedaj. Co do blachy w Hondzie, zgadzam się z Hugo, że Honda ma kiepskie, choć napewno nowsze roczniki miały lepsze zabezpieczenia antykorozyjne. Colta mam rocznik 1997, drobne elementy korozji pojawiły się ostatnio, ale to też juz 11 latek.

djskat
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2008, 20:55   

I TAK BYWA

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-02-2008, 11:18   

Teraz to już mam pewność, że gość który odstawił na komis Prelude, nie dbał o nic w tym aucie, tylko zajeżdżał i dawał gazu ile sie da. No szczyt wszystkiego to jak sprawdziłem ważność gaśnicy, okazuje się, przed 8 laty straciła ważność, wyprodukowana w roku 95, do 2000 ważna. Jak bym dorwał tego frajera to bym z nim pogadał, ale co to da, tak w ogóle mam dość auta o marce Honda i jak sprzedam to zastanowie sie nad Eclipse, wersje od roku 1995 - 1999, silnik najlepiej 2.0. Żeby człowiek nerwowo sie wykańczał z powodu auta. Colt jest dla mnie ideałem, zamiast skoro juz marze o czymś sportowym, kupić Eclip., zaćmienie w mej głowie spowodowało, że męcze się z Prelą.
Na necie poznałem gościa, który jak mi powiedział, przez 3 lata użytkował Eclipse 2 generacji i przesiadł się rok temu na Preludę. Do Eclipsy jedyne co wkładał to olej i filtry, do Preludy już znacznie więcej. Myslę, że to wszystko świadczy o tym, że jednak Eclipse, może mniej popularne jest, ale niezawodnością przewyższa Preludę. Cholernie żałuję złego zakupu, a na forum poznałem kilka osób, które cenią Eclipse i potwierdzają, że te auta są naprawde solidne.

Odpowiedz do tematu